2006 Nissan Pathfinder Off-Road İçin Hazırlıklar Neler Olabilir ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan diver6 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,669

diver6

Dalan da bilir
Yer
Almanya
Arkdaşlar herkese selam ve saygılar.uzun zamandır doğa,dalış,atıcılık,denizcilik, sporları vs.vs derken en sonunda gezenbilir sayesinde bir bulaşmadığımız off road vardı onada bulaştık sanırım ..

2-3 hafta evvel 2006 nissan pathfinder aldım. araç bir bayan tarafından kullanılmış çok temiz.kadıncağız arazi vitesinin yerini bile 10 dk sonra gösterebildi . o da telefonda kocasının yardımı ile.. neyse yani araç araziye çıkmamış malesef .evde beslemişler zavallıyı..

benim bu konuda çok eksiklerim var .kafama göre birşeyler yapmadan bu araçla ilgili off road hazırlık aşamasında neler yapıla bilir. nerden kimden temin edilir. bu konularda her arkadaşın fikrine saygım var. daha önce bu madel araçla bu konuda uğraşan arkadaşların fikir ve tecrübelerini bekliyorum .

şimdiden teşekkürler ..

Etiketler
Ynt: 2006 Nissan Pathfinder Off-Road İçin Hazırlıklar Neler Olabilir ?

benimde çok begendigim bir araç almışsınız hayırlı olsun...onroad+offroad olarak kullanıcaksanız aracınıza A/T tipi lastik bakarak başlayabilirsiniz...aracınızda bildigim kadarıyla limitedslep tipi difransiyel var ve sadece lastik seçimi ile bile arazi performansınızı baya degiştirirsiniz..ondan sonrası size ve bütçenize kalır..

çok teşekkür ederim sağolun , :D

evet lastikler konusunda pek bilgim yok üzerinde 2 haftalık Wrangler HP All Weather var. at tipi lastikler nereden alınır kim satar fikrim yok açıkçası ;D

Aracınız hayırlı olsun.
Sizin öncelikle ne yapmak istediğinize karar vermeniz lazım. Bunun içinde araca neler yapabileceğinizi araştırın.
Örneğin,
HP, 4 çeker araçların standart 4 mevsim lastiğidir. Bunu daha iyi olarak araziye uyarlamak adına 2 seçenek vardır.
AT serisine geçmek. HP den daha mukavemetli ve dişleri daha deridir. Hafif çamur ve bozuk yollar için idealdir.
MT serisine geçmek. Her iki lastikten daha çok off-roada yatkındır. Bizler genelde bunları kullanıyoruz.
Buraya kadar her şey tamam da olsa bitmiyor :smiley: Veya tamam diyebilirsiniz. dağ bayır gezer fakat çok engelebi yollarda aracınızın diferansiyeli yere çok sık takılır. Devam derseniz....

MT lastik almanız gerekecek.Bu sefer karşınıza 2 seçenek daha çıkıyor. Orjinal lastiğinizin ebatında MT alırsanız, aracınız off-roadda başarılı olacak ama aracınız alt aksamları standart olacağı için çok sık takılacaksınız. Yani daha büyük MT lastik ile çözüme ulaşabilirsiniz ve diferansiyeli yerden yükseltmenin tek yoluda budur.

Bu sefer :D lastiğiniz büyüdüğü için artikülasyonlarda çamurluğa sürtmeside olasıdır. Bunuda yükseltme kitleri ile aşabilirsiniz. Bu kitlerin içinde (eğer aracınız için üretilmişse), daha uzun amortisörler, daha uzun yaylar, ön diferansiyeliniz muhtemelen bağımsız olduğu için daha uzun taşıyıcılar ve bir kaç çeşit şanzıman, ve diferansiyel ayar aparatları bulunur.

E zaten buraya kadar yapmışken öne vinç olmazsa olmaz. ;) Aracınızın altına koruma aparatları ve bir kaç kaya koruma ile iyi bir off-road aracı yaratabilirsiniz. :smiley:

Ama önce araştırın, fikir alışverişinde bulunun. Ve en önemlisi arada sırada doğaya mı çıkarım ? Yoksa off-road için mi araç yapmalıyım ? mı kendinize sorun.

Fikir alışverişlerimiz devam edecektir. Kolay gelsin.

Uğur bey ancak bu kadar güzel açık ve net anlatılabilirdi, Okan beyden önce ben teşekkür ediyorum.Selamlar, saygılar.

Jeep34' Alıntı:
Aracınız hayırlı olsun.
Sizin öncelikle ne yapmak istediğinize karar vermeniz lazım. Bunun içinde araca neler yapabileceğinizi araştırın.
Örneğin,
HP, 4 çeker araçların standart 4 mevsim lastiğidir. Bunu daha araziye uyarlamak adına 2 seçenek vardır.
AT serisine geçmek. HP den daha mukavemetli ve dişleri daha deridir. Hafif çamur ve bozuk yollar için idealdir.
MT serisine geçmek. Her iki lastikten daha çok off-roada yatkındır. Bizler genelde bunları kullanıyoruz.
Buraya kadar her şey tamam da olsa bitmiyor :smiley: Veya tamam diyebilirsiniz. dağ bayır gezer fakat çok engelebi yollarda aracınızın diferansiyeli yere çok sık takılır. Devam derseniz....

MT lastik almanız gerekecek.Bu sefer karşınıza 2 seçenek daha çıkıyor. Orjinal lastiğinizin ebatında MT alırsanız, aracınız off-roadda başarılı olacak ama aracınız alt aksamları standart olacağı için çok sık takılacaksınız. Yani daha büyük MT lastik ile çözüme ulaşabilirsiniz ve diferansiyeli yerden yükseltmenin tek yoluda budur.

Bu sefer :D lastiğiniz büyüdüğü için artikülasyonlarda çamurluğa sürtmeside olasıdır. Bunuda yükseltme kitleri ile aşabilirsiniz. Bu kitlerin içinde (eğer aracınız için üretilmişse), daha uzun amortisörler, daha uzun yaylar, ön diferansiyeliniz muhtemelen bağımsız olduğu için daha uzun taşıyıcılar ve bir kaç çeşit şanzıman, ve diferansiyel ayar aparatları bulunur.

E zaten buraya kadar yapmışken öne vinç olmazsa olmaz. ;) Aracınızın altına koruma aparatları ve bir kaç kaya koruma ile iyi bir off-road aracı yaratabilirsiniz. :smiley:

Ama önce araştırın, fikir alışverişinde bulunun. Ve en önemlisi arada sırada doğaya mı çıkarım ? Yoksa off-road için mi araç yapmalıyım ? mı kendinize sorun.

Fikir alışverişlerimiz devam edecektir. Kolay gelsin.

Uğur Bey tam bir www.yaşayanbilir.com cevabı olmuş :smiley:

evet uğur bey gerçekten yorum ve tvsiyeniz için teşekkür ederim.. şimdi ikilemde kaldığım ve yüzeysel araştırmalarıma dayanarak söylüyorum. nissanın bu modeli için ülkemizde pek fazla hazır off road donanımı yok gibi . daha doğrusu CJ ler ,LR, gibi demek istiyorum araçla çok sipesifik ilgilenmek gerekecek . bu da demek oluyorki prototip azlığından ortaya çıkacak olumlu veya olumsuz sonuçlara katlanmak gerekecek. işim gereği sıksık dubai,ve Qatar devletlerine gidiyorum.. bu aracada orada katıldığım çöl safarilerinde hasta olmuştum. (tabi toyota land cruiser ile birlikte) fakat nissan nasip oldu bize...yapılması ve alınması gerekenleri listeleyip birde oralarda araştırmayı düşünüyorum.. herkesin fikirleri bu anlamda çok önemli benim açımdan... yada 2. şık bu abiyi şehirde ve orta siklet arazi şartlarında kullanacağız, hazır tescilli donanımlı bir off road aracı alacağım .. bakalım zaman ne gösterecek

Belki de doğrusu, ihtiyaç doğdukça modifiye etmek olabilir. Yani, her gittiğiniz parkurda takılıyorsanız, MT lastik arayabilirsiniz, ama takılmıyorsanız demek ki aracınız kullandığınız arazi şartlarına uygun demektir. Ben sadece bir takım M+S lastik alarak ihtiyaçlarımı görmüş oldum.

Yalnız işin kötü tarafı, biz off-road cuları dalıcı yapmaya çalışırken, dalıcılar off-road cu oluyor o fena :D :D

bizimkide asfalt jeepi olup çıkacak en sonunda bende olmasam çamur yüzü görecegi yok babamı ikna edemiyorum bir türlü ikna etmem için ne önerirsiniz :smiley:

Size Bol çamurlu günler dilerim :D

Erhan bey dalış olsun off road olsun ...bunlar mis gibi adranalin kokarlar:smiley: bence her ikisinide yapabileceğimiz biz gezi düzenlesek nasıl olur.? yani bir irtifa dalışı dağların tepesinde... güzel olmaz mı? 1994 de TRT de belgesel kameremanlığı yaptım şimdilerdede zaman zaman çeşitli projelerde zaman geçiriyoruz..güzel planlı bir geziyi profesyonel kameralar ile çekmek isterim açıkçası.. bu sene çalıhemşin -ayder projem var.. yaza doğru birşeyler yapacağım inşallah..

tabi bende dalış organizasyonları yapar iken bizim gibi yeni başlayan(off -road ı kastediyorum) acemi arkadaşlar yerine daha tecrübeli arkadaşları tercih ederdim.umarım off road organizasyonlarınız içinde bizlerede yer vardır:smiley:

Teşekkürler hasan bey çok sağolun..saygılar..

Arkadaşlar bu gün istanbul -izmit otoyolunda bu raçlardan yaklaşık 25 adet gördüm, kamyonlarda vardı takım halinde konvoy olarak gidiyorlardı.aletler süperdi gerçekten..www.renault-trucks.com/capetocape/ adresinden daha detaylı bilgi alına biliyor...aracımdan cep telofonuma biraz çekmeyi denedim .. fakat konvoyunsonuna denk getire bildimm..

090130-renault11.jpg

tabiki bunları ben çekmedim video benim çekimim:smiley: :smiley:

Renault_Sherpa_JPG.jpg

loCape2Cape_Russia_4.jpg

Ayrıca bugün izmitte işim vardı yuvacık tarafında bir kahvaltı edeyim dedim.karaslanın oraya gittim kahvaltı sonrası yukarıya kadar çıktım . biraz çimenlerde çamurda oynadım. yanımda ki arkadaşımın bayağı hoşuna gitti..insanlar sadece bu aletlerle caddede takılına bilir diye ön yargılı . ;D açıkçası fena değildi performansı...4LO da yabani bir hayvan oldu bir ara sanki. ;D fotoğraf makinam yoktu cep telofonumda da fazla beklenti sarstı beni..

Tabi birde tam off road bir araçta izlenim anlatmak gerekecek...kuzguna yavrusu şahin görünürmüşş ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR