2006 Model G.V. Aracımın Arka Şaftını Söksem Sorun Olur Mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cengizcim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,219

cengizcim

Ana Kamp
2006 model grand vitara aracımın arka şaftını söksem bunun araca yakıt yönünde bir etkisi olurmu?
Bununla birlikte arka şaftı söktümünde şanzımanda yada herhangi bir yerde problem çıkarmı?

Arka şaftı söktüğümde toplam güç önleremi aktarılır yoksa daha evvel olduğu gibi toplam gücün yarısı önlerde kalırken yarısı boştamı kalır?

Çokmu gereksiz bir iş?

Etiketler
Ynt: 2006 Model G.V. Aracımın Arka Şaftını Söksem Sorun Olur Mu?

Çokmu saçma bir soru oldu arkadaşlar kimse cevap yazmamış? :smiley:

4 çeker olarak tasarlanmış bir aracı 2 çekere dönüştürmek elbette sorunlar ortaya çıkaracaktır. Böyle bir şey yerine Grand Vitaranızı 2 çeker daha ekonomik bir araçla değiştirmek daha mantıklı ve sorunsuz olacaktır...

aracn güç dagılımını tekerlerin hareketlerini kontrol eden bir alay sensör le donatılmıştır .bence şaftı söktügünü zü arac anlayacak tır . arıza lambaları yaktırır bunların ne oldugu içinde serviste makinaya baglayıp bazılarınıda iptal ettirmeli derim. yada hiç ugraşmadan 2004 model altna kesin dönüş yapnız gerekecektir. :smiley:

Arkadaşlar buraya ilk üye olduğumda bir sürü modifiye işlemi gördüğümde çok sevinmiştim.

Şimdi bende bir modifiye öneriyorum ve aldığım cevaplar çok saçma.

Ön şaftı sökmeyi düşünüyorum ama 2004 model alacak yada ne bilim daha ekonomik bir arabayı almayı düşünecek kadar akıllı değilim.

İnsanlar modifiyeyi sadece aracı daha ekonomik olsun diyemi yaparlar?
Sadece araçları daha güzel olsun diye mi yaparlar?
Yada ne bilim daha fazla güç içinmi yaparlar?

Birşeyleri alıp kendi fikirlerinizi onun üzerine uygulamak bundan bir kazanç sağlamak (görsel güzellik - ekonomi - güç vs.) çok farklı bir şeydir.

Lütfen daha mantıklı olalım.

cengizcim' Alıntı:
Arkadaşlar buraya ilk üye olduğumda bir sürü modifiye işlemi gördüğümde çok sevinmiştim.

Ön şaftı sökmeyi düşünüyorum ama 2004 model alacak yada ne bilim daha ekonomik bir arabayı almayı düşünecek kadar akıllı değilim.

Birşeyleri alıp kendi fikirlerinizi onun üzerine uygulamak bundan bir kazanç sağlamak (görsel güzellik - ekonomi - güç vs.) çok farklı bir şeydir.

cengiz bey alırken mantığınızı kullanıcaktınız...Buradaki insanlar tecrübelerini kullanarak hareket edip doğru bilgiyi veriyorlar...siz en iyisi servise başvurun... ;) Selamlarımla

G.V aracınız 1.6 mı yoksa 2.0 yada 1.9ddismi bu araçların 4çeker sistemleri farklı

cengizcim' Alıntı:

Söylediğim gibi 4 çeker olan bir aracın ön şaftını sökmemektir. Hem aktarma organlarına binen yük dengesizleşip ileride arızalar çıkaracaktır. Hemde araçta belirgin bir denge kaybına yol açacaktır. Mantıksız olan sizin yapmayı düşündüğünüz. Mantıklı olan ise şaftı çıkarmamak...

onca CAPON mühendis bunu akıl edemedi de burda size yardımcı olmaya çalışanlara çıkışarak mı cevap veriyorsunuz.önce fikrinizi ve mantıksızlığınızı bir gözden geçirin sonrada yazılanlar içiin uygun bir cevap vermeye çalışın lütfen olurmu.saçma dediğiniz bir çok mesaj tecrübe edilmiş ve denenmiş sonuçlardır.biraz sert bir yazı oldu ama bence hakettiniz benim uslubumda böyle işte ne yaparsınız. :mad:

yurdum insanı enteresan izlemek lazım burayı :smiley:)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR