2006 KİA SORENTO YARDIMMMM

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozseydam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,477

ozseydam

Yeni Üye
2006 kia sorento almak istiyorum ama sert virajlarda yana yatıyor diyorlar. Bu beni biraz ürküttü. :eek: Bu yana yatma arabada hız yapanlar içinmi yoksa ben mesela 120 yi geçmem bende aynı sorunu yaşarmıyım. Lütfen acil cevap yazarsanız çok sevinirim. Bu arada ben arazide değil şehirde kullanıcam:smiley:)

Etiketler
Ynt: 2006 KİA SORENTO YARDIMMMM

şehir içinde kullanacaksan ve 120 km geçmiyorsan sorunsuz iyi araçtır beklentilerinizi karşılar .
sert virajlarda tabiki yüksek km girerseniz her araç için geçerli.

yorum için teşekkür ederim biraz önce kia dan 2. ellerle ilgilenen biriyle konuştum. Bana diyorki en ufak yağmurda savrulur. Anlamadım bir türkiyede en çok satan suv nasıl en ufak yagmurda savruluyor. Ya bu adam bilmiyor yada bu arabadan kimsenin almaması lazım. Kusura bakmayın benim hiç bilgim yok. Kullanan bilgisi olan bütün arkadaşlardan yorum bekliyorum. Lütfen!...

biraz önce kia dan 2. ellerle ilgilenen biriyle konuştum. Bana diyorki en ufak yağmurda savrulur. Anlamadım bir türkiyede en çok satan suv nasıl en ufak yagmurda savruluyor.

Arka süspansiyona bakın, bağımsız tip süspansiyon varsa virajlara aşırı hızlı girmediğiniz sürece savurmaz.

Nasıl birşey olduğunu bilmiyorsanız bu resme bakın, bunun gibi çift aks olması lazım:

http://image.atvrideronline.com/f/8659562/100_0412_Ran_05z+2005_Polaris_Ranger+Rear_Independent_Suspension_View.jpg

Kia yı hiç sevmem ama şuda bir gerçek en çok satan SUV lardan birisi Türkiyede
Alıntıdır...
Kia Sorento Türkiye'de Lider

Kia'nın büyük beğeni toplayan modeli Sorento,pazara sunulduğu 2002 yılı Eylül ayından,2007 yıl sonu itibarıyla elde ettiği 14.000 adetlik satış rakamıyla ulaşılması zor bir başarıya imza attı.2004 Yılında 1727 adet perakende satışla yılın en çok satılan 4x4'ü olma başarısını kazanan Sorento,aynı başarıyı 2005 ve 2006 yılında da sürdürdü.2007 yılını da 3295 adetlik bir satışla kapatan Sorento,liderliğini açık ara farkla devam ettirdi

Bu yüzden rahat olun 120 km onun için çok sakıncalı bir sürat değildir şahin doğan bile o km ler ile giriyor virajlara rahat olun temiz 2. el bulursanız alın sıfırını alırsanız o kasa makyajlanmış daha güzel diyebilirim.Virajda savrulmayacak araç yoktur yanlış kullanımda değil bağımsız süspansiyon ne olursa olsun hata yaparsanız savrulursunuz ama bu tarz kullanıcılar için ESC (Elektronik Stabilite Programı), vardır rahat olun.
İnsanlar şahin doğan ile drift yapıyor dünya markası KIA savrulmaz araçtan kaynaklı olarak ama sürücü kaydırır bunuda en aza indirgemek için çeşitli güvenlik sistemleri ile donatılır araçlar...

cenkcc' Alıntı:
Kia yı hiç sevmem ama şuda bir gerçek en çok satan SUV lardan birisi Türkiyede
Alıntıdır...
Kia Sorento Türkiye'de Lider

Kia'nın büyük beğeni toplayan modeli Sorento,pazara sunulduğu 2002 yılı Eylül ayından,2007 yıl sonu itibarıyla elde ettiği 14.000 adetlik satış rakamıyla ulaşılması zor bir başarıya imza attı.2004 Yılında 1727 adet perakende satışla yılın en çok satılan 4x4'ü olma başarısını kazanan Sorento,aynı başarıyı 2005 ve 2006 yılında da sürdürdü.2007 yılını da 3295 adetlik bir satışla kapatan Sorento,liderliğini açık ara farkla devam ettirdi

Bu yüzden rahat olun 120 km onun için çok sakıncalı bir sürat değildir şahin doğan bile o km ler ile giriyor virajlara rahat olun temiz 2. el bulursanız alın sıfırını alırsanız o kasa makyajlanmış daha güzel diyebilirim.Virajda savrulmayacak araç yoktur yanlış kullanımda değil bağımsız süspansiyon ne olursa olsun hata yaparsanız savrulursunuz ama bu tarz kullanıcılar için ESC (Elektronik Stabilite Programı), vardır rahat olun.
İnsanlar şahin doğan ile drift yapıyor dünya markası KIA savrulmaz araçtan kaynaklı olarak ama sürücü kaydırır bunuda en aza indirgemek için çeşitli güvenlik sistemleri ile donatılır araçlar...

Cenk bey

yanılıyorsam düzeltin...2007 ve sonrasında ESC (Elektronik Stabilite Programı) zannediyorum var.dimi.
eger varsa 2006 nodel yerine 2007 model almak daha mantıklı degil mi :-\

Can bey,
Çok iyi bildiğim bir araç değil sadece bir kız arkadaşımın vardı geçen sene kullanmıştım 2009 modeldi asfalttan çıkmamış bir araçtı bir hafta sonu o bile şasırmıştı asfaltta ve hafif arazide SUV unun yaptıklarına :D :D

Detaylı bilgi linkte mevcut en doğrusu sanırım kendi internet sitelerinde

http://www.kia.com.tr/sorento/

Şuan annemde 2006 Sportage var..Sportage ve Sorento çok farklı olmadığı için çok rahatlıkla cevap verebilirim.Ben hem şehir içi hem de şehir dışı kullanıyorum. 2 defa Gezenbilir buluşmasına katılıp,deneme şansım oldu.Kendi kategorisine göre oldukça iyi.Tabi siz şehir içi kullanacağım dediğiniz için çamur,toprak gibi derdiniz olmayacaktır..Yağmurda savrulma gibi bir durum söz konusu değil..Tabi hangi araç olursa olsun,şehir içerisinde 120 km hızla viraja girerseniz sonuç aynı olacaktır.

Yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim. ;D

Bu arada "2006 sorento" kullanıcısı ömer beyi gördüm forumda (figo) yorumlarını bekliyorum. Duyurulur :D

SUV'den bir otomobilin yol tutuşu ve performansını beklemek doğru olmaz. Limitleri tabii ki daha düşüktür ve kullanırken yerden yüksek ve ağır bir araç kullandığınızı asla unutmayın. Ama virajda savrulur, yağmurda kayar gibi şeylere aldırış etmeyin. Limitlerinde kullandığınız sürece keyifle dere tepe gezersiniz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON MESAJLAR

SON KONULAR