2006 Freelander Hse Direksiyon Ağırlık Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emresa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,988

emresa

Ana Kamp
arkadaşlar merhaba. aracımın direksiyonu son zamanlarda çok ağırlaştı tek elle zor çevrilir hale geldi. bu normal bi durum mudur bilgisi olan varmı? ayrıca 1 ay önce aracı kaldırıma vurdum jant yamuldu stepne jantıyla değişti rota balansı yapıldı bi sorun yok denildi ama sanki kaldırıma vurduktan sonra dahada ağırlaştı. bununlada ilgisi olabilirmi ağırlığın.

Ynt: 2006 Freelander Hse Direksiyon Ağırlık Sorunu

çok açıklayıcı olmadı galiba o zaman söyle sorayım freelander 1 lerin genel olarak direksiyonu ağırmıdır, araba vitesteyken ve dururken müthiş bir titreme var direksiyonda mesela bunlar normalmidir?

direksiyon hidroliğinde eksilme var mı yerinde duruyor mu?

freelander kullanmadığım için direksiyona birşey diyemem ama arabada sebebini anlayamadığınız bir titreşim varsa egzoz borusunu kontrol ettirin kırık veya delik olabilir.

Egzosa baktırdım bir sorun yokmuş. Benim bahsettigim titreme mesela kırmızı ışıkta durdun araba viteste frene basıyosun(otomatik şanzıman) o anda titreme var boşa alınca büyük ölçüde kesiliyor.

tork çevrimci kilit mekanizması düzgün çalışmıyor olabilir.
frene basılınca açılması gereken, ekonomi amaçlanan sabit bir hıza varınca kilitlenmesi gereken bir alet. %100 verimli olmayan tork çevrimciyi kilitleyip verimli hale getirmeye yarıyor.
sanırım sizinki biraz sorunlu, ya da başka bir sebeple çalışmıyor (yanlış yağ, fazla eskimiş yağ, tıkanmış şanzıman yağ filtresi, elektrik bağlantıları ile ilgili bir problem ya da başka birşey olabilir).

burada konu hakkında detaylı bilgi var http://autorepair.about.com/cs/troubleshooting/a/aa061701a.htm (ingilizce).
bu da lazımsa tarzanca usulü otomatik tercümesi http://translate.google.com/translate?sl=en&tl=tr&js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fautorepair.about.com%2Fcs%2Ftroubleshooting%2Fa%2Faa061701a.htm

buradan görebileceğiniz üzere buna sebep olabilecek çok şey var.
kısacası size bu araçları tanıyan iyi bir şanzımancı lazım.

Direksiyonun ağırlığının bununla bi ilgisi olabilimi

Ayrıca söylediğiniz mekanizmayı google a yazınca cikmadigina göre pek bilinen bir şey değil şimdi herhangi bir ustaya gidip söylersem değişik tepkiler alabilirim :smiley: istanbul anadolu yakasında önerebileceginiz bir yer varmıdır

Merhaba,direksiyonunuzla ilgili vakit geçirmeden arızayı tespit ettirin.
Sistemdeki bir yerlerde bir parçanın eğrilmiş olması mümkün.

Sistemin hidrolik olduğunu düşünerek olasıklara bakmak lazım.
Örneğin pompa dişlileri hasar görmüş olabilir,transfer yapamıyordur.
Ya da sadece kayış gevşemiştir puleyi yeterince kavrayamıyordur.

Tahminim pompa veya bağlı elemanlardan birinde vurma etkisiyle bir hasar oluştuğu yönünde.
Bu şekilde devam ederseniz ummadığınız bir anda direksiyonunuz kütük gibi olabilir.
Tehlikeye mahal vermeden bir an önce baktırın,çok basit bir şey de olabilir.
Şahsi fikrimdir,yardımcı olmasını umarım.

Direksiyonun ağırlığının bununla bi ilgisi olabilimi

hayır

Ayrıca söylediğiniz mekanizmayı google a yazınca cikmadigina göre pek bilinen bir şey değil şimdi herhangi bir ustaya gidip söylersem değişik tepkiler alabilirim :smiley: istanbul anadolu yakasında önerebileceginiz bir yer varmıdır

onu işini bilen bütün şanzımancılar bilir, bilmiyorsa ordan uzaklaşın:smiley: malesef istanbulda değilim tavsiye edebileceğim biryer yok.

anlaşılan bayağı bi sorunumuz var :smiley: teşekkür ederim yardımlarınız için

Merhabalar,
2006 model hse freelander aracımda direksiyondaki ağırlık problemini bende yaşamaya başladım,
sorun nasıl ve nerede giderildi ve maliyeti konusunda sizden yardım rica ederim,

İyi günler

Öncelikle geçmiş olsun ,Anadolu yakasında ANIL OTO da rahatlıkla ve güvenerek sorunuzu giderebilirsiniz.
Aracınızı ehil olmayın ustalara emanet etmeyiniz.

Telefon :02165735959

Yetkili müdür Turgut bey 05424562929

Saygılarımla

Sayın Doğan

Ankara Anıl oto kapandıktan sonra Anıl oto ustası Yasin usta yeni dükkan açtı. Güvenerek aracınızı tamir ettirebilirsiniz ,ben aracımı bakım ve onarımını Yasin ustada yaptırıyorum.(Selamımı söylerseniz gereken kolaylığı gösterir)

Yasin usta 05456430040

Saygılar

Batuhan
Ankara

Direksiyon daki ağırlık problemini bende yaşıyorum, haftasonu Batuhan bey in tavsiye ettiği Yasin usta nın tamirhanesine gittim, sağolsun yardımcı oldu.Araç çalışır durumda iken direksiyonu tam sağ ve tam sol yaptığında hidrolik deposundaki yağ da direksiyon dönüşü ile orantılı olarak doluyor boşalıyor gibi oluyordu, direksiyon pompasını değişimi söz konusu oldu orijinal parça 1.700 TL + işçilik.Parça fiyatı pahalı geldi parçayı bir şekilde ben yurtdışından getirtmeyi planlıyorum

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,904
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR