2006 Freelander Hız Sabitleme Kullanımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eko10 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,009

eko10

Yeni Üye
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım hepinize selamlar,

1999 model accentten yıllar sonra hayalim olan freelandera kavuştum:smiley: dolayısıyla önceki aracıma kıyasla ciddi bir teknolojik değişim olduğu için öğrenme aşamasındayım. hız sabitleme sisteminin kullanımını tam anlamadım. Örneğin 70 km hızla giderken set tuşuna basıyorum bişey olmuyor. + tuşuna basıyorum bişey olmuyor. Muhtemelen ben bişeyi yanlış yapıyorum ama arabanın acemisi olduğum için çözemedim durumu. Sizden yardım istiyorum. Hız sabitleme yapabilmek için sırasıyla yapılması gerekenleri yazarsanız çok sevinirim.

Ynt: 2006 Freelander Hız Sabitleme Kullanımı

mrb hız sabitleme nasıl oluyor banada anlatabilirmisiniz bende acemisiyim de

Dostum öncelikle direksiyonun sol tarafında(direksiyon üzerinde değil) 2 düğme var, biri park için diğeri hız sabitleme için. hız sabitleme yapmak istediğin zaman önce oradaki hız sabitleme düğmesine basman gerekiyor. daha sonra direksiyonun üzerindeki (sağ taraftaki) hız sabitleme ayarlarıyla kullanmaya başlayabilirsin. örneğin 90 km hız ile giderken direksiyonun üzerindeki set tuşunu kendine doğru çekersen hızı 90 da sabitler. daha sonra "+" tuşu ile hız sabitlemeyi bozmadan hızı yukarı çekebiliyosun. her basmada 1-2 km hızı artırıyor. Umarım yararlı olur.

Ayrıca hız sabitlemiş olarak yola devam ederken;
-set tuşunu bi kez daha kendine doğru çekersen hız sabitleme devreden çıkar.
-frene basarsan hız sabitleme devreden çıkar.
-gaza bastığında (mesela sollama yapacaksın) yaklaşık 10 saniye kadar sürerse sıkıntı olmuyor. daha fazla gaza basarsan yine hız sabitleme devreden çıkar.

benim başta yapamamamın sebebi o en başta sol taraftaki hız sabitleme düğmesine basıp özelliği aktifleştirmemem olmuş. başta onu yapman gerekiyor her şeyden önce.

teşekkür ederim bugün deneyeceğim benim araban 2001 model freelander v6 bende hız sabitleme tuşu ön konsolda ona basıp sonra set tuşuna bastım ama olmamıştı kendime çekmeyi deneyeyim bugün.inşallah olur bakalım detaylı olarak anlattığın için teşekkür ederim tekrar iyi günler..

Rica ederim, büyük ihtimal olacaktır. iyi günler

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,919
Kayıtlı Üye Sayımız
166,700
Kaydolan Son Üyemiz
olcayozan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR