2005 gran vitara için yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erolsungur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,630

erolsungur

Kamp I
arkadaşlar 2.0 motor 2005 model tek kapı grand vitara aldım. ancak üzrindeki lastikler küçük ve aracın orjinal lastiği değil, orjinal lastik ebadlarını söyletrmisiniz. aracımı lastikten yükseltmek istesem acaba en son hangi ebadları kullanabilrim.teşekkürler.

Etiketler
Ynt: 2005 gran vitara için yardım

3 kapı grand vitara'nın 2.0 motorlu modeli yok diye biliyorum.Sorunun yanıtına gelirsek 5 kapı grand vitara'mın orjinal lastikleri 235-60-16.Şu anda ise üzerinde 225-70-16 var.Yükseltme yapmadan bundan büyük lastik takmam da imkansız gibi.En iyi ihtimal belki 225-75-16 kullanabilirim gibi geliyor bana ama zaten üzerindeki lastiklerle çamurluklar arasında çok az mesafe var.

2005 model grand vitaraların 3 kapı 2,0 motorları var lastık ölçüleri 235x60x16 orjinal ama yükseltme kitsiz 225x75x16 sığdıramazsınız 2 ınç yükseltme yapmanız lazım 225x75x16 lastık takabilmek için

grandlara yükseltmesiz 225/70/16 sığmaktadır... Yaptığınız yükseltmeye göre (kit, get, body lift vs.) ebatı büyütmeniz mümkündür... Bildiğim kadarıyla 33" e kadar takabilirsiniz...

[font=verdana, sans-serif]235X60X16 orijinal ebatlarıdır.Şayet düşünürseniz elimde Grand vitaradan çıkarmış olduğum Sumo-firenza marka 2010 yılının 16.haftası üretimi olan daha sakalları üzerinde patlaksız yamasız yeni lastikler var.Ebatları 235X65X16 standart lastiğin bir boy daha yükseği diyebiliriz.[/font]
[font=verdana, sans-serif]Resim elimde yok şu anda ama dilerseniz kendi internet sitelerinden bakabilirsiniz SV 053 modeli [/font]

http://www.sumotire.com/product.aspx?gp_id=6&brand_id=16

arkadaşlar yardımınız için çok teşekkürler.inanın çok faydası oldu.

ayrıca cenk bey, lastiklerin fiyatını özel mesaj olarak bildirirseniz minnettar olurum.

teşekkürler gökhan bey. gerçi suzkilerin çoğunu(vitara, samuraı, jimny) kullandım.ancak oval kasayı ilk defa kullanıyorum. inşallah yakın zamanda fotolarrı paylaşmaya başlarım.

3k Grand Vitara'nın 2.0 motorlu modeli olduğunu yeni öğrendim.3k 1.6 araçların off-road başarıları anlatılır durur ama motorun yetersiz olduğundan bahsedilirdi.2.0 motorlu bu aracın çok dehşet bir makine olduğunu düşünüyorum.Gelecek hedeflerim arasına koydum bile bu modeli.Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin.

benbeni' Alıntı:
3k Grand Vitara'nın 2.0 motorlu modeli olduğunu yeni öğrendim.3k 1.6 araçların off-road başarıları anlatılır durur ama motorun yetersiz olduğundan bahsedilirdi.2.0 motorlu bu aracın çok dehşet bir makine olduğunu düşünüyorum.Gelecek hedeflerim arasına koydum bile bu modeli.Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin.

Çok nadir de olsa 2.0 3k vardır, hatta geçen gün satılık vardı, adamla anlaşamadık...

arkadaşlar 2005 grand vitara 3 kapı aracımı 5 cm getle yükselttim arka amortisörler tümsek geçerken vuruyor. nasıl bir amortisör takmalıyım ? araçta 205/80/16 lastik var.

ben de zaten 1.6ların durumunu öğrendiğim için 2.0 aradım.dediğiniz gibi 1.6 lar kadar sayıları çok değil. ancak hem tek kapı hem 2.0 motor arazide güç isteğinizi karşılıyor.

benim 3 kapıdada 205.80.16 ebatları var 3.inc yükseltilmiş performansı güzel slmlar.

3 k. 2.0 grandın manuelı pıyasada altıngıbı yok suan satılık vardeyın yarım satt ıcınde 4 kısı yonlendırebılırım gelelım get le tukseltıp arka amortısor vuran arkadasın ısıne arkasadım senın arka yaylar orjınal ve uzerınde getvar halıyle yaylar bellı mıktarda kapandıgı ıcın yaylar asırı esnıyor ve vuruntu yapıyor arka yaylarını degıstır gecer ıster orjınal kıtın yaylarını al o yukseklıge gore kes bence en guzelı bu yada lada vega satıon wagonun yaylarını ak o boyuttan 3 cm daha uzun kes cunku o katlanıyo ebat olarakta aynı ıkısınden bırını kullana bilırsın

broker650' Alıntı:
arkadaşlar 2005 grand vitara 3 kapı aracımı 5 cm getle yükselttim arka amortisörler tümsek geçerken vuruyor. nasıl bir amortisör takmalıyım ? araçta 205/80/16 lastik var.

İlk soru 5 cm get koydunuz yaylara amortisörleri uzattınızmı yoksa aynı şekildemi taktınız yada değiştirdinizmi?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

SON KONULAR

Geri