2004 Td4 Otomatik Şanzuman Hasar Gördü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan syncope Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,533

syncope

Ana Kamp
Herkese merhaba 2004 model freelander td4 sahibiyim. Dün arazide aracın altını çok sert ve büyük bir kayaya vurdum.
Bunun üzerine aracın otomatik şanzumanı devreden çıktı. Hemen ''N'' moduna aldım ve aracı stop edip ve yerinden kıpırdatmadım. Zaten vites N modundan başka bir moda geçmiyor.
Aracın altına eğilip baktığımda, sol ön tekerleğe yakın bir kısımdan kartel muhafazanın delindiğini ve kırmızı renkte bir yağ boşaldığını gördüm. Muhtemelen otomatik şanzuman yağı.
Çünki motor yağı değildi. Hemen kasko şirketine haber verdim, çekici ile aracı alıp yetkili servise çektiler. Pazartesi hasar tespiti yapılacak.
Sizce şanzuman mı hasar gördü yoksa şanzuman yağ haznesi mi ?
Birde aracın sol tarafından ses gelmeye başladı çekicinin üzerindeyken farkettim, motor kulağı da bu darbeyle kopabilir mi ? Kasko hasarı karşılar mı ?
Tek taraflı maddi hasarlı trafik kazası tutanağı tutuldu, alkol muayenesi yapıldı 0 promil.

Etiketler

Ynt: 2004 Td4 Otomatik Şanzuman Hasar Gördü

Kardeşim büyük geçmiş olsun. Off road kullanımı sırasında meydana gelen bu hadiseyi kasko firman karşılarmı bilemiyorum.Akan yağın rengi kırmızı ise otomatik şanzıman yağı olma ihtimali çok yüksek.Şanzıman karterinden kaçak varsa karter fazla bir para değildir.Fakat başka viteslere geçmiyor diyorsun,şanzıman gövdesi kırıksa ciddi masraf çıkabilir.Lakin fotoraflayabilseydin daha kuvvetli tahminde bulunabilirdim.Kopan motor kulağı ise dert edilmeyecek kadar basit bir durumdur.Tekrardan geçmiş olsun.Gelişmeleri paylaşırsan bizleri de merakta bırakmamış olursun. Saygılar...

Her zamanki gibi ilgi ve alakan için çok teşekkür ederim Enis abim. Aslında cep telefonun var ama arayıp rahatsız etmek istemedim. Buradan sorayım dedim. Abi bugün hasar tespit yapıldı ve şanzumanda sol ön tekere yakın bir kısımda çok küçük bir delik açılmış ve yağ burdan akmış. Deliğin olduğu yer tam olarak vites mili ve halatının olduğu kısım, hatta orada siyah renk bir müşürde var vites halatına bağlı, o müşürü ezip tam müşürün olduğu yerden delmiş. Şanzumanın, vites mili ve halatının değişeceğini söylediler ama Ağrı da ne kadar anlarlar bu araçtan güvenemiyorum. Exper gelip bakıcak, axa kasko karşılayacak sanırım bütün masrafı. sadece şanzumanın 15.000 tl civarında olduğunu söylediler. işte motor kulağı yok ön takımlar salıncaklar tabla rulmandan ses geliomuş vs. başka arızalar ve işçilik ile birlikte hasarın 20.000 i bulabileceği yada geçebileceğini söylediler. öyle olursa perte ayırabilirlermiş. bende paramı alırım hiç olmazsa kısmet artık, yada yapılırsa binerim hiç problem değil, aracın kasasında hasar darbe kaza değişen boya çizik vs. hiç birşey yok. Hasarın resmini çekip atmaya çalışacağım abi. Saygılar.

Syncope kardes rakamlari bilemem ama pert olayinda sigorta firmalari musterilerine piyasa degerinin en altinda bir rakam vermeye calisirlar genelde.Iste o zaman sizin aracinizin temizligi,kazasizligi,boyasizligi filan hic goz onune alinmaz. Atiyorum aracinizin piyasasi kirk ise onlara gore otuzdur.Hasar onbesi gectigi icin pert sayarlar.Size odemeyi hasar bedeli ve hasarli aracin satisindan kac para elde edersek o kadar veririz toplamda diye soylerler.Arac o haliyle kendi bildikleri yere on onbes arasi gider ve kirk liralik araciniza yirmibes otuz lira para alirsiniz.Iste burada sizin zarariniz baslar.Tabii ki boyle bir durum yasamamak icin madem otuz ediyor ben para istemiyorum,ayni temizlikte bir arac alin piyasadan bana arac verin kardesim diye zorlamanizi tavsiye ederim.Yillar once binek aracimizda benzer sorunu yasamistik.Servis onarim icin onbir lira istiyorken bu durumda yedi liranin altina inip aracimizi hem de cillop gibi toplayip teslim etmisti.Yine soyluyorum,ben piyasasini ve rakamlari bilmem ama genel davranis stili bu oldugu icin bilgi mahiyetli yazdim.Sahsi tecrube ve bildiklerimden dolayi.Umarim aklinizi karistirmaz,faydasi olur.

Rica ederim, çok teşekür ederim.
Bakalım artık, iyice bir araştırıcam..

slm arkadaşım öncelikle geçmiş olsun önemli olan sana bişey olmamış aracına gelince şayet binmek istiyorsan aracını o yüksek fiyatlar çıkartan serviste değilde daha uygun yapan herhangi bir servise çektirme özgürlüğüne sahipsin ayrıca kaskonunda işine gelmiş oluyo bu durum. bineceksen ve yüksek fiyata yapılırsa aracının üzerinde yüksek miktarda hasar kaydı olacak ve satmaya kalktığın zaman sana sorun olacak. ya aracı perte ayırsınlar yada başka servise yaptır. veya sigortaya şu teklifte bulun ben daha uygun yaptıracağım yer buldum aracı oraya çekelim.bir diğer altarnatif şanzımanı istanbula gönderelim daha uyguna yapılsın gelsin. bir altarnatifte sigorta şirketiyle anlaşmaya gidebilirsin mesela aracın masrafı 20000 tl çıktı sigorta bunu kabul ediyor ama sen dersenki sigortaya ben araç sahibi olarak sizden 15000 tl istiyorum aracımı kendim yaptırırım sigorta üç aşagı beş yukarı size derki şu paraya anlaşalım. atıyorum 13000 olsun der kabul edersen parayı al aracınıda maksimum 8 10 binliraya bitir paranın üstü sana kalsın hemde aracında hasar kaydı az olsun satarkende problem yasama. bu konudada yardımcı olabiliriz saygılar adem karnuçu
tel: 0536-287-75-56

Merhaba.Öncelikle unutmadan söyleyeyim,aracın kaskodan yapılır ise (5000 tl den az olmayacak en iyi şartlarda gibi)
sonraki başka bir araca kasko yaptırırken kasko firmasına ödeyeceğin rakam bir hayli artacak.Tavsiyem;aracını güvendiğin ve kolay parça bulabileceğin bir ile çektirip kendin yaptırman (tabii maddi durumunu bilemem.)
Sanırım sadece şanzıman gövdesi bulunup içindeki dişli grubu sağlam göydeye aktarılarak sorun giderilebilir.Çünkü şanzıman iki gövdenin yapışması ile oluşur.Bunları da çıkma temin ederek bu işi garantili bir yere yaptırır isen bence karlı çıkan yine sen olursun çünkü;
1- Aracın kaskodan yapıldığında bir sonraki kasko maliyetin ciddi derecede artacak
2- Aracın kaskodan yapıldığında kayıtlara geçeceğinden dolayı senin aracını almak isteyen kişi de bunu görecek ve sana satışta ciddi fiyat düşme zorunluluğu getirecektir.
3-Aracın kaskodan yapıldığımda bu iki maddenin ikisinden de aynı anda zarar göreceksin

Dediğim gibi tavsiyem durumun var ise çıkma parçalar ile ucuza maletme şansın olabilir. Eğer sadece şanzımanda sıkıntı var ise,şase pofillerinde podyada bir hasar yok ise böylesi daha mantıklı sevgili kardeşim .Oradan İstanbul' a boş olarak dönen bir kamyon ayarlayabilir isen bu işi de ucuza getirebilirsin.İstanbul da da Adem kardeşim sana bilhassa çıkma konusunda yardımcı olacaktır..Tekrardan geçmiş olsun der ,saygılar sunarım...

Adem abi ve Enis abi çok teşekür ederim güzel fikirleriniz için. Ancak şuan için aracı kendim yaptırabileceğim maddi bir durumum söz konusu değil, aracın kredi borcunu ödüyorum zaten aylık 900 TL. 2 senesi kaldı. Son durum hakkında bilgi vermek istiyorum. Aracın şase, profil ve podyalarında hiç birşey yok. sadece ve sadece altı kayaya vuruldu o kadar. Ona istinaden de şanzumanını söktüler ve şanzumanın vites mili ve halatının bittiği noktadan oradaki metal bağlantı parçası ve elektronik müşürü ezerek ana gövdede saç teli inceliğinde ve bir toplu iğne başı kadar küçücük bir çizik oluşmasına neden olmuş ve yağı ordan kaçırmış. Muhtemelen şanzumanın içinde bir hasar yoktur dediler çünki aracın altını vurduğum andan itibaren hiç yerinden oynatmadım ve N modunda bırakıp stop ettim. Şanzumanı İstanbula bu işle uğraşan ve sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu bir yere tamire gönderdiler kargo ile, faiş fiyatlar olmadan bu işi garantili olarak yapan bir yere gönderdiklerini söylediler. Muhtemelen şanzumanın değişmesine gerek kalmıycakmış. tabiki bu bir tahmin ama %90 dediler değişmez ve hiç bir sorun yaşamadan gönül rahatlığı ile aracınızı kullanabileceksiniz dediler. Bundan hariç motorun sol kulağı kopmuş o değişecekmiş.

Aracın görünen hasarları şu şekilde;
Şanzuman gövdesi onarılacak,
Şanzuman vites mili, halatı ve yanında ezilen yamulan parça müşür vb. aşağıdaki resimdeki yerler,
Motor kulağı,
Kartel Muhafaza,
Egzosu tutan küçük siyah bir plastik toka var o kopmuş,
Birde motor kayışlarının takıldığı rulmanlardan büyük olanın göbeği oynamış şın şın şın şın diye ses yapıyor o değişecek.
+ işçilik
Tamamı tahmini ne kadar masraf tutar yani hasar kaydı olarak kayıtlara geçer ?

Resimler:

Merhaba
2 numara elektronik müşür diye bir şey yok orada ,sadece vites telinin brakete geçtiği yerin plastik sarı sekmanı var.Tel problem değil,şanzımandaki deliği göremedim yada anlaşılmıyor,eğer delik var ise yarı yada tam şanzıman demek ,bu sıkıntı işte.Lakin kasko karşılıyor ise onlara eksik yada fazladan değiştir deme şansımız yok(yaptırma gücüm dedin diye söylüyorum)Yani nasıl istiyorlarsa o şekilde yapacaklar.
Burada senin yapman gereken , aracı teslim alırken kaliteli bir test yapıp aracı eksiksiz teslim alman güzel kardeşim...
Saygılar sunarım.

Merhaba Enis abi, şanzumanda delikten ziyade çok küçük bir çatlak var saç teli inceliğinde.
Artık nedir ne değildir bilmiyorum abi, kaynak mı yaparlar, gövde mi değişir sizin dediğiniz gibi bilmiyorum hayırlısı artık.
Ama yarı şanzuman olayını anlamadım abi. Gerçi gelen mala gelsin çokta kafaya takmıyorum. Bakalım ne yapılacak bilgi veririm ben size. saygılar.

enis hocam bizde 98 model freelander varda araba yolda giderken sallantı yapıyor. neden acaba yardımcı olursanız sevinirim.

kasa sallanıyor hocam ya bağayı kerkiniyor gazdayken yapıyor.

Mrb Enis abi, epey bir zaman geçmiş, bilgi vermeyi unutmuşum.
Aracın şanzumanı en ufak hasar görmemiş. O yağın geldiği yerde, içinden mil geçen beyaz sert plastik bir conta var alt kısımda, darbe alınca o contanın oradan yağ kaçırmış. vites kolunun hareket etmeme sebebi ise darbenin vites milini yamultmuş olmasıymış. Ağrıda şanzumanı söküp kargo ile İstanbula gönderdiler. İstanbulda o conta değişti, darbe alan ve eğilen parçalar yenileri ile değiştirildi ve geri Ağrıya kargolandı. Yani Allaha şükürler olsun şanzuman en ufak hasar görmemiş, çok ucuz atlattım diyebilirim. Toplamda işçilik, parçalar, kargosu, yağı tuzu derken önemsenmeyecek derecede 5.000 TL masraf çıktı. Bununda bütün evrakları bende mevcut. İlgi ve alakanız için çok teşekür ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR