2004 otm grand vitara, viteste ses problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ulash1907 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,492

ulash1907

Ana Kamp
Yer
ayvalık
selamlar, benim araç 2004 otm grand vitara sadece ilk çalıştırdığımda soğukken ileri veya geri vitese attığımda tırrr diye fakat mekanik söyle düdük ötmesi gibi (umarım iyi tarif edebildim ;D ) bi ses geliyor boşa veya parka alınca ses kesiliyor ne olduğunu anlayamadım sanayiye götürünce tabi araba ısındığı için ses gidiyor ustada karar veremedi. herhangi bir fikri olan veya başına gelen var mı acaba?

Etiketler
Ynt: 2004 otm grand vitara, viteste ses problemi

surununu zu otomatik şanzıman tamircilerine danışsanız onların verecegi bilgiler daha akıllıca olur.

bu arada yagını ve filitresi ni degiştirebilirseniz içinden cıkan yag rengi siyah ve tortulu ise ,,akan yagı bez gibi bir şeyle süzerseniz kum benzeri maddeler var ise..şanzıman yenileme için bir bütce ayarlamanız gerekicek demektir.. ;)

balatalar bitmiş ise oluşan boşluk gibi düşündüm . ;)

km si aracın 150 bin üstü ise normaldir . her 40-60 binde bir eskiden yagı degişmişmi ? elinizde yada servis kayıtlarında varmı ?

genelde otomatik şanzıman yagı ellenmez degişmez ömür boyu gider aman elleme şeklinde bilinir. :smiley: ;)

teşekkür ederim şimdilik kendi kendini tamir etti ses yok artık bakalım izmire gidince servise uğrayacağım

Herhangi birşey yapmadan önce şanzıman yağını ve yağ filtresini değiştirin, düzelmezse asıl ve muhtemelen biraz masraflı olabilecek müdahale ondan sonra...

ulash1907' Alıntı:
teşekkür ederim şimdilik kendi kendini tamir etti ses yok artık bakalım izmire gidince servise uğrayacağım
aracınız kacbınde trıgel zıncırınden muhtemelen gelmekte motor sınınca gecmekte aynı sorun almaya gıttıgım 3-4 tane suzukıdede vardı dıkkatımı cektı

arabam 140000 de bu km de zincir ister mi acaba ya da bakım mı yapmak ister... teşekkürler...

kullanıma gore ısteye bılır cunku bu ara baya grand vıtaraya baktım 140 bınlerde zıncır sesı olan 2-3 taneye denk geldım bu taamen kullanıma baglı kore malı zıncırler genc tokel de 400 lıra cıvarı

bu arada ilk mesajda yazdığım metalik ses katalizördenmiş yerine susuturucu taktık hem arabanın sesi güzelleşti hemde performansı ;D yakıtı tam ölçemedim ama pek bi etkisi yok gibi fakat bi ses var hala o da kayış yada bilye sesi diyorlar ama burası ayvalık pek anlayan olmuyor malasef :(

2004 model grand vitaram var vitese taktıgımda vuruntu ve ses vardı bi kaç yere götürdüm ama problemimi çözemediler en son olarak arkadaşların tavsiyesiyle maslak suzuki aksiyon sevise götürdüm saolsun murat usta problemimi halletti şuan aracımdan çok memnunum aksiyon murat ustaya tşkr :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
Gezginjasmin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR