2004 Model Suzuki Grand Vitara 2.0 Otm Full Becce Donanımlı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Barışş Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,885
Ynt: 2004 Model Suzuki Grand Vitara 2.0 Otm Full Becce Donanımlı

Aracınız hayırlı olsun, kazasız ve mutlu kullanın. Kullanımla ilgili yorumlarınızı da bekliyoruz.

Etiketler

Yakıt durumu biraz fazla geldi açıkcası ben 4.7 grand ile şehirler arası 37 kr şehir içi 50-60 kr arası gidiyorum vitarada daha azdır diye umuyordum

LPG tankının arka koltuklara dik derken kastettiğim pozisyonu.

20141124_103359.jpg

Sayın maviyedoğru;

Daha önce kullandığım 2002 model 3.7 v6 jeep cherokee liberty aracımla bu aracımın yakıt tüketimi kıyasladığımda Suzuki genel ortalamada daha iyi. cherokee liberty ile şehir dışı 13-15 litre lpg / 100km ortalamalarım 100-110 km hızlarda çok kolay tutturuluyor idi. LPG güncel fiyatı ile 32-35 kuruş arasında bir tüketim olurdu. Bu şimdi kullandığım offroad donanımlı Suzuki'den az ama şehir içinde ve arazide Jeepin tüketimini kontrol altında tutmak zordu. Konunun başında videolarda gördüğünüz arazi ve sonrasında hep şehiriçi 227 km'de 36.5 litre lpg tüketmiş. 89 TL. Gerçi bu aralar lpg 2.40 larda. 2.25 bile bulmak mümkün ama ben nedense güvenip alamıyorum. Bu 227 km'nin 17 km'sini ilk çalıştırmalarda benzinle gittiğini düşünsek (genelde benim kullanımım kısa mesafelerde) 42 kuruş bence gayet makul. Benzini de katarsak 50 kuruşu bulmuyor bile.

Ha birde işin içine standartından 15 cm yüksek, ön arka sürekli kilitli, demir tamponlar, vinç, büyük lastikler, ayna mahruti girince jeep'te durum ne olur öyle kıyaslamak lazım.

Hayırlı olsun aracınız, İskenderun'da illaki araçtan anlayan birilerini bulursunuz. Zaten bilindik araç almışsınız bir de hemen hemen tüm eksiklikler giderilmiş artık.

Jeep ve Suzuki farklı araçlar tabi karşılaştırma yapmak doğru olmaz ama uzun yolda genelde yüksek hacimler daha az yakıyor, LPG de özellikle.

Teşekk
tenekekutu' Alıntı:
Hayırlı olsun aracınız, İskenderun'da illaki araçtan anlayan birilerini bulursunuz. Zaten bilindik araç almışsınız bir de hemen hemen tüm eksiklikler giderilmiş artık.

Jeep ve Suzuki farklı araçlar tabi karşılaştırma yapmak doğru olmaz ama uzun yolda genelde yüksek hacimler daha az yakıyor, LPG de özellikle.

Teşekkür ederim, sağolun. Hem jeep hem de benim aracım gibi araçları kullanan arkadaşlar yakıtla ilgili ne demek istediğimi daha iyi anlayacaklardır. 28 litre lpg'yi 59.km'de bitirmişliğmiz var arazide jeeple.

Uzaktan kumanda pil değişimi 3TL
Yağ filtresinin contasından yağ kaçırması sonucu yağ filtresi ve yağ değişimi 120 TL
Airbag ışığının yanmasına neden olan direksiyon göbeğindeki zemberek filmin tamiri 100 TL
Zayıf olan ön lambalara daha kuvvetli ampul takılması 55 TL
5 aylık kullanımda yapılan extra harcamalar bunlar oldu.
35-37 litre lpg ile şehiriçi 200-230 km yol yapmaya devam. İlk çalıştırmalarda tüketilen benzini de hesaba katarsak 200 km de 36 litre ortalama lpg tüketimi var.

Keyifli, 5 kapısı ile yeterli, sessiz ve yetenekli bir araç. Ama şekil derseniz o yok işte.

güle güle kullanın barış hocam allah nazardan kazadan beladan esirgesin... ;)

2016 Osmaniye offroad şenliklerinde s2 klasman üçüncüsü olduk. Hem de hoplamdan zıplamadan, aracı sakınarak. Ön döküm kovanlı diferansiyel de olsaydı 1. lik bile olabilirdi.

3 seneyi aşkın keyifle kullandıktan sonra 28 Aralıkta bu güzel suziyi sattım. Ama hep aklımda kalacak bir araç olacak. 2. oksijen sensörü ile otomatik klima ısı sensörü arızaları haricinde offroad gezilerinde, yarışlarda beni hiç üzmedi. Hiç tereddüt yaşatmadı. Aynı hissi 2002 model 3,7L cherokee liberty aracımı sattığımda da yaşamıştım. Şimdi hedef Subaru forester, Jeep WK 3.0 CRD veya touareg 3,0 TDI.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR