LeventBekir
Yeni Üye
Herkese iyi akşamlar. Tanışma bölümünden kendimi tanıtmıştım. Ama burdan tekrar tanıtarak yazıma başlayayım. Adım mevlüt, ceyhanda yaşıyorum. Amatör denizcilik ve amatör balıkçılık hobilerim. Aynı zamanda 2 yıldız dalıcıyım. Gezenbiliri uzun zamandır üye olmadan takip etmekteydim. Ve deneyimli abilerimizin bir çok paylaşımlarındaki tavsiyelerine uyarak suzuki grand vitara aldım. Aracı alma nedenim; fiber teknemi, kumluk sahillerden de indirebilmek. Bazen de kıyı avcılığı yapıyorum ve bunun için de çamurlu tarlalardan geçmem gerekiyor. Aracım; 2004 model 1.6 suzuki grand vitara. Aracı alalı 1 hafta oldu. Avlağa ulaşabilmek için genel olarak asfaltta sürüş yapacağım. (Bazen 200 kilometrelik yollara gitmekteyim) Kumluk alanda en fazla 50-60 metre arkamda römorkla süreceğim. Bu yüzden arkadaşımın da tavsiyesiyle A/T lastik yerine, lassa competus asfalt lastiği aldım. Bu gün asfalt lastikleriyle, zemini çok yumuşak olan bir plajda deneme sürüşü yaptım. Lastik havaları 36 olmasına rağmen, az bi zorlanmayla gayet güzel yoluna devam etti arabam. Yani genel olarak asfalt lastikleri işimi görecek gibi. Fakat daha ilk defa yol dışında araç kullandım. İster istemez biraz çekiniyorum. Siz değerli abilerimizden, arkadaşlarımızdan bana bu konuda yardımcı olmanızı, bilgi ve tecrübelerinizi paylaşmanızı diliyorum. Arkamda çekeceğim römorkun üstündeki teknenin ağırlığı yaklaşık 250 kg civarı. Bu römorku, plajdan deniz kenarına kadar götürürken asfalt lastiği kullandığımı da göz önünde bulundurarak nelere dikkat etmemi tavsiye edersiniz. Forumu genel olarak inceledim ve bu şekilde sadece 1-2 konuya ulaşabildim. O da bir arkadaşımızın jimny ile yaptığı sürüşü anlatmasıydı. Sizin fikirleriniz ve tavsiyeleriniz benim için çok önemli. Şimdiden teşekkür ederim.