2004 grnd vitara direksiyon mafsalı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan killerbee1907 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,285

killerbee1907

Ana Kamp
slm arkadaşlar 2004 2,0 otomatik grnd vitaramın direksiyon mafsalı değişmesi gerekiyormuş nereden temin edebilirim
servis çok yüksek meblalar istiyor (550 tl)
aslında asfaltta hiç bir sıkıntı yok ama bozuk yolda tık tık tık vuruyor direksiyon
3 tane rot balanscıya gösterdim hepside mafsal diyor direksiyoncuya gittim abi direksiyon kutusu sağlam mafsal dedi
nereden temin edeğim hakkında görüşlerinizi bekliyorum

Etiketler
Ynt: 2004 grnd vitara direksiyon mafsalı

Benimde aynı sorunum vardı.Tamirci arkadaşıma gittim.Direksiyonu söktü.Direksiyondan sonraki parça kaza anında iç içe geçsin diye 2 parçadan oluşmuş.Yani birbirinden değişik ikiçaplı boru gibi düşünün birbirinin içine geçiyor.Onu hafif presledi 2 senedir tık yok.

killerbee1907' Alıntı:
Selam arkadaşlar 2004 2,0 otomatik grnd vitaramın direksiyon mafsalı değişmesi gerekiyormuş nereden temin edebilirim
servis çok yüksek meblalar istiyor (550 tl)
aslında asfaltta hiç bir sıkıntı yok ama bozuk yolda tık tık tık vuruyor direksiyon
3 tane rot balanscıya gösterdim hepside mafsal diyor direksiyoncuya gittim abi direksiyon kutusu sağlam mafsal dedi
nereden temin edeğim hakkında görüşlerinizi bekliyorum

selam. bendede aynı araç ve aynı sorun var.direksiyon mafsalı.
bu başlıkta bir konuda ben açmayı düşünürken sizin mesajı gördüm. konuyu ben açsam aynı cümleleri yazardım.
bende araştırıyorum, hangimiz bulursak diğerine yardımcı oluruz artık.
badibadi arkadaşın dediği presleme işini denedinmi?

ben hallettim arkadaşlar o konuyu usta iyi oldumu iş basitleşiyor
ustama söktürdüm mafsalı artık gidip alıcam servisten diye
o biraz inceledi bunun ucları bozuk dedi ne yapacaz dedim
sen dur hocam ben geliyorum diye gitti
1 saat sonra geldi tornacıya gidip istavroz gibi bişey dedi tam anlamadım ama onları söktürmüş aynısından parçacıdan uydurmuş tofaşlarla aynı dedi
ustam bu suzuki sen tofaşdedin nasıl olur dedim sağlam olur mu diye
hocam sadace 2 ucunda ki lastikler dedi dedimya garip adı var onlar değişti diye
taktı terine hemen denemeey çıktım valla süper tık yok
bütün maliyeti 110 tl oldu

Ynt: 2004 Grnd Vitara Direksiyon Mafsalı

killerbee1907' Alıntı:
ben hallettim arkadaşlar o konuyu usta iyi oldumu iş basitleşiyor
ustama söktürdüm mafsalı artık gidip alıcam servisten diye
o biraz inceledi bunun ucları bozuk dedi ne yapacaz dedim
sen dur hocam ben geliyorum diye gitti
1 saat sonra geldi tornacıya gidip istavroz gibi bişey dedi tam anlamadım ama onları söktürmüş aynısından parçacıdan uydurmuş tofaşlarla aynı dedi
ustam bu suzuki sen tofaşdedin nasıl olur dedim sağlam olur mu diye
hocam sadace 2 ucunda ki lastikler dedi dedimya garip adı var onlar değişti diye
taktı terine hemen denemeey çıktım valla süper tık yok
bütün maliyeti 110 tl oldu

Benim 2004 Grand Vitara'da da aynı sorun belirdi. Tofaş parçasıyla yapılan çözüm nasıl oldu merak ettim. Araç hala sizde mi? Direksiyon hala süper mi?

mahiralpagut' Alıntı:
Benim 2004 Grand Vitara'da da aynı sorun belirdi. Tofaş parçasıyla yapılan çözüm nasıl oldu merak ettim. Araç hala sizde mi? Direksiyon hala süper mi?
sadece uzun bir demirin ucundaki ince kanallar bozulmus sizinde diye tahmin ediyorum.parcayi elinize alip yedek parca ilari gezerseniz boyuna olcusune uygun bir marka cikacaktir elbet.hic olmadi saglam bir celik silindir alip tornacida ayni kanallardan actirirsaniz sikintiyi asarsiniz gibime geliyo.bu sekilde adamlar saft yapiyor,aks yapiolar :smiley:

oguzhan3434' Alıntı:
sadece uzun bir demirin ucundaki ince kanallar bozulmus sizinde diye tahmin ediyorum.parcayi elinize alip yedek parca ilari gezerseniz boyuna olcusune uygun bir marka cikacaktir elbet.hic olmadi saglam bir celik silindir alip tornacida ayni kanallardan actirirsaniz sikintiyi asarsiniz gibime geliyo.bu sekilde adamlar saft yapiyor,aks yapiolar :smiley:
yarın sanayiye gideceğim.. gelişmeleri paylaşırım..

mahiralpagut' Alıntı:
yarın sanayiye gideceğim.. gelişmeleri paylaşırım..

Dün Ankara'da Tuncay ustaya gittim. Direksiyon mafsalı söküldü. Sorun mafsalın istavroz öncesindeki ekleminde çıktı. Çok güzel anlatamamış olabileceğimi düşündüğümden resim ekliyorum..

İstavrozun öncesindeki parça aslında iki parça. Bu iki parça plastik bir yatak ile bağlanmış. Benim durumumda bu plastik yatak zamanla esnekliğini yitirmiş/bozulmuş/yırtılmış olduğundan ses yapıyordu.

Araç dururken direksiyonu bir yöne tam kırarken 2 kez tak sesi geliyordu. Tabi ki aynı ses direksiyonu düzeltirken, ters yöne çevirirken ya da yavaş süratle giderken direksiyonu tak edeceği açıya kadar çevirdiğim durumlarda da tekrarlanıyordu.

Usta bu yatağı mengeneyle biraz ezdi ve plastik yatağın dolduramadığı boşluk bu sayede kapandı. Bu çözümde bağlantıdaki plastik yatak tamamen işlevsiz kalmış oldu. Eminim japon o yatağı oraya koyarken bir ihtiyaçtan ötürü koymuştur. İçim tam rahat değil ama yine de parça değiştirmeden yapılabilecek tek çözüm buydu. Şu an ses kesildi güzel güzel yola devam ediyorum. Önümüzdeki günler neler gösterir göreceğiz..

GV Direksiyon Mafsali.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri