2004 Grand Vitara

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 79ilhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,125
Ayrıca - puan vermenizi anlamışta değilim.
Grandlar da otomatik vitesli modellerinde a/t düğme var.
düz vitesli modellerde yok bildiğim kadarı ile yanılıyorsam düzeltin.
bu tuşa bastığınız da hem aracı yüksek devirlerde kullanabilir
ve bu tuş sayesinde extra mekanik güç elde edersiniz ve açılan mili sn. değerleri sayesinde
de motorunuzu korur ve kontrol altın tutmuş olursunuz..
işte ben buna +++ derim.
bu konu zevkler ve renklere kadar gider ki o zaman da dayanılmaz olur..
Asıl olan bu tip uygulamayı neden düz vitesli araçlar da yapmamışlar..
Bunun cevabı da çok açık tamamen duygusal.
(düz vitesler daha ucuz) bir alt segment gibi değerlendirilmiş.

Etiketler
79ilhan' Alıntı:
Ayrıca - puan vermenizi anlamışta değilim.
Grandlar da otomatik vitesli modellerinde a/t düğme var.
düz vitesli modellerde yok bildiğim kadarı ile yanılıyorsam düzeltin.
bu tuşa bastığınız da hem aracı yüksek devirlerde kullanabilir
ve bu tuş sayesinde extra mekanik güç elde edersiniz ve açılan mili sn. değerleri sayesinde
de motorunuzu korur ve kontrol altın tutmuş olursunuz..
işte ben buna +++ derim.
bu konu zevkler ve renklere kadar gider ki o zaman da dayanılmaz olur..
Asıl olan bu tip uygulamayı neden düz vitesli araçlar da yapmamışlar..
Bunun cevabı da çok açık tamamen duygusal.
(düz vitesler daha ucuz) bir alt segment gibi değerlendirilmiş.
arkadaşım ben - puan şunun için dedim, otomotik vites demek kendi sınıfındaki manuel vitesten fazla yakıt yakma anlamında söyledim, tabiki otomotik sevenler için ayrı sevmeyenler için ayır. Herzaman dikkat ederseniz kendi sınıfında olan araçlar arasında fiyatı daha ucuzdur, sizce neden daha ucuzdur otomatikler?...ben bunu ima etmek isdedim....Güle güle kullanın...allh kaza vermesin....gerisi kolay...

sebebi şudur;
biz alışmışız bir elimiz vites kolunda
yolları ben yaptırdım havasında araç kullanmaya...
vites kolunu tokatlamaya...
serviste baskı indir bindir işlerine ..
bu tip araçlara binen biri 100 lira yerine 110 lira yakmış çokta önemsemez..
fiyat işte bu sebeplerden (ön yargılardan ) ucuz olsa gerek..

Merhaba İlhan Bey, Ben Mehmet,
Birkaç yıldır 4X4 arazi aracı almaya karar verdim ve birçok araç baktım ve araştırdım. Sonunda Vitara almaya karar verdim.
Sizin aracınız da çok güzel doğrusu. Yükseltme yapmışsınız, koltuk başlarında ekranlar falan çok iyi gerçekten. Fakat sizin aracın Km. si çok yüksek geldi bana, motordan bir sorun çıkmasından endişe ediyorum.
Aracın servis bakımları düzenli olarak yapıldı mı acaba, araç hakkında ayrıntılı bilgi verebilirseniz sevinirim
Selamlarımla..

Mehmet bey;
en son bakımı 198.560 ta tarafımdan yapıldı.Önceki bakımları da eksiksiz yapılmış.(aracı aldığım kişiyi biliyorum)
Grand oto dan Battal ustaya ekspertiz yaptırmıştım alırken. motor ve şanzıman sorunsuzdur.
Ben aracı aldığımdan bu yana 10 bin km bile yapmadım 2 yılda. Bu yüzden satışa çıkardım.
geç cevap verdim bilgisayarım servise gidip geldi.

ayrıca ;prensibimdir
aracı ilk aldığımda
tüm yağlarını , motor kayışlarını , bu kilometre de değişmesi gereken ne varsa
(katalatik konvektör örneğin) değiştirdim.
Önce ki aracımda vitara idi ve ön hub lardan çekmediğim kalmamıştı:
grand ların hublar farklı bir sistem olmasına karşın 400 tl vererek çelik kaplattım.
hevesle 4 lastik 4 jant aldım ,koltuk başlarına ekranları bağlattım vs.
ama aracımı sadece hafta sonu 1 gün kullanabiliyorum.
mtv de yatırılmıştır bu belirtmemişim

35 krş ile 43 krş arası değişiyor.
şöyle ki geçen hafta :
sürekli yokuş çıkarak ve bazı yerlerde arazi kullanarak ve yolun
dönüşünde de siste görüş mesafesi 15-20 metre lerde max. hızımız 30-40 km/s
bu vaziyette 43 krş yaktı(aracımda 225/75/16 mt lastik ile).
uzun yol verisi olarak 400 km denedim 33-35 krş aralığı.

1998 model jlx otomatik ile takas düşünürseniz üzerine 9.000 verebilirim. Motor ve şanzıman mükemmel durumdaysa.
Yazılanları tek tek okudum yükseltme kiti var sanırım. Kit varsa teklifim budur.
Ayrıca ön hubs lar warn premium heawy duty size sorun çıkarmaz manuel :smiley:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-varmi-bu-fiyata-daha-yakisiklisi-114977209/detay/

Hakan bey iliginize teşekkürler,
motor ve şanzıman sorunsuz (grand oto Battal usta ya exper yaptırark almıştım aracı. üstüne 10 bin km yol yaptı).
aracımda 4xfour art yükseltme kiti mevcut.
Ancak teklifinize sıcak bakamıyorum çünkü;
1- benim aracımda ki artıları düşerseniz aracım zaten 24-25 civarına geliyor.
yükseltme kiti 900 euro + kdv + işçilik + git gel 2bin 500 tl yi geçiyor.
marshal m/t lastikler 1350 tl (daha 5-6 bin kondisyonda )
4 adet grand jantı bin tl
koltuk başlıkarında monitör ( usb ve hafıza kartından film müzik dinleyebilme) tv de parazit yaptığı için anten kablolarını bağlatmadım.
2- bahsettiğiniz araç jlx kasa (yani ne kadar bakımlı olursa olsun dertleri bitmiyor;) bu yüzden bu jlx satıp bunu almıştım. ve bahsettiğin araç en çok 50 bin km sonra rektefiye ister.

neyse kısacası 9 bin lik teklifiniz kanımca çok yetersiz. ben 30 bin fiyatını gezenbilir ailesine özel peşin olarak verdim. başka sitelerde şuan ilanım yok.bir süre sonra alıcı bulmaz ise malum siteye ilan vereceğim.

mesajlara geç cevap verdiğm için kusuruma bakmayın arkadaşlar
malum iş hayatı..bazen sabah 8 gece 12 çalışıyorum

79ilhan' Alıntı:
Hakan bey iliginize teşekkürler,
motor ve şanzıman sorunsuz (grand oto Battal usta ya exper yaptırark almıştım aracı. üstüne 10 bin km yol yaptı).
aracımda 4xfour art yükseltme kiti mevcut.
Ancak teklifinize sıcak bakamıyorum çünkü;
1- benim aracımda ki artıları düşerseniz aracım zaten 24-25 civarına geliyor.
yükseltme kiti 900 euro + kdv + işçilik + git gel 2bin 500 tl yi geçiyor.
marshal m/t lastikler 1350 tl (daha 5-6 bin kondisyonda )
4 adet grand jantı bin tl
koltuk başlıkarında monitör ( usb ve hafıza kartından film müzik dinleyebilme) tv de parazit yaptığı için anten kablolarını bağlatmadım.
2- bahsettiğiniz araç jlx kasa (yani ne kadar bakımlı olursa olsun dertleri bitmiyor;) bu yüzden bu jlx satıp bunu almıştım. ve bahsettiğin araç en çok 50 bin km sonra rektefiye ister.

neyse kısacası 9 bin lik teklifiniz kanımca çok yetersiz. ben 30 bin fiyatını gezenbilir ailesine özel peşin olarak verdim. başka sitelerde şuan ilanım yok.bir süre sonra alıcı bulmaz ise malum siteye ilan vereceğim.

Peki teşekkür ederim ilginize. Sağlık olsun. Hayırlı müşteriler. Piyasa çok durgun olmasa zaten 5 kapı jlx lerin 2. eli çok kuvvetlidir,
temiz bakımlı araç çabuk satılır. Ben fiyatını zaten uygun tuttum gerçekten satma niyetinde olduğum için. Benim ilk aracım JLX 2. aracım 2004 otomatik granddı (Çınar otelinin 50 yıllık kuyumcusu izzet beyden boyasız ve 17.000 km de tüm yıllık bakımları zamanında yapılmış aracı 27.500 e satın almıştım) . Onu satıp 2000 Model JLX aldım, arazi donanımı yaptım müşteri çıkıncada satıp bhsettiğim 98 i aldım. Çok araziye girmiyorum arazide 1.6 yetiyor ama malum şehirde özelliklede rampası bol beykozda 1.6 yetersiz kalıyor. 2.0 çok keyifli oluyor rampalarda.
Maslaktaki kardeşler oto 100.000 deki grandı 25 e bırakıyor. Motoruda en iyi şekilde sıfırladıklarına eminim. Zaten garantide veriyorlar. Yükseltme kiti çok önemli değil ama 830 euroya anahtar teslim yaptırabiliyorum. Kitin amortisörleri zayıf becce amortisör yerine Nissanların amortisörünü içindeki gazı ve dış kabını revize ederek taktırsam bile 2.500 TL anca tutar kit. Gerçekten yükselmiş oluyor ve çok farkediyor özel amortisör ile. Bahsettiğim amortisörler isoff trail de yarışan 8 nolu araçtada kullanılmaktadır.

Marshall yerine kullananların çok memnun olduğu KL 71 i filo indirimimiz ile Kumhodan 4 tanesini 1.000 TL ye alırım.
Jant derseniz doğru o fiyatlar grand jantları. Tv dvd vesaire ise yaptırmam garajı kiraya verdiğim için hırsızla falan uğraşmak istemem. Yani 25+2.5+1= 28.500 e zaten tesisatsız bir araç maledebilirim.

50.000 km sonra rektifiye derseniz şunu söyleyebilirim araçlarımız hemen hemen aynı km de. Sizinki 200 benimki 224. Grandın revizyonu JLX den çok daha pahalı tutar. Doğru yağı kullanılırsa 5-30 JLX in yağıdır, yağ yağ filtersi hava filtersi her 7.500 km de değişirse, 3. yağ değişiminde 1 kutu würth motor içi ilacı ile iç temizliği yapılırsa. Kurallara uygun motor silk bor katkısı kullanılırsa. Devirdaim termostat ve radyatör zamanında değiştirilirse. Antifiriz yılda 1 kez yenilenirse ve araç yavaş yavaş ısıtılıp ısınmadan (sadece hararet değil, hareret çabuk yükselir ama yağında ısınmasını beklemek gerekir buda 8-9 km ancak ısınır) gaza basılmazsa yüksek devirlere çıkılmazsa motorlar çok uzun kullanılabilir. Aksiyon suzukiye gelen bi korsan taksicinin JLX İ sanırım 400.000 km yi geçmişti ve sorun yoktu.

Dediğim gibi piyasa çok durgun havalar ısındığında aracınızı rahat rahat satarsınız.
Ama şimdiden malum sitedeki ilanı güncellemeniz daha iyi olur.
Orada daha çok potansiyel müşteri olduğunu düşünüyorum. Tekrar hayırlı satışlar.

Mustafa bey,
araç kullanım konusunda aynen beni tarif ettiniz:smiley:
sabah aracı çalıştırır,lpg ye geçer kalorifer de ılık ılık üflemeye başlayınca yürütürüm aracı.zaten rampa aşşağı evden çıkışım.
km bakımlarını da kesinlikle 10 binde yaptırmam 9 bin maximum 9500 km de.
1.6 bir araçla 2.0 litrelik bir aracın motor ömrü farklıdır.tabi kullanım çok önemli.pistonlar gömlekler vs ölçüleri farklıdır.
şehir efsaneleri 400 bin km olan bir vitara bunlar istisnai durum belki olabilir.
aracımın motoru ile ilgili söyleyebileceğim 8500 km yarım litre yağ eksiltmiş ve egzost testinde ayarlar mükemmel çıktı değerlerde mevcut.
iyi nietleriniz için teşekkürler..

işin özü bayi 28 500 verdi sıfır araç almak için bakıldığında..
baktığım 0 araç fiilen bayide olmadığından bende satışa çıkarayım
hem ben hem alan kazansın dedim.
volvo v40 cross country hoşuma gitti doğrusu.
bayi benden bu aracımı bu fiyata alacak en az 5 bin üste koyup satacak.
işte bu yüzden bu şekil bir karar aldım.
300 -500 ün peşinde olan biri değilim ki geçen hafta bin tl harcayıp teker rulmanı eskimiş yetkili servisten değiştirttim
ki alan keyfine vararak binsin.

bu arada 1993 jlx japon da satılık. ilk sahibi şarkıcı Burak Kut . motoru yapılalı 42 bin km olmuş,standart vitara.
görsel ekleyeyim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR