2004 Grand Vitara 1.6 3 Kapı Hakkında Bilgi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan murat köseoğlu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,418
Ynt: 2004 Grand Vitara 1.6 3 Kapı Hakkında Bilgi

hayırlısı ne ıse o olsun grand vıtaralarda bende gecen ınceledım bırazda arastırma yaptım duzgun araclara 29 ve ustu ıstenıyor boya kaza degısen olanlar ıse 25 den baslıyo bence meblanızı bıraz artırp ole bır arac bakarsanız ılerde basınız agrımaz

Etiketler

selamlar
arkadaslar bugun 2004 grand vitara 2.0 5 kapı otomatik aracımızı aldık.İlk izlenimlerim bu arac hakkında olumlu yönde biraz daha tecrube ettikten sonra burada sizlerle paylasırım.bizim için en doğru karar 5 kapı oldu(hiç olmazsa ileride pişman olmayacağız) ;D
artık hafif gezilerle başlayıp yavas yavas zorluk derecesini arttırırız.
yardımcı olan fikir veren katkıda bulunan arkadaslarımın tümüne çok teşekkür ederim...
saygılar. ;)

murat köseoğlu' Alıntı:
selamlar
arkadaslar bugun 2004 grand vitara 2.0 5 kapı otomatik aracımızı aldık.İlk izlenimlerim bu arac hakkında olumlu yönde biraz daha tecrube ettikten sonra burada sizlerle paylasırım.bizim için en doğru karar 5 kapı oldu(hiç olmazsa ileride pişman olmayacağız) ;D
artık hafif gezilerle başlayıp yavas yavas zorluk derecesini arttırırız.
yardımcı olan fikir veren katkıda bulunan arkadaslarımın tümüne çok teşekkür ederim...
saygılar. ;)
hayırlı olsun gule gule kullanın :D :D

sehzata' Alıntı:
suzukilerin zaten motor ömürleri de kasa ağır geldiğinden diye düşünüyorum, 200.000 kmde tükenmeye başlar. ne kadar bakarsanız bakın 200.000 kmde yağ yakmaya yada su devirdaim bozulmaya, yağ pompası bozulmaya mahkumdur. çünkü zaten üreticinin verdiği ömür budur. suzisini seven bu parçaları tabi birde trigeri, zamanı gelince örneğin 150-170.000 kmde dğiştirip motor ömrünü uzatabilir.

yanlışım olduysa affola benim okuyup deneyip öğrendiklerim bunlardan ibaret.
Benim benzinli Vitara 280 binde ne yağ yakma ne de motor-şanzıman vs... ile ilgili bir sorunu yok. 200 bin çok düşük bir rakam, 200 binde motor ömrü bitiyorsa bu kasa ağır gelmesi gibi şehir efsanelerinden değil başka bir sebeptendir.

gokhan5234' Alıntı:
hocam ayna mahrutı oranım sonradan degısmıs 5.12 den 572 yapılmıstır hantallık sorunu cozulmustur evet 2.5 en verımlı ama kullanım kosulları olarak ve sehır ıcıne uyum olarak 1.6 daha mantıklı artı yakıtında yanlısınız var benım aracımda yukseltme ve lastık abartı yoplamda 5'' yukseltme 31 yada 30 lastık uzun yolda 31 lt lpg ye 330-340 km daha yenı ıstanbuldan gelırken yaptım ıstanbuldada trafıkte beklıyerek 31 lt lpg ıle 270 km ısteyen arkadasıma test ıcın aracımı vere bılrım dedgım verılerı yakmazsa arabamı hedıye ederım okadar ıddalıyım
Hocam 31 inch lastik orjinal ebattan yaklaşık %7 büyük. Dolayısıyla 31 lt LPG ile 270 km ölçümünüz GPS değil aracın kendi kmsayacı ile ise orjinal ebada göre hesap yapmak istersek gidilen yok 289 km olur bu da tüketim şehir içi 10.7 lt/100km. Şehir dışı ise 340 yerine 364 km olur ki bu tüketim de 8.5 lt/100 km olur.
Aracınızın manuel vites ve benzindeki tüketimi şehir içi 9.6 lt, şehir dışı ise 6.5 lt/100 km olduğunu dikkate alırsak sizin otomatik araçta gırtlağa kadar modifiyenize rağmen bu tüketime ancak maşallah, nazar değmez inşallah derim.

veteriner' Alıntı:
Hocam 31 inch lastik orjinal ebattan yaklaşık %7 büyük. Dolayısıyla 31 lt LPG ile 270 km ölçümünüz GPS değil aracın kendi kmsayacı ile ise orjinal ebada göre hesap yapmak istersek gidilen yok 289 km olur bu da tüketim şehir içi 10.7 lt/100km. Şehir dışı ise 340 yerine 364 km olur ki bu tüketim de 8.5 lt/100 km olur.
Aracınızın manuel vites ve benzindeki tüketimi şehir içi 9.6 lt, şehir dışı ise 6.5 lt/100 km olduğunu dikkate alırsak sizin otomatik araçta gırtlağa kadar modifiyenize rağmen bu tüketime ancak maşallah, nazar değmez inşallah derim.
tesekkurler abdullah bey bzım ıstanbuldakı cogu arkada sgenelde 40 gun tatılımın 20 gunu rahat beraberdık yakıta kendılerı bıle ınanamadı benzınlıkten bırlıkte yakıt alıyooduk ;D bırde benım aracta ıstanbulda ıken genel ıtıbarıyle at 30/9,5/15 vardı at ıle mtdede 100km de 1-1.5 ltr ounuyo port bagajın etkısı var meselabızım balıkesırden arkadasın aracına cok yakıyor dıyordu port bagajı farklı bır tasarımdı onu bıle sokunce arac yakıtta 1-2 lıtre fark ettırdı yanı araca koyulan hersey yakıtı artırıyor amac aracı hem modıfıye etmek hemde ayro dınamıgını bozmamak olmalı ben port bagajımı o nedenle thule nın benzerı yaprım sıslerıde port bagaja degıl unuversal alarak tavana sabıtledım

Gökhan Bey tüketim gerçekten mükemmel.
Biliyorsunuz fabrika verileri araç standart halde ve lastikleri de değil AT büyük ihtimal HT lastikledir.
Sizin 8.5 lt tüketimin %20'si LPG den desek yani %20 çıkarsak 6.8 olur, %10 da otomatikten fazlalık desek 6.1 olur, MT lastik ve modifiyelerin farkını düşmesek bile düz vites benzinli fabrika verilerinin 0,4 lt altındasınız. Mükemmel gerçekten.
Bazıları inanmayacaktır, ama standart halde ve uygun hava ve yol koşullarında sakin sürüşle gerçekten Vitara'da fabrika verilerinin altına inilebiliyor. Mesela benim araç sizinkinin benzinli düz vitesi, 5cm yükseltme ve 215-80-15 AT lastik var. Araç standart haldeyken ben dediğim koşullarda, klima ve elektrik tüketen bir donanım kullanmadan Denizli-İzmir arası bir sefer 5.6, bir sefer 5.8 lt/100 km tüketim yakaladım.

Merhaba,
Gerçi yeni aracınızı satın almışsınız,ben yinede bilgi olarak ekliyorum.

Grand Vitara 1.6 3 KAPI MT

TEKNİK VERİLER

Üretim Yeri : Japonya
Karoser : Arazi Aracı
Kapı Adedi : 2
Uzunluk : 3885 mm.
Genişlik : 1780 mm.
Yükseklik : 1685 mm.
Ağırlık : 1320 kg.
Dingil Açıklığı : 2200 mm.
Bagaj Hacmi : 137 lt.
Motor Yeri : Önde Uzunlamasına
Motor Tipi : DOHC (üssten çift eksantrik)
Motor Hacmi : 1590 cc
Silindir Sayısı : 4 adet
Valf : 16
Besleme : Çok Noktadan Enjeksiyonlu
Yakıt Türü : Süper Benzin
Yakıt Deposu : 56 lt.
Max Güç : 94/5200 HP
Max Tork : 138/4000
Maximum Hız : 160 km/s
0-100 km Hızlanma : - saniye
Çekiş : 4x4
Şanzıman Türü : Düz / Elektronik Otomatik
Vites Adedi : 5
Lastikler : 215/65 R 16
Fren Ön : Hava kanallı disk
Fren Arka : Kampana
Yakıt Tüketimi : 9,3 lt (Ortalama)
- lt (Şehir İçi)
ABS : Standart
Yolcu Hava Yastığı : Standart
Sürücü Hava Yastığı : Standart
Klima : Standart
Hidrolik Direksiyon : Standart

açılar.jpg

gv-ölçü-r...jpg

teşekkür ederim emre bey bilgiler için
önemli olan ve benim bulamadığım veriler ise yaklaşma uzaklaşma ve karın açılarıydı.
acaba bizim 5 kapıların bu ölçüleri nasıl ? yaklaşma ve uzaklaşma bence değişik değildir çünkü tampon uzantıları tekerlek göbeği orta noktasından ileri doğru eşit 3 ve 5 kapılarda ama aks mesafesi 2480 mm olduğu için aradaki 28 cm lik uzunluk karın açısını değiştirecektir herhalde...
birde sizden ricam güvenilir kaynaktan mı elde ettiniz açı verilerini çünki kullanma kitabını baştan sona okudum ama böyle verilerden bahsedilmemiş.benim duyduğum ise yakl: 28 derece karın: 20 derece uzakl: 29 derece yönünde
hepinize yorumlarınız için tşk.ederim ...

Merhaba, Sattığınız Nissan Terrano ile aldığınız Grand Vitara arasında izlenimleriniz nasıl? Yakıt tüketimi ,konfor ,sürüş dinamiği vs. Merak ettim. Ben de Nissan almayı düşünüyorum .

bkaynar' Alıntı:
Merhaba, Sattığınız Nissan Terrano ile aldığınız Grand Vitara arasında izlenimleriniz nasıl? Yakıt tüketimi ,konfor ,sürüş dinamiği vs. Merak ettim. Ben de Nissan almayı düşünüyorum .
sayın bkaynar,
nissan terrano ile suzuki grand vitara arasındaki kişisel izlenimlerim şöyle:
kullandığım araç 5 kapılı 2.7 tdi 125 hp auto olan modeldi yakıt tüketimi ortalama 11 litre civarındadır (boş ağırlık 1900 kilodur)
suzuki ise şehir içi ağırlıkta ortalama 12.5 13 lt arasında tabi 2.0 litre auto 5 kapı (boş ağırlık 1375 kilo) için tespit ettiğim değerler...

konfor olarak ise g.vitara daha yumuşak süspansiyonlara sahip, terrano ya göre eski amerikan arabası havasında, daha tatlı yaylanıyor.her ikiside çok zevkli ve izinde kararlı ve düz bir şekilde gidiyor yan rüzgarlardan pek etkilenmiyor.

tabi sürüşte terrano daha ağırkanlı g.vitaraya göre aslında yürür aksamları benzer arka sabit aks ,ön terranoda çift salıncaklı g.vitarada ise daha yumuşak.

sonuç olarak terrano daha fazla hacim ve bagaja sahip, g.vitara ise daha kompakt tabi sizin tercihiniz hangi yönde bilemiyorum ama suzukide de xl7 2.0 dizel versiyonu var bu aracın bagajıda terrano gibi 2 oda 1 salon ;D

şimdiden hayırlı olsun ...
saygılar :smiley:

Teşekkürler. Bana Nissan almak daha mantıklı geliyor. Dizel otomatik olarak daha az yakmakta ve tork olarak daha kuvvetli. Suzuki'den ayrıca daha da yüksek. Ayrıca ben 3 Kapılısını düşünüyorum , 3 kapı vitaraya göre de daha geniş.

Ama konfor olarak vitarayı daha iyi bulmanız beni düşündürdü biraz. Bozuk yolları fazla hissetmemeyi isterim .

Terranodan grand vitaraya geçiş sebebiniz ne oldu ? Keşke vitara almasaydım dediniz mi? Veya iyi ki de vitaraya geçtim mi diye düşünüyorsunuz?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,522
Kaydolan Son Üyemiz
Melihsuzuki

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR