Soruların cevapları KJ ile ilgili olarak forumda var. Epey konuşulmuştu önceden. Yine de, KJ nin hiçbir kritik önemde ve kronik sorunu yoktur. AMA, Tüm Benz ortaklığı döneminin öncesine denk gelen modellerde, illaki arka defransiyel öter, çoktan yaptırılmıştır. Yine öter. Şaft takozunun lastiği yırtılır yan sanayisi var. Servis şaftı değiştirmeye kalkar. Direksiyon pompasının küçük contası kaçırır, oring 1.5 tl. değiştirmezseniz pompa yağsız kalır ve pompa bozulur. 3 dk lık bir işlem aslında. Bozulduysa zaten çoktan değişmiştir, yada sağlamdır zaten. Sunroof ayakları çatlar tek ayaklada çalışır ancak sunroof içeride sıkışırsa tüm tavanı sökersiniz ki bizimki bu duruma gelmesin diye sigortasını çıkarttım, oysaki Tilt pozisyonunda çalışmasına engel değil normalde. Ses sistemi yarı yolda kalıyor, hehralde devre kartlarında oksidasyon oluyor, bazen ses gelmez, WJ ZJ KJ hepsinde aynısını yaşadım. Gaz kelebek sneösür TPS illaki bozulur, çokjtan bozulmadıysa kesin bozulacaktır, yenisi 28 dolar. Bilmezseniz size oksijen sensörü, yeni gaz kelebeği hatta yeni katalitik konvertörler takdim etmeye çalışırlar. en önemlisi, ki bu aracın mecburen nasıl kullanıldığı ile ilgili bir durum, Uzun süreli LPG kullanımında valf yatakları ve valfler deforme oluyor, bunu da yakın zamanda yaşadım ve mecburen tüm üst motor sökülüp herşey yenileniyor. İnat ederseniz soğutma yetersi kalır araç hararet yapar ve kapaklar eğilir. Bu maalesef WJ ve KJ deki blok tasarımının handikapı. Blok demirden, kapaklar alüminyumdan, benzin kullanımı sıvı yakıtın iç soğutucu özelliği nedeniyle problemsizken, LPG daha gaz fazında olduğundan daha sıcak çalıştığı için buralar yavaş yavaş deforme oluyor. 4 5 gün süren bir tamir işi ve maliyeti 5000 tl yi bulur. Bunun ötesinde her araç gibi amortisörü, süspansiyon burçları vs bozulur yada çoktan değişmiştir.
blacklotus ML konusunda deneyimli. sürekli elinin üzerinde olduğu bir ML320 si var. 2001 model. belki size satar. sorularınıza da buradan cevap verecektir.
Arazide korkmadan, kırılmadan kırıldığında basit şekilde onarılabilecek, basınca yeteri kadar giden, o kadar çok da yakmayan, dönemin araçlarından iyi yol tutan ve çarpışma güvenliğinden zamanında yeterli seviyede puan almış bir araç alınacaksa KJ iyidir. Araç da parça da ucuzdur. LPG linin bagajı çok ufalır. ama minik bir otomobilden çok daha büyüktür her durumda. Konforlu olsun, imajı iyi olsun, yuvarlak farlı olmasın, arada tarlaya giderim sonrada akşam gran tuvalet yemeğe gideriz , diyorsanız, ve bozuluncada epey elektronik, tuhaf soket tasarımları ve kontrol üniteleri ile uğraşırım gerekirse yenisini temin ederim diyorsanız ML tabi ki alınır.
bende KJ yi size satabilirim. 2004 model. Limited. Gayet bakımlı ve iyi kondüsyonda. Aile aracı almam lazım. ilgilenirseniz görüşelim.