rica ederim, elimden geldiğince tecrübe ve gözlemlerimi paylaşıyorum.
bir de sizin gibi detaylı incelemeler yapan kişilerle araç incelemesi / fikir alış verişi daha keyifli oluyor.
pajero bana göre riskli grupta, zaten siz de risk nedenlerini yazdınız. benim şu ana kadar öğrendiğim tecrübe ustan -servisin yoksa bu tip araçlara girilmeyeceği yönünde.
buna bir de yedek parça sıkıntısı eklenince olay zorlaşıyor.
WH ve Path için konuşursak kaporta ve mekanik parça sıkıntısı bildiğim kadarı ile yok.
mekanik olarak sağlam araçlar.
WH motoru parçasını bulmak zaten çocuk oyuncağı, diğer mekanik parçalar da en kötü ihtimalle usa dan getirtiliyor.
servisi de mevcut. araç güçlü, yolda hızlanması ve yol tutuşu ile mutlu ediyor. path kadar geniş değil.
kısaca her iki aracın da kendine göre +/- mevcut, bu da ihtiyaçlara göre seçim yapılması gerektiğini gösteriyor.
her iki araç için de motor toplamak fln hemen hemen aynı paralar, çıkma parça da bulunuyor, evveliyatı temiz yüksek km li bir araç olabilir.
WH ın şanzımanı çok yüksek torka dayanıklı olan SRT lerde kullanılan amerikan şanzıman, kolay kolay bozulmaz bir insan evladının elinde. tabi bakımlı araçlar için bu lafım..
path şanzımanı hakkında bilgim yok.
mesela WH da turbo bozulsa
@KLL daha önce bir yol önermişti, yeni tip turbo takmak yönünde, bu da aracın gücünü 260 hp lere fln taşıyordu yanlış hatırlamıyorsam, bu işlem bile çok mantıklı, biraz uğraş istiyor tabi..
sonuç olarak pajero ben de baktım, çok az kullandım da, araç ağır gelmişti bana, parça vs sorunları da eklenince en iyi iki seçenek bu araçlar.