2004-2005 Grand Vitara 1.6 tavsiye

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan replay147 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,766
Ynt: 2004-2005 Grand Vitara 1.6 tavsiye

Hayırlısı olsun, aracı bir ustaya göstermeden almayın hocam, sürpriz çıkmasın sonra...

Etiketler

Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim. Sonunda aracı aldım.

2004 model, 25.000 km'de. Otomatik. LPG'li.

İlk öncelikle yağını, suyunu filtrelerini kontrol ettireceğim.

Bir de 4 lastik almam gerekiyor. Üzerinde orjinal lastikleri var. Lastik olarak ne önerirsiniz? Bodrum'da yaşıyorum. Hava koşulları sert değil. Karda kışta kullanılmayacak. Ağır offroad yapılmayacak...

Bu da ilk foto...
179394_496191967156_750972156_6191646_1895860_n.jpg

Hayırlı olsun, içinize sinmiştir inşallah, arka koltuk diz mesafesi ne kadarmış hocam ;D Eğer off-road fazla düşünmüyorsanız lassa competus, hani arada belki çıkarım çamura derseniz bf goodrich a/t işinizi çok rahat görür.

selimsani' Alıntı:
Hayırlı olsun, içinize sinmiştir inşallah, arka koltuk diz mesafesi ne kadarmış hocam ;D Eğer off-road fazla düşünmüyorsanız lassa competus, hani arada belki çıkarım çamura derseniz bf goodrich a/t işinizi çok rahat görür.

:smiley: Teşekkür ederim.

Arka koltuk diz mesafesi gayet yeterli geldi. Ne çok dar ne de çok geniş. 3 kapı bir araç için makul düzeyde. Sadece bagaj yok denecek kadar az ama bunu bilerek aldım zaten. İlk masrafları atlattıktan sonra bir port bagaj alarak bunu da çözmeyi düşünüyorum.

Bu ebatlardaki lastiklerin ortalama fiyatları ne civardadır?

İlk defa 4X4 deneyimi yaşadığım için bu tür konulara çok uzağım. Her türlü öneri tavsiyelerinize açığım.

Sanırım üzerindeki lastikler 225x60x16 olmalı, bf goodrich 240-280 arası, lassa biraz daha pahalı gelebilir... Aklıma good year geldi, wrangler a/t var onlar da yaklaşık 200-240 arası... Lastik bayilerinin siteleri var oradan istediğiniz ebat istediğiniz marka lastikleri fotoğrafı ve fiyatlarıyla görebilirsiniz. Bir fikir olması açısından benim de sürekli takip ettiğim şuraya bakabilirsiniz... http://www.yilmazlastik.com/

Hayırlı olsun,kazasız belasız günlerde kullanırsınız inşallah.Bence lastik olarak AT alın.Ne kadar offroad yapmam dersenizde şeytan mutlaka dürtecektir ;).Ben BF kullanıyorum karda,asfaltta,çamurda beni üzmemiştir.lastik konusunda cdm-subaru nickli erkan arkadaşımız var o da size yardımcı olacaktır.

tolgameltem' Alıntı:
Hayırlı olsun,kazasız belasız günlerde kullanırsınız inşallah.Bence lastik olarak AT alın.Ne kadar offroad yapmam dersenizde şeytan mutlaka dürtecektir ;).Ben BF kullanıyorum karda,asfaltta,çamurda beni üzmemiştir.lastik konusunda cdm-subaru nickli erkan arkadaşımız var o da size yardımcı olacaktır.

Teşekkür ederim... Lastik olarak ben de AT bakıyordum, dün LASSA bayiine gittim. Competus AT ve HL olduğunu söylediler. HL asfaltta daha az gürültülü olacağını ve arazide de kullanabileceğimi söylediler. Ben yine de AT istiyorum ama HL'nin de sessiz olması aklımı çeldi aslında biraz. HL offroad'a ne kadar uygundur? (engebeli dağ yolları, patikalar, hafif çamur, tepecikler vs :smiley: ) veya AT ile HL arasında çok bariz yol sesi ve lastik ömrü farkı var mıdır?

Sİtede genelde ağır off road amaçlı lastikler kullanıldığından Competus hakkında pek bilgi yok hatta genel olarak internette bilgi yok. Ben vitara JLX aracımı alalı 5. yıl Aldığımda üzerinde Competus AT lastik vardı. Kullanım şartları olarak %50 şehir içi-dışı asfalt, %50 de köy yolları, toprak yollar, çamur zeminler. Ağır off road'a girmiyorum. Bu şartlar için Competus AT uygun bir lastik.
Asvaltta kesinlikle rahatsız edici bir ses yok sert değil.
Fren- viraj emniyeti, orta halli çamurda, kar ve buzda iyi.
Sonuçta bu lastikler ne asfalt, ne çamur ne kar lastiği. Ama optimum bir lastik. Mehmet Becce zor yollar proğramında kullanıyor. Bazen her yere gidemeyip geri döndükleri de oluyor ama sonuçta bir çok orman yolunu geçiyorlar.
Dayanıklılığı da güzel. Ben genelde ağır giderim trafiğin akışına dikkat edip gereksiz gaz ve fren kullanmam. Bu şartlarda aracın üzerinde gelen lastikleri 50 bin km kullandım. Daha sonra sıfırını aldım onu da 90 bin km kullandım. Ay başında tekrar aynı lastikten aldım.
Mutlaka Competus HL daha sessizdir ama sonuçta AT de ses konusunda iyi. Sonuçta Competus AT için bile profesyonel off road'çu arkadaşlar " HT ile AT arası bir lastik " diyorlar. HL de arazide zayıf kalır.

Merhaba bu aracı alıp kullandınız mı? Memnuniyetiniz üzerine benim de birkaç sorum size olacak. Kolay gelsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,523
Kaydolan Son Üyemiz
musa kula

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR