2004-2005 Grand Vitara 1.6 tavsiye

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan replay147 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,762

replay147

Yeni Üye
Merhaba,
2004-2005 model Grand Vitara 1.6 3K otomatik almayı düşünüyorum. Kafama takılan bazı sorular var, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

(Not: Ağır offroad yapmayacağım)

1) Böyle ağır bir araç için 1.6 otomatik motor ne kadar yeterli oluyor. Çok yakıp az gitme durumu olur mu? 2.0 ile arasında yakıt arasında çok fark olur mu?
2) Otomatik şanzımanda problem yaşar mıyım?
3) LPG bu motorlara ne kadar uygundur? Uygunsa LPG ile benzin arasındaki reel yakıt farkı takmaya değermi? (Örn. benzinde 40krş. yakarsa bu değer LPG ile 25kr. a düşer mi?) Hangi LPG kitleri en uyumludur?
4) Triger değişimi kaç km'de yapılıyor? Yaklaşık maliyeti ne kadardır?
5) Tüm araçlarda koltuk ısıtma standart mı?
5) Aldığımda muhtemel karşılacağım sorunlar ve alırken özellikle kontrol etmem gereken noktalar nelerdir?
6) Sizin ekleyecekleriniz önerileriniz :smiley:

Etiketler
Ynt: 2004-2005 Grand Vitara 1.6 tavsiye

1) Yakıt araç hafif olduğu için normal bir benzinli araçla hemen hemen aynıdır. Ben de 2.0 5 kapı var ortalama 30 kuruş civarı yakmakta ki bence gayet iyi, 1.6 bu daha da düşecektir.
2) Doğru kullanılırsa otomatik vites manuelden daha iyi gibime geliyor (manuel vitesci olduğum halde otomatikten sonra manuelin gereksiz olduğunu gördüm) Yalnız şanzıman arızası manuelden çok daha pahalı oluyor...
3) LPG suzukilerde çok kullanılıyor ancak ben lpg ye karşıyım, suzuki gibi bir araç hele 1.6 da hiç gereği yok bence...
4) Ben triger zincirini 85000 de yanlış yağ yüzünden değiştirdim, bildiğim kadarıyla 80-100 bin arası değiştirmekte yarar var, eğer zamanında değişirse yalnızca zincir 300-400 arası (yan sanayi, orjinal sanırım 800 dü) komple değişim 1000 tl ye geldi bana
5) Tüm araçlarda koltuk ısıtma standart değil, gerekli de değil bence, ben de var daha hiç açmadım...
5) Alırken bence siz değil de işini bilen bir ustaya götürüp baktırsanız iyi olur, sizin göremediklerinizi görüp size muhtemel sorunları söyleyebilir.
6) Bence 3 kapı 1.6 yerine 5k 2.0 alsanız daha iyi, 3k oldukça ufak kaçıyor,bagajı yok, tabi nasıl ve nerede kullanacaksınız bilmiyorum ama, fiyat 3-4 bin tl oynar tabi bir de vergisi biraz oynar...

replay147' Alıntı:
Merhaba,
2004-2005 model Grand Vitara 1.6 3K otomatik almayı düşünüyorum. Kafama takılan bazı sorular var, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

(Not: Ağır offroad yapmayacağım)

1) Böyle ağır bir araç için 1.6 otomatik motor ne kadar yeterli oluyor. Çok yakıp az gitme durumu olur mu? 2.0 ile arasında yakıt arasında çok fark olur mu?
2) Otomatik şanzımanda problem yaşar mıyım?
3) LPG bu motorlara ne kadar uygundur? Uygunsa LPG ile benzin arasındaki reel yakıt farkı takmaya değermi? (Örn. benzinde 40krş. yakarsa bu değer LPG ile 25kr. a düşer mi?) Hangi LPG kitleri en uyumludur?
4) Triger değişimi kaç km'de yapılıyor? Yaklaşık maliyeti ne kadardır?
5) Tüm araçlarda koltuk ısıtma standart mı?
5) Aldığımda muhtemel karşılacağım sorunlar ve alırken özellikle kontrol etmem gereken noktalar nelerdir?
6) Sizin ekleyecekleriniz önerileriniz :smiley:

Bende 2004 3 kapı 1.6 G.Vitara var.Sırasıyla cevaplamaya çalışayım.

1) Suzukilerin karakteristik özelliği Az yakar az kaçar ;) Eğer bagaj ihtiyacınız yoksa yada tepeye sepet yaparım diyorsanız bence 2.0 gereksiz,yakıt ve vergi açısından.
2) Arazi araçlarındaki en problemsiz bir markadır Suzuki,ben problem yaşayacağınızı zannetmiyorum.
3) Bence bu zamlardan sonra lpg her araç için düşünülebilir.Ben Teleflex kullanıyorum,gayet memnunum.
4) 1.6 motorlarda triger zincirli değil kayıştır.Ben şimdiye kadar aldığım her 2.el aracın triger,şanzıman yağı,difransiyel yağı vb.gibi parçalarını hemen değiştiririm,içiniz rahat eder.Hepsinin maliyeti 300 lira civarındadır.
5) 3 kapılarda standart diye biliyorum.
6) Bence standart yapılan 2.el araç kontrollerini yaptırmanız yeterli olacaktır.Eğer arazi görmüş bir araç ise daha detaylı olarak aktarma organlarını kontrol ettirmeniz yerinde olur.
7) Eğer süratli araç kullanmam 120 km bana yeterlidir diyorsanız bence çok keyif alırsınız.

Şimdiden hayırlı olsun.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Çok bilgilendirici oldu. Artık temiz bir Grand Vitara bulmaya geldi sıra :smiley:

@tolgameltem dostum,

Arka diz mesafesi hakkında bilgi verebilir misin? Hatta mümkünse bir foto koyabilirsen çok güzel olur.

tolgameltem veya selimsani dostlarım. Bana özel mesaj atabilir misiniz? Bir kaç soruda acil yardıma ihtiyacım var. Yeni üye olduğum için ben ö.m. gönderemiyorum.

Teşekkürler.

Siz şuan aktif olarak bu aracı kullanıyorsunuz sanırım. Ben de kısmetse bu hafta içinde bir araca bakmak için başka bir şehire gideceğim. Ama arka koltuklardaki diz mesafesini kestirmiyorum. Arka koltuk diz mesafesi yaklaşık olarak ne kadar. Eğer varsa veya çekme imkanınız varsa bana bir iki resim gönderebilir misiniz?

özel mesajınızı aldım ama cevap veremiyorum :smiley: iletişim için mailinizi gönderebilirseniz sevinirim.

selimsani@gezenbilir.net

Arka diz mesafesi cm olarak birşey diyemem ama oldukça rahat olduğunu söyleyebilirim, en azından 5 kapı için... 175 180 cm bir insan çok rahat yamulup bükülmeden oturabiliyor. Uzun yolda da oldukça rahat ediyor. Ayrıca arka koltuklar katlanır ve eğimi ayarlanabilir olduğu için de rahattır. Belki bana öyle gelmiştir ama diz mesafesi discodan birkaç cm daha uzun daha rahat. Diz mesafesi yanında iç mekandaki yükseklik de oldukça iyi...

Valla 3 kapılılar hakkında çok bilgim yok ama bildiğim kadarıyla 5 kapıyla aynı, 5 kapıdan farklı olarak bagaj kısmı yok, oynarsa 2-3 cm birşey oynar o da pek etkilemez... Hem zaten siz kullanan olacaksınız sanırım arkadakileri düşünmenize gerek yok ;D Arkaya oturanları düşünüyorsanız dediğim gibi bence 5 kapı bakın rahat edersiniz...

Cevapların için teşekkür ederim.

Aslında çoğunluka 2 kişi bineceğiz arabaya ama arada sırada bir iki misafir gelse, arkaya rahat oturabilirler mi diye düşünüyorum.

3 kapı dingil mesafesi 2210mm
5 kapı dingil mesafesi 2370mm

3 kapı uzunluk 3890mm
5 kapı uzunluk 4200mm

Burdan yola çıkarak 3-5 kapı arasında diz mesafesi karşılaştırması yapmaya çalışıyorum.

Bir kaç sorum daha olacak.

Bu araçlarda bakım aralığı kaç km'de bir. ve triger değişimi kaç km'de veya kaç yıl sonunda oluyor?

O değerlerden diz mesafesi çıkmaz... Hangi araçla kıyasladığınızı bilirsek (varsa) bir yorum yapan çıkar... Arada bir gelecek misafir için düşünmeye gerek yok bence... Bakım derseniz o sizin kullanmanıza bağlı olarak değişir, servis derseniz standart olarak 10.000 de ya da 20.000 de bir götürebilirsiniz ama ben hiç götürmedim gerek de duyulmuyor çoğunlukla (araziye girmeme rağmen)... Triger yukarda bir arkadaşımız kayış var demişti 1.6 motorlarda kayış değişimi normal kullanımlarda 100.000 km kadar gerek olmuyor (standart araçlarda) triger zinciri ise çok zorlamadıkça 150.000 ' ekadar gider, ben 80.000 de değiştirdim zinciri yanlış yağ kullanımından dolayı (garaj offroad nesimi ustaya saygılarla!)... Kullanım ve bakıma bağlı herşey...

replay147' Alıntı:
@tolgameltem dostum,

Arka diz mesafesi hakkında bilgi verebilir misin? Hatta mümkünse bir foto koyabilirsen çok güzel olur.

Arka koltuk fena değil yani çok rahat da değil ama rahatsız da değil.Yani benim boyum 1.85 ben oturabiliyorum.Biraz sallantı oluyor ama iki kişi arada bir misafir gelecekse sorun olmaz diye düşünüyorum.Ayrıca arka koltuğun sırt bölgesi geriye doğru ayarlanabiliyor.

[quote author=selimsani]
O değerlerden diz mesafesi çıkmaz... Hangi araçla kıyasladığınızı bilirsek (varsa) bir yorum yapan çıkar... Arada bir gelecek misafir için düşünmeye gerek yok bence... Bakım derseniz o sizin kullanmanıza bağlı olarak değişir, servis derseniz standart olarak 10.000 de ya da 20.000 de bir götürebilirsiniz ama ben hiç götürmedim gerek de duyulmuyor çoğunlukla (araziye girmeme rağmen)... Triger yukarda bir arkadaşımız kayış var demişti 1.6 motorlarda kayış değişimi normal kullanımlarda 100.000 km kadar gerek olmuyor (standart araçlarda) triger zinciri ise çok zorlamadıkça 150.000 ' ekadar gider, ben 80.000 de değiştirdim zinciri yanlış yağ kullanımından dolayı (garaj offroad nesimi ustaya saygılarla!)... Kullanım ve bakıma bağlı herşey...
[/quote]

[quote author=tolgameltem]
Arka koltuk fena değil yani çok rahat da değil ama rahatsız da değil.Yani benim boyum 1.85 ben oturabiliyorum.Biraz sallantı oluyor ama iki kişi arada bir misafir gelecekse sorun olmaz diye düşünüyorum.Ayrıca arka koltuğun sırt bölgesi geriye doğru ayarlanabiliyor.
[/quote]

Teşekkür ederim.

Yarın araca bakmaya gideceğim. Bi aksilik çıkmazsa alırım gibi. ::smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,523
Kaydolan Son Üyemiz
musa kula

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR