Arkadaşlar merhaba. Aracın debriyaj balatasını 5-6 ay önce değiştirdim. Ancak şu ara vites inanılmaz sertleşti. Şöyleki araba biraz soğukta kalırsa ya da birkaç gün çalışmazsa araç çalışırken vites geçmiyor. Kontaüı kapatıp vites atıp öyle hareket ettiriyorum, bir süre gittikten sonra (ısınıyor sanırım) sonra vites geçmeye başlıyor. Hava sıcakken sorun yok...
Bazı ustalar balataları değişecek yine diyor, bugün biri de yağı değişirsek yüksek ihtimal sorun çözülür dedi ve bana da mantıklı geldi. Ancak bir yere sordu dexron 4 demişler. Benim araştırmalarım sonucu ise normal manuel şanzıman yağı koyulması gerekiyormuş, dexron otomatik grubu içinmiş sanırım. Velhasıl kelam öncelikle bi yağı değiştirip deneyelim dedik.
2004 Cherokee 2.4 Manuel şanzıman için hangi yağ uygundur?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Bazı ustalar balataları değişecek yine diyor, bugün biri de yağı değişirsek yüksek ihtimal sorun çözülür dedi ve bana da mantıklı geldi. Ancak bir yere sordu dexron 4 demişler. Benim araştırmalarım sonucu ise normal manuel şanzıman yağı koyulması gerekiyormuş, dexron otomatik grubu içinmiş sanırım. Velhasıl kelam öncelikle bi yağı değiştirip deneyelim dedik.
2004 Cherokee 2.4 Manuel şanzıman için hangi yağ uygundur?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.