2004 2.0 OV AT Garand Vitara Yakıt Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan killerbee1907 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,305

killerbee1907

Ana Kamp
Selam tüm arkadaşlara
bende yeni katıldım aranıza aracımı aldıktan sonra ilk serviste buji yağ filtreler balata ve ön teker bilyalarını değiştirdim
yalnız üzerinde ruhsata işli atiker marka tüpü var ve sehir dışı 260 sehir içi 380 lkuruş yakıyor
lpg ayarını defalarca yaptırdım sorunu anlayamadım
siteden araştırdım biraz sübab ayarları olabilir gibi geldi
üzerinde 235/60/16 lastikler var biraz enli sanırım ondan da olabilir mi
lastik ebatlarını 205 ya da 215 e düşürsem olur mu
yardımlarınızı bekliyorum
çankırı ilindeyim burada serviste yok ne yapacam bilemiyorum

Etiketler
Ynt: 2004 2.0 OV AT Garand Vitara Yakıt Sorunu

killerbee1907' Alıntı:
Selam tüm arkadaşlara
bende yeni katıldım aranıza aracımı aldıktan sonra ilk serviste buji yağ filtreler balata ve ön teker bilyalarını değiştirdim
yalnız üzerinde ruhsata işli atiker marka tüpü var ve sehir dışı 260 sehir içi 380 lkuruş yakıyor
lpg ayarını defalarca yaptırdım sorunu anlayamadım
siteden araştırdım biraz sübab ayarları olabilir gibi geldi
üzerinde 235/60/16 lastikler var biraz enli sanırım ondan da olabilir mi
lastik ebatlarını 205 ya da 215 e düşürsem olur mu
yardımlarınızı bekliyorum
çankırı ilindeyim burada serviste yok ne yapacam bilemiyorum

Yakıt tüketimi 26krş - 35 krş fena değil. Lastikleriniz çok geniş değil, orijinal lastiklerinin taban genişliği de 225 zaten. 205-215 gibi bir taban genişliği aracın yolda tutunmasını azaltabilir.

nejat bey herşeyden önce iligiize teşekkür
bugün arabamı çankırı ısuzu serviisne götürrdün anlattım derdimi karbon temizliği yapalım hocam dedi
benzine bir madde karıştırdı 45 dk çalıştırdı çor porlanmış içi dedi pistonlar falan biraz benzinde binmemi söylediler
bende gideceğim yer 30km olduğu için 20 tl lik benzin aldım ve o benzin anca yetti
ardaşımda 1.6 jlx var o da tüplü manuel ama arabanın serilği çekişi benim arabadan iyi gibi
sorunun ne olduğu anlamadık yani bu araç benzinide çok yakıyor
şu sorunu çözsem güzel arabada böyle olmaz

20 TL benzin ile 30 km çok yüksek bir tüketim. Km'de 66 krş eder :eek:

Benim 2006 model GV 2.0 A/T var. Sürekli benzin ile kullanılıyor ve şehir içi kullanımda 100 km'de 11-12 lt benzin tüketiyor. Km'de 43-44 krş eder.

İsterseniz ölçümü full depo ile yapın. Daha doğru bir sonuç elde edersiniz. Tüketim hala aynı seviyede ise aracınızı servise göstermenizde fayda var.

Aracın ilk kullanıcısı bayansa ya da aracı bir bayan gibi kullanmışsa :D
araçta herhangi bir arıza ya da ayar sorunu olmadan da bu tablo yaşanabilir.

Eğer öyle idiyse maalesef yapılacak fazla bir şey yoktur. ;D

selimsarper' Alıntı:
Aracın ilk kullanıcısı bayansa ya da aracı bir bayan gibi kullanmışsa :D
araçta herhangi bir arıza ya da ayar sorunu olmadan da bu tablo yaşanabilir.

Eğer öyle idiyse maalesef yapılacak fazla bir şey yoktur. ;D

Aracın ilk kullanıcısının bayan olmasının bu sorunu nasıl yarattığını açıklayabilir misiniz?

ilk kullanan bayan ne demek bi açıklık getirir misiniz
konu hakkında hakikaten bilgisi olan ya da ankara da iyi dediğiniz bir servis usta varsa yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar,
depoyu doldurdum 100 km gittim tekrar aynı pompadan doldurdum 52 tl aldı
yani benzini 520 tl yakıyor ve arabayı hiç zorlamdan uzun yolda yaptı bunu
aracı yeni aldım sıfr bu sebebten satmak istemiyorum

En iyisi aracınızı yetkili servise gösterin. http://otomobil.suzuki.com.tr/Suzuki-Yetkili-Servisler/Ankara

Ankara'daki üyelerden Eren belki bu konuda yardımcı olabilir. Kendisine bir mesaj atın isterseniz. http://www.gezenbilir.com/index.php?action=profile;u=4078

Selam
Yakıt tüketiminiz biraz yüksek ama çokta anormal değil.Doğru değerlere göre yaptıracağınız bir subab ayarından sonra tüketiminiz biraz daha düşecek,çekişiniz biraz daha artacakır.Aracınız kaç km de bilmiyorum ama 80.000 in üzerindeyse sorununuz muhtemelen subap ayarıyla çözülecektir.

Bizdeki Vitaralardan otomatik olanı (1600 cc) 235 lastik ve port bagaj ile şehir içi 30 kuruşluk LPG tüketiyor.Daha aşağı bir değer bana pek gerçekci gelmiyor açıkcası,belki yüksek oranlı ayna mahruti ile biraz daha düşebilir.

Sübap ayarı yaptırırken 2000 cc motor için doğru emme - egzost değerlerini yetkili servisten öğrenin ve motor tamamen soğuken işlemi yaptırın.Sanayıde kafadan atma değerlerle ayar yaptırıp boşa para harcamayın.

Arzu ederseniz Ankaradaki ustamın telefonu 0535 2126288
Sena jeep, Ahmet usta. Gezenbilirden Eren Ataç aracılığı ile aradığınızı söylerseniz elinden gelen her kolaylığı sağlayacaktır.

erenatac' Alıntı:
Selam
Yakıt tüketiminiz biraz yüksek ama çokta anormal değil.Doğru değerlere göre yaptıracağınız bir subab ayarından sonra tüketiminiz biraz daha düşecek,çekişiniz biraz daha artacakır.Aracınız kaç km de bilmiyorum ama 80.000 in üzerindeyse sorununuz muhtemelen subap ayarıyla çözülecektir.

Bizdeki Vitaralardan otomatik olanı (1600 cc) 235 lastik ve port bagaj ile şehir içi 30 kuruşluk LPG tüketiyor.Daha aşağı bir değer bana pek gerçekci gelmiyor açıkcası,belki yüksek oranlı ayna mahruti ile biraz daha düşebilir.

Sübap ayarı yaptırırken 2000 cc motor için doğru emme - egzost değerlerini yetkili servisten öğrenin ve motor tamamen soğuken işlemi yaptırın.Sanayıde kafadan atma değerlerle ayar yaptırıp boşa para harcamayın.

Arzu ederseniz Ankaradaki ustamın telefonu 0535 2126288
Sena jeep, Ahmet usta. Gezenbilirden Eren Ataç aracılığı ile aradığınızı söylerseniz elinden gelen her kolaylığı sağlayacaktır.
Eren bey aradım ahmet ustayı anlattım derdimi oda haklı olarak aracı görmemiz lazım ama araç 104 000 de büyük ihtimal sübabtandır dedi
şimdi siteden arştırdım biraz ama emin deilim sübab metrik değereni emme 10 ekszo 15 olarak buldum
bu değerler 2.0 otamatik vites benzinli motora olur mu ?

235/60/16 lastikler aracınızın orjinal ölçüsüdür dış cap 27 inç tir bir degişiklige gitmeniz gerekli degildir .aracınız 1998-2004 arası üretilen grand lardan ve otomatik vitesli aldıgınız arac ekonomik sınıf bir arac degildir cok iyi ayarlatabilirseniz cok hafif bir düşme olabilir 1.6 5 kapı araclar düz vites .300krş yakıyor sizdeki durumun .350 altına inmesi zayıf bir ihtimal ,,aracınız 100 bini gecmiş durumda sizden önceki sahipleri şanzımana bakım yapma geregi duymamıslardır büyük bir ihtimal ,,bir otomatik şanzımancıyada da gidip yag ve filitre degişiminde bulunursanız aradıgınız farkı oradanda yakalayabilirsiniz.şanzıman içinde 8 litre yag var ise alttan tıpadan ancak yarısı boşalır yarısı içinde kalır sistem bu şekildir yag rengi cok siyah ise birkac kez daha yag degişimi iyi olacaktır eskiyen balata lardan toz ve kum benzeri maddeler yag içine karışıp daha cabuk aşınmaya sebeb verirler . ;) birde lpg ayarı yapılırken gözünüz ekranda olsun otomatik kalibrasyon ayarı tutup tutmadıgına bakın derim .tutmuyor ise problem lpg dedir. :smiley: sibob ayalaınıda sıkı ve soguk olarak yaptırın.

killerbee1907' Alıntı:
Eren bey aradım ahmet ustayı anlattım derdimi oda haklı olarak aracı görmemiz lazım ama araç 104 000 de büyük ihtimal sübabtandır dedi
şimdi siteden arştırdım biraz ama emin deilim sübab metrik değereni emme 10 ekszo 15 olarak buldum
bu değerler 2.0 otamatik vites benzinli motora olur mu ?

merhaba

Emme 10, egzost 15 tatlı sıkı 1600cc motorun ayar değeridir.Sizin aracınızın (2000 cc) değerleri farklıdır.Bunu yetkili bir servisi,hatta iki ayrı servisi arayıp doğrusunu öğrenin,gerisi kolay..

Oğuz beyin dikkat çektiği şanzıman bakımınıda bir an evvel yaptırmak gerek.40.000 km olan şanzıman yağı değişim periyodlarına nedense ülkemizde kimse uymaz,muhtemelen aracınızın eski sahibide uymamıştır.

Bu arada aracınızı farkında olmadan 4 çekerde kullanıyor olabilir misiniz? Veya 2 çekere geçtikten sonra 1 metre civarı geri geri gidip Hubları boşa çıkartmayı unutuyor olabilir misiniz?

bende de 2004 grand vitara var orjinal ebatları 235/60/16 dır benim yakıt tüketimim ise şehir dışı zamlardan sonra 200 tl yakıyor bendezavoli marka lpg kiti mevcut

şehir dışı zamlardan sonra 200 tl yakıyor
aracınız 5 kapı ve otomatıkmidir. ?

lpg hesabı 3 aşagı 5 yukarı şu şekilde olur : 100 kilomerre mesafe de 10 lt benzın harcayan arac ,eger lpg ile yolu giderse 12.5-13 lt lpg tüketir aradaki ekonomi yakıt fiyat farkından kaynaklanır.
benzin lt fiyatı şuan 3.73 lpg ise 2.05 .........sizin arac sehir dışı 10 ,,içi 13 lt tüketen bir aractır ,,test ortamında yapılan katolog degerleri günlük kullanım degerlerinden her zaman farklıdır sundugum hesaplar günlük kullanım degerleridir sürücülere göre ufak farkları olabilir ama genelde hesap bu şekildir . manuel vitesli araclar için ,otomatikler her zaman % 20 gibi - % 15 gibi fazla tüketir ayrıca ..
benzin ile 100 km sehir dışı 10 lt x 3.73 ..............km de 0.373 yakar
lpg ile 100 km sehir dışı 13 lt x 2.05 .............km de 0.266 yakar
benzin ile 100 km sehir içi 13 lt x 3.73 ..............km de 0.484 yakar
lpg ile 100 km sehir içi 17 lt x 2.05 .............km de 0.348 yakar

bujiniz eskimiş ise,hava filitreniz tıkalı ise,aldıgınız benzin beklemiş ve oktanı düşmüş ise bu degerlerde dahada artabilir .
.200 krş km de lpg tüketen bir arac 9.5 lt tüketiyor demektir lpg de. buda benzinde ise 6.6 lt benzin tüketir demektir 100 km de .
bildigim kadarı ile 1.3 motorlu jimmy bile bu degerin üstünde .
sonuç olarak markası modeli ne olursa olsun 4wd ve 2.0 motorlu bir arac 100 km de 6 - 7 lt tüketeni ni hiç duymadım. :smiley:

evrese74' Alıntı:
bende de 2004 grand vitara var orjinal ebatları 235/60/16 dır benim yakıt tüketimim ise şehir dışı zamlardan sonra 200 tl yakıyor bendezavoli marka lpg kiti mevcut

Eğer değerlerde bir hata yoksa ben arabamı benzin döküp yakmaya gidiyorum :eek:

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR