2003 Model L200 Magnum Ön Fren Diskleri Çok Pahalı !

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VoDaFoNeCeLL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,350
Ynt: 2003 Model L200 Magnum Ön Fren Diskleri Çok Pahalı !

volkan dısk patlarsa senınle tekrar konusabılecegımızı zannetmıyorum :(

Etiketler

vosdost' Alıntı:
volkan dısk patlarsa senınle tekrar konusabılecegımızı zannetmıyorum :(

ahmet kardeşim, umarım konuşuruz konuşmasına. fakat parça zaten allerinde yok. tepemi attıran da bu oldu. ne zaman gelir diye sordum iki gün içinde dediler. neden bu kadar pahalı dedim, çok hareketli olmayan, kolay bozulmayan parça dediler dalga geçer gibi. allah aşkına fren diski çok hareketli bir parça değil mi yahu? rap müzik eşliğinde dans etmesi gerekiyor herhalde. o sinirle çıkıştım servistekilere. öyle çıktım. almama kararı ordan geliyor.
bir de bakışları delirtti beni. "mecbursun, düştün elimize" der gibi. off of.

sorma araba ısı bu cok sakat. ızmır olmasada baska bır yerden bul. mutlaka degıstır. mazot alma ama dısk al :smiley: ızmır yukselıste dıkmen usta var sevdıgım bırısıdır. ıstersen yarın konusayım

vosdost' Alıntı:
sorma araba ısı bu cok sakat. ızmır olmasada baska bır yerden bul. mutlaka degıstır. mazot alma ama dısk al :smiley: ızmır yukselıste dıkmen usta var sevdıgım bırısıdır. ıstersen yarın konusayım

aslında öyle bir tanıdığımız varsa, çıkması filan vardır serviste. sorma şansın olursa çok sevinirim.

ok yarın sorarım aksamına haber verırırım

Fren sistemini standart L200'lerinkine çevirmenin maliyeti ne biliyormusunuz, böyle bir uygulamada yapılabilinir ileriye yönelik.

1500'e motor mu yapılıyor?
:(

VoDaFoNeCeLL' Alıntı:
ama bu mitsubishi her anlamda, çabuk zarar görebilecek her parçasını pahaı satıyor. orjinal amortisör 275 ytl/adet. orjinal disk 350 ytl/adet. dahası, jantın göbeğindeki aksesuar sayılabilecek göbek kapağı 106 ytl/adet. bu kapağı tutan segman 45 ytl/ adet.

bunları bir yerlerden hatırlıyorum.;D ;D ;D
Ufak defek parçaları Mitsubishi servisten almaya gerek yok.
Örneğin göbek kapaklarının 4 ü Ebaymotors da 20 dolar civarınnda 20 dolarda posta tutsa ,servisin fiyatlarının çok aşşağılarına geliyor.
Birde www.rockauto.com var ,aksesuar pek bulunmaz ama gerekli malzeme vardır.
işin güzel yanı ABD kökenli bir sayfa olmasına rağmen bana gelen parçalar ingiltere veya dubai adresli olmuştu.
yani 5 -8 günde elimizde.

arkadaşım neçmi ustayı arayıp görüşmüşsün ki bend e sordum istediğin diskler 2006 sonrasında çıkıyomuş yani 2003 modelde çıkamaz kolay gelsin

ulusotomotiv' Alıntı:
arkadaşım neçmi ustayı arayıp görüşmüşsün ki bend e sordum istediğin diskler 2006 sonrasında çıkıyomuş yani 2003 modelde çıkamaz kolay gelsin

o kadar insanla görüştüm ki, necmi usta'da onların içinde olabilir. fakat bu kadar emin konuşmayın lütfen ! 2006 sonrasında çıkan diskler 275 cm çapında. kendinden emin o kadar usta disk çıkardı ama uymadı. araç orjinal. üzerindeki diskler orjinal. kaliperler orjinal. fabrika mı hata yaptı yani?

bu ara bir model. 315 mm çapında disk kullanılmış. olay bu.

Arkadaşlar Konya'da parça işi yapan bir abi Forest marka 315 mm çapındaki diskimi buldu. Hem de sıfır ve 200 Ytl. Daha sonrasında ben diski dün aracıma taktım ve bir yerden daha haber geldi ; 130 Ytl çifti sıfır olmak üzere. Kısacası, bu aracın fren diskini servisten 350 lira verip almayın, piyasada bulunan ama bizim 4 ay ulaşamadığımız diskleri mevcut :smiley:

furkan abi diskin çiftimi 200 tl yoksa tanesimi??? ???

Osman, serviste tanesi 330 Ytl. Ben çiftini sıfır 200 Ytl ye aldım. Çifti 200 Ytl.

tamam abi.valla bu servislere biz iyi falan diyoruz abi ama böyle olursa servise kolay kolay uğranmazmı bilmem furkan abi.sanırım en güzeli benim taktik.gidiyorum özel servise çay çorba sohpet muhabbet kırıyoruz lafın belini.tartışa tartışa konuşa konuşa konuşa anlaşıp hallediyoruz arabamızın bakımını.ama bu yetkili servis bizi bozar abi.arada bu kadar fark yazık günah valla abi.20-30 tl fazla olsa tamam da 450 tl fark var.valla servisten almadan kurtulduğuna sevindim furkan abi.

valla yaman bir çelişki bu servismi özelmi olayı...serviste bilrsinki çakma iş olmaz...neyse odur...şikayet edeceğin bir mercii vardır. özel daha ucuzdur ama kimi özellerde arkanı dönmeye gelmez. ford serviste 1 saat boşa beklettiler diye 30 bin bakımını yarı parasına yapmışlardı telafisi için...şahsuvaroğlu servis baya bi iyidir mesela...özelde ustayı çok çok iyi tanıman lazım. hatta çok çok çok çok iyi tanıman lazım....serviste parça değişimi garantilidir . özelde anlat derdini marko paşaya...özelde çok acı anılarım oldu...şimdilik tercihim servis...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR