2003 Model 2.7 Cherokee Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kakyol Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 84
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,226
Ynt: 2003 Model 2.7 Cherokee Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

benim aracında direksiyonu bana ağır gelmişti picassodan sonra ama alıştım. her halde eskidiçce direksiyon pompası özelliğini yitiriyor.

Etiketler

dıreksıyonu hafıfletmek ıcın ne onerırsınız

loko' Alıntı:
dıreksıyonu hafıfletmek ıcın ne onerırsınız

ağır olduğu yani bir problem olduğu teşhisini koydurdunuz mu? yani bi problem olduğundan emin olun önce...

Benim de aklımı kurcalıyor bu model AMA önümüzdeki 2-3 yıl içinde BELKİ alabilirim. Aldığım zaman da oldukça eski durumda olurlar ...

Arkadaşlar bende 2004 model 2.7 CRD bir WJ Overland peşindeyim.Hatta gözüme kestirdiğim iki araç bile var.

Yanlız benim kafama takılan küçük bir soru var

Aracın incelemelerini çeşitli forumlardan okuduyup test videolarını youtube'dan izledim

İzlediğim videoların pek çoğunda (belki ben yanlış değerlendiriyorum) arazi şartlarında tekerleklerden birisi boşa çıktığında araç takılıp kalıyordu.

Yılda iki defa teknemi sahilden suya indirip çıkaran bir olarak bu kafama takılıyor.

2.7 CRD Overland WJ'lerde kilitli deferansiyel varmı yok mu?

Şimdiden teşekkürler

login35' Alıntı:
Arkadaşlar bende 2004 model 2.7 CRD bir WJ Overland peşindeyim.Hatta gözüme kestirdiğim iki araç bile var.

Yanlız benim kafama takılan küçük bir soru var

Aracın incelemelerini çeşitli forumlardan okuduyup test videolarını youtube'dan izledim

İzlediğim videoların pek çoğunda (belki ben yanlış değerlendiriyorum) arazi şartlarında tekerleklerden birisi boşa çıktığında araç takılıp kalıyordu.

Yılda iki defa teknemi sahilden suya indirip çıkaran bir olarak bu kafama takılıyor.

2.7 CRD Overland WJ'lerde kilitli deferansiyel varmı yok mu?

Şimdiden teşekkürler

ön ve arka defransiyelinde lsd kilit vardır...öyle kolay kolay kalmaz...arazi performansı çok iyi bir araçtır...o lükste o işi yapan pek fazla muadili yoktur...

linke de bi göz atın yardımcı olur belki..
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=67725.msg816282#msg816282

997799' Alıntı:
ön ve arka defransiyelinde lsd kilit vardır...öyle kolay kolay kalmaz...arazi performansı çok iyi bir araçtır...o lükste o işi yapan pek fazla muadili yoktur...

linke de bi göz atın yardımcı olur belki..
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=67725.msg816282#msg816282

Levent Bey,

Verdiğiniz yanıt için teşekkür ederim.

Vermiş olduğunuz link ve alt linkleri inceledim.Bir hayli bilgi sahibi oldum.(klima sistemindeki arıza nedeni ile komple ön gögüslüğün sökülebileceği gibi)

Ben öyle çok fazla araziye çıkabilecek birisi değilim tek sevdam var oda teknem.Onuda komuşumuz da var olan 1956 model ordu emektarı bir willy ile denize atıp çıkarıyorum.Geçen yaz tekneyi denizden çekerken o sırada ziyeretime gelen bir arkadaşımın 2008 model Sorentosuyla çıkaralım dedik.

Sonuç mu?

Sorentoyu battığı yerden, tekneyi de denizden bizim emektar willy çekti çıkardı. :D

Dediğim gibi ben öyle aman aman araziye çıkacak birisi değilim aracın gücüne ihtiyaç duyacağım tek yer var o da yılda iki defa tekne çekmek o kadar.

Siz 2.7 dizeldense 4.7 benzinli WJ'yi tercih ettiğinizi belirtmişsiniz. Aslında daha hesaplı fiyatları ve daha düşük kilometreleri muhteşem V8'in homurtusu nedeni ile tercih edilebilinir ama bir LPG'li aracın gözlerimin önünde yanarken içinde sıkışan bir kadını kurtarılamamış olmasını hatırladıkca LPG'li araçllara karşı hep geriliyorum.Diyeceksiniz ki her LPG'li araç yanacak diye bir kaidemi var? Elbette yok ama sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer hesabı ben yoğurdu üflemeyi tercih edenlerdenim.

Birde ailemize katılan ikizler nedeni ile geniş bir bağaja da ihtiyacım olması da cabası.

Emeğiniz için size tekrar teşekkür ederim

Saygılar.

login35' Alıntı:
Levent Bey,

Verdiğiniz yanıt için teşekkür ederim.

Vermiş olduğunuz link ve alt linkleri inceledim.Bir hayli bilgi sahibi oldum.(klima sistemindeki arıza nedeni ile komple ön gögüslüğün sökülebileceği gibi)

Ben öyle çok fazla araziye çıkabilecek birisi değilim tek sevdam var oda teknem.Onuda komuşumuz da var olan 1956 model ordu emektarı bir willy ile denize atıp çıkarıyorum.Geçen yaz tekneyi denizden çekerken o sırada ziyeretime gelen bir arkadaşımın 2008 model Sorentosuyla çıkaralım dedik.

Sonuç mu?

Sorentoyu battığı yerden, tekneyi de denizden bizim emektar willy çekti çıkardı. :D

Dediğim gibi ben öyle aman aman araziye çıkacak birisi değilim aracın gücüne ihtiyaç duyacağım tek yer var o da yılda iki defa tekne çekmek o kadar.

Siz 2.7 dizeldense 4.7 benzinli WJ'yi tercih ettiğinizi belirtmişsiniz. Aslında daha hesaplı fiyatları ve daha düşük kilometreleri muhteşem V8'in homurtusu nedeni ile tercih edilebilinir ama bir LPG'li aracın gözlerimin önünde yanarken içinde sıkışan bir kadını kurtarılamamış olmasını hatırladıkca LPG'li araçllara karşı hep geriliyorum.Diyeceksiniz ki her LPG'li araç yanacak diye bir kaidemi var? Elbette yok ama sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer hesabı ben yoğurdu üflemeyi tercih edenlerdenim.

Birde ailemize katılan ikizler nedeni ile geniş bir bağaja da ihtiyacım olması da cabası.

Emeğiniz için size tekrar teşekkür ederim

Saygılar.

alacağınız wj ile tekneyi, tekneye bağlı batmış sorentoyu çekmeye çalışrken batan willys i de rahat rahat çekersiniz...lpg li bir aracın yanma riskiyle benzinli yada dizel bir aracın farkı yoktur, patlatmaya çalışsanız dahi kolay kolay patlatmayı beceremezsiniz bir lpg tankını...
ben çevremdeki herkeze benzin lpg li wj lerden aldım, 20 bin lira fark vermek bana mantıklı gelmiyor, ama bunun hesabını siz yapacaksınız...dizel araçların işletim maliyeti yüksektir...bakınız taksiciler... ama 2,7 nin de motoru sağlam bir motordur hakkını da yememek lazım...hatta beni de aşar sağlam yada çürük demek...
bu arada stepne bagajın alt içinde olduğu için simit tüp de takabilirisiniz...

Levent Bey,

Benzinli 4.7 WJ konusunda yerden göğe kadar haklısınız.Bu konudaki bilgi birikimi ve tecrübenize de saygı duyuyorum ve tüm iyi niyetinizle hiç tanımadığınız insanlara elinizden gelen tüm yardımı üşenmeden esirgemediğinizide biliyorum.

Şayet gönlüme göre bir 2.7 CRD WJ bulursam Allahım da bir kaza bela vermezse uzun yıllar kullmayı düşünüyorum.

Araç arazi şartları gözetilerek üretilmiş bir olduğundan bakımları zamanında ve orjinal parçaları ile yapıldığında benim gibi asfalt kullanımında öyle aman aman bir masraf çıkaracağını düşünmüyorum.

Ama sonuçta işin içinde mekanik girince hiç birşeyin garantisinin ömür boyu olmayacağıda aşikardır.

Bu arada başım sıkıştığında bilgilerinize başvurabilirim.

Saygılar.

login35' Alıntı:
Levent Bey,

Benzinli 4.7 WJ konusunda yerden göğe kadar haklısınız.Bu konudaki bilgi birikimi ve tecrübenize de saygı duyuyorum ve tüm iyi niyetinizle hiç tanımadığınız insanlara elinizden gelen tüm yardımı üşenmeden esirgemediğinizide biliyorum.

Şayet gönlüme göre bir 2.7 CRD WJ bulursam Allahım da bir kaza bela vermezse uzun yıllar kullmayı düşünüyorum.

Araç arazi şartları gözetilerek üretilmiş bir olduğundan bakımları zamanında ve orjinal parçaları ile yapıldığında benim gibi asfalt kullanımında öyle aman aman bir masraf çıkaracağını düşünmüyorum.

Ama sonuçta işin içinde mekanik girince hiç birşeyin garantisinin ömür boyu olmayacağıda aşikardır.

Bu arada başım sıkıştığında bilgilerinize başvurabilirim.

Saygılar.

inşallah istediğiniz gibi bir araç bulursunuz...dikkat edin genelde km ler düşürülmüştür...dizeli alan koşmak için alır....
bu iş matematik işidir aslında...
3 yıl bineceğinizi farzederek hesaplanır...lpg takarken de 1,5 yılda o verilen parayı çıkarması 1,5 yılda da fark olarak kara geçirmesi gerekir...
dizel de aynı mantıktır...
sıfır da genelde 4 yıl dır bu süre, araştırın tüm profesyonel şirketler, ilaç firmaları vs vs gibi 4 yıl sonra araçları satar...
sıfır araçta alınırken fark olan fiyat 10 bin lira diyelim...4 yılda ne kadar km yapacaksınız, benzinden ne kadar kara geçeceksiniz bunu hesaplayarak almanız gerekir...aksi halde mantıken zarar edeceksiniz...bu realitedir...
o nedenle kullanıcı sizsiniz, bunun yanıtı sizde...para da ;D
2,7 alırken de 50 bin liranın altındakilere bakmayın, bakacaksanız 2-3 kere bakın, yetkili servise muhakkak sokun...vereceğiniz 100 lira sizi daha büyük meblağlardan kurtaracaktır...
bu araçlar pahalı araçlardı sıfırken o nedenle bu araçları kimler alır kaç km yapar vs vs bi kaç yerde de yazmıştım...temizi bulunca 3-5 lira fazla vermekten çekinmeyin...45 e alacağınız bir wj 2,7 ye 10 lira harcasanız da 55 lik gibi olamaz...bir yeri yenileseniz diğerini yenileyemezsiniz...en azından iç deformasyonu düzeltemezsiniz...overland ve blackpearl güzel araçlardır....

Kilometre düşürme konusunda yerden göğe kadar haklısınız.

Her ne kadar kilometre düşürseler de araç kozmatik olarak incelendiğinde bunu anmalak mümkün(Döşemelerin durumu,pedal lastikleri iç trimlerin durumu vs.)Ama yinede yetkili servis kontrolünden geçirmek en mantıkısı.

Bir süre PEUGEOT yetkili servisinde çalışmış birisi olarak bu konularla bir hayli karşılaştım.

Hele en çok ta emekli bir öğretmenin başına gelenler beni çok üzmüştü.Rastlantı o kadar tuhaftır ki öğretmenimizin aldığı araç 120000 kilometre bakımını servis olarak biz yapmışız.Aracı alan öğretmenimiz arabasının 80000 bakımını yaptırmak için yine bize getirmiş aracı tek tesellimiz öğretmenin aldığı araç ilk sahibinden ve sürekli olarak bakımları aksatılmadan yetkili servisinde yapılmış olmasıydı.Ama arabayı aldığı galeri kilometresini düşürtmüş aracın.

Yanılmıyorsam WJ'ler de araç isletim sistemi olarak OBD2 kullanıyor.Şayet Peugeottaki gibi ise aracın bastığı marş sayısına kadar sayıyor meret.Bilgisayara bağlandığında herşey ortaya çıkar.

İstisnaları mutlaka vardır AMA istsinalar da kaideyi bozmaz -> Şu galericilerin aracı satmak için yapmayacakları işgüzarlık, şarlatanlık yoktur !
NEYSE; 2007 model (yeni kasa) SUZUKI Grand Vitara 1.9 DDiS (dizel, full donanım ve şu anda 55.000km'de MAŞALLAH) yerine 2004-2005 Grand Cherokee 2.7 crd overland alınması mantıklı bir yaklaşım mıdır? Her ne kadar Grand Cherokee 2.7 crd'leri çok beğeniyor olsam da, hem düşük km'de, özenle kullanılmış ve bakımları aksatılmamış bir tane bulmanın güçlüğü, hem de SUZUKI Grand Vitara'nın şu ana kadar bana bir sorun çıkarmamış olması, makul yakıt tüketimi, bakım maliyetlerinin düşüklüğü nedeniyle çok da mantıklı gelmiyor BANA... ::smiley: :-\

BRAVEHEART' Alıntı:
İstisnaları mutlaka vardır AMA istsinalar da kaideyi bozmaz -> Şu galericilerin aracı satmak için yapmayacakları işgüzarlık, şarlatanlık yoktur !
NEYSE; 2007 model (yeni kasa) SUZUKI Grand Vitara 1.9 DDiS (dizel, full donanım ve şu anda 55.000km'de MAŞALLAH) yerine 2004-2005 Grand Cherokee 2.7 crd overland alınması mantıklı bir yaklaşım mıdır? Her ne kadar Grand Cherokee 2.7 crd'leri çok beğeniyor olsam da, hem düşük km'de, özenle kullanılmış ve bakımları aksatılmamış bir tane bulmanın güçlüğü, hem de SUZUKI Grand Vitara'nın şu ana kadar bana bir sorun çıkarmamış olması, makul yakıt tüketimi, bakım maliyetlerinin düşüklüğü nedeniyle çok da mantıklı gelmiyor BANA... ::smiley: :-\

aynı 3. mesajınız...

Bu konuları kaybetmemek ve her cevap yazıldığında haberdar olabilmek için aynı mesajı yazdım.

BRAVEHEART' Alıntı:
Bu konuları kaybetmemek ve her cevap yazıldığında haberdar olabilmek için aynı mesajı yazdım.

anladım...
güncel--yda takip yazıyorlar bu tarz durumlarda...

Levent bey,

Ben de ciddi anlamda 2,7 Wj lere sarmış durumdayım. Km. düşürülmesi kozmetik görünüş dışında makine vs. anlaşılabiliyor mu?

Bir yöntemin yetkili serviste girdiği bakımlar ve tarihleri olduğunu biliyorum ama başka bir yöntem var mı ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,085
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR