2003 Model 2.7 Cherokee Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kakyol Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 84
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,292
Ynt: 2003 Model 2.7 Cherokee Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

ingilizcem cok iyi olmadigindan cok fazla birsey anlayamadim o linki daha evvel bi dostumuz vermisti yine forumdan ama anlayabildiklerim haricinde birseyler daha var demek ki :smiley:

Etiketler

sn kakyol linki tıklama normal gogele arattır bulunca yan tarafta çevir yazar tıkla alsana türkçe kardeşim ve jant deri airbag lastik basınç sensörü gibi......

dostlar bu modellerde en azindan 2004 lerde vision model diye bir model goruyorum bu ltd ile overland arasinda bi modelmidir acaba galericiler zaten arabalari tanimiyor ve bu araclarda genellikle maalesef galericilerin elinde o sebeble saglikli bilgi alamiyorum

Yav hocam Grand Cherokee yada WJ desene şuna , Cherokee Başka araba ;) Bende bakıyorum Cherokee vision mu varmış diye ...

Limited versiyonuna yapılmış bir aksesuar paketi diyebiliriz . Bildiğim kadarıyla Avrupa için üretilmiş . Zamanın çok kıt bu aralar o yüzden ancak link verebiliyorum . Ama Resimli falan güzel açıklanmış ...

http://www.wjjeeps.com/export/vision.htm

Birsürü benzer başlık var , zamanda dar olunca ZJ si , WJ si , KJ si hepsi birbirine karışıyor :D

Teşekkür :smiley:

Hata bende bide acemilik olunca serde bu konuda cok bilgisizim cunki ama yavas yavas ogrenmiyoruım :smiley: artik WJ nedir ZJ nedir :smiley:

Merhaba,

2004 2.7 CRD Overland kullanıyorum. Aracım 106.000 KM de. Jeep ten başka jip, Gilette'n başka jilet, :smiley: hayatta kullanmam.
WJ önceki kasalara göre arazi özelliklerinden çok, konfor ve asfalt sürüş özellikleri dikkate alınarak üretilmiş.
Tabii ağır off-road u bir tarafa bırakırsak, girdiği testlerde arazi kabiliyeti yönünden kendi döneminin rakiplerinin tamamını geçmiş olduğuda bir gerçektir.
Sonuçta o bir Jeep ve model kodu ne olursa olsun standart bir Jeep'in standart bir X marka arazi aracından daha düşük arazi kabiliyeti olması öncelikle üreticisi tarafından kabul edilemez.
Tüketim, 100 km de kullanıma bağlı olarak ortalama 10-11 lt. arası. Max hız 190 km/h. 0-100km 11 sn. Kasa kodu WJ. 78 lt. depo.
Motor ve şanzuman Mercedes, ancak Jeep'in yaptığı ufak değişiklikler var ( örneğin turbo lar,mazot filtreleri,manifold, karter vs. farklı )
Motor kodu : OM 612, Mercedes C,E 270 CDI, ML 270 da kullanıldı.
5 silindir, 2687 cc, 163 HP, 400 nm tork.
5 ileri otomatik vites. Şanzuman kodu: WA 580 (Mercedes kodu) ,W5J400 ( Jeep kodu); C, E ve M sınıfı Mercedes modellerinde kullanıldı.
quadra-drive çekiş sistemine sahip.
Sadece Avrupa ve Avustralya da satıldı. Üretim yeri Graz / Avusturya'da bulunan , Magna Steyr Daimler fabrikası.

Overland en dolu modeli, ancak limited donanımında overland de bulunan bir çok ekstralar opsiyon olarak alınabilmekteydi. ancak örneğin 2 renk deri-süet koltuk döşemesi limited de yoktu, 10lu cd changer limited de opsiyon overland de standarttı, kısacası dolu bir limited overland e yakın donanıma ulaşır. tabii ahşap-deri karışımı direksiyon limited de yok, overland te standart. Biraz keyfe kalmış farklar bunlar; olsada olur olmasada olur denilebilir.

Alırken dikkat edilmesi gereken hususlar; genel araç alımında dikkat edilmesi gereken hususların yanında bir arazi aracı olduğu için araziye girip girmediğinin kontrolü, treyler vs. çekip çekmediğinin kontrolü, arazi şanzumanının kontrolü, normal şanzumanın vites geçişlerinin sorunsuzluğu, elektrik aksamı yoğun olarak kullanıldığı için tümünün eksiksiz çalıştığının kontrolü. turbonun kontrolü. Dizel araçlarda periyodik bakım çok önemli olduğu için servis kayıtları.

Bu motorda 200.000 km üzerinde yol yapanların sayısı epeyce fazla. Doğru kullanım , çok disiplinli periyodik bakım ve temiz/kaliteli mazot alımına dikkat edilirse büyük bir masraf çıkartmadan 500.000 km nin üzerinde yol yapması çok olağan karşılanır. senede 20-25 bin km yapan biri için 20 yıllık bir kullanıma denk gelir ve sanırım çoğumuz bu kadar yılda aracımızı zaten değiştiririz. bu yüzden km. den çok kullanan daha önemli diye düşünüyorum.

Bu tarz araçların 2.elde alıcısı kısıtlı olduğu için ( sonuçta bir honda kadar talebi yok ) ve ayrıca donanım seviyeleri farklı olabileceği için fiyat farkları oluşuyor. Ben kendi adıma 50.000 TL gibi bir fiyatın ( düzgün ve temiz bir 2004 overland için ) alan ve satan için makul bir fiyat olduğunu düşünüyorum. Sonuçta sıfırı 150.000.-TL civarı bir aracı 5 yılda 1/3 fiyata alıyoruz.

Syg.

ansiklopedik bir bilgi olmuş. :D.tüm wj cıler adına teşekkür...

dostum GCWJ04CRD

yazina cok cok tesekkur ederim gayet aydinlatici oldu

GCWJ04CRD 2004 model wj yi uzunzamandır takip ediyordum gerçekten cok güzel vede açıklayıcı olmuş teşekkürler.

kaç km de bakıma götürülüyor bakım ücretleri ortalama nekadar.
2004 wj nin ağır bakımı denilen masraflı bakım kac km de nekadara çıkıyor. teşekkürler

evet bencede guzel bi soru cunki arabayi alir almaz agir bakima girersek hepten yanariz birde bazi saticilar yok enjektorleri degistirdim yok diskleri degisti gibi seyler soyluyorlar nitroces arkadasin dedigi gibi WJ icin peridyodik bakim listesini bulabilecegimiz bir link yada veri bankasi varmidir bu modeller icin

tekrar merhaba,

evet tekrar okuyunca bencede biraz ansiklopedik olmuş :smiley:.

öncelikle ilgilenenler için limited ve overland arasındaki donanım farkı üzerine biraz daha bilgi vereyim;

overland 'te olup limited'te opsiyon olarak alınabilenler :

ön ve arka yan hava yastıkları
yağmur ve araç hızına duyarlı otomatik silecek
önde 2 arkada 1 çekme kancaları
10 lu cd changer

opsiyon olarak alınamayanlar :
deri süet karışımı koltuk
ahşap deri direksiyon simidi
yedek lastikte çelik jant
overland halı paspas

overland için opsiyon listesi:
lastik basınç takip sistemi
Navigasyon
motor blok ısıtıcısı
ayarlanabilir pedal takımı

--------------------------------

periyodik bakım:

ben günlük kullanımda , şehir trafiği dur kalk kullandığım için 10.000 km lik servis planını uyguluyorum;

her 10.000 kmde bir

yağ ve yağ filtre değişimi
genel kontrol

her 20.000 kmde bir

ön arka aksların kontrolü
hava filtresi değişimi
mazot filtresi değişimi
genel kontrol

50.000 km de bir
aktarma yağ değişimi

100.000 kmde bir
şanzuman yağ değişimi
kayışların değişimi
motor soğutma suyu değişimi

masraf listesi ( benim ödediğim , az yada fazla olabilir )
-------------------------------------------------------------------------

yağ filtresi 30 TL
yağ ( 8lt ) 96 TL
hava filtresi 40 TL
Mazot filtresi 120 TL
Şanzuman filtre 30 TL
şanzuman yağı 120 TL
motor soğutma s. 50 TL
kayışlar 160 TL
Kasnaklar 400 TL

100.000 km de benim periyodik bakım harici değiştirdiklerim:

ön amörtisörler 280 TL
arka fren pabuçları 150 TL
ön arka fren diskleri 550 TL
rotil 230 TL
arka viraj demir lastiği 30

ben 10.000 km de bir yağ, yağ filtresi, hava filtresi ve mazot filtresi (20000 yerine her 10000 de bir ) değişimi yapıyorum ve işçilik + kdv dahil 450 TL ödeme yapıyorum ( yağ mobil 1 )

100.000 km de kdv + işçilik dahil 1.700 TL ödeme yaptım ; özetle 100.000 km toplam servis gideri kabaca 6.000 TL diyebilirim kendi kullanımım için.

şu an kısa vadede yapmam gereken bir bakım yok.

bu seferde çok uzun oldu, ama ne yapayım konu Jeep olunca insanın sayfalar dolusu yazmak geliyor içinden :smiley:

syg.

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.son bir soru sormak istiyorum.şu km den yukarıdaki araca bakma diyebilirmisin.yani okadar paraya alacağın araba içine sinsin diyorsan ortalama bunun üst sınırı ne olmalı.Tabiki alacağımız aracın kullanım koşulları bakım uygunlukları cok onemli bakımı ve kullanımı uygun olan 150 bindeki bir araç hor kullanılmış 80 bin dekine çoğu zaman tercih edillir.Ancak içe sinme olayı.sanırım anlatabildim derdimi.

Beni en çok düşündüren konu bu çünki kullanmaktan zevk aldığım 2009 24000 binde l200 4*4 var şu an onun yerine düşünüyorum.aracımı cok seviyorum ama 2004 2.7 den gözümü ve gönlümü alamıyorum.

hakikaten cok cok tesekkurler cok doyurucu bilgiler oluyor biz bu işten anlamayanlar icin benim bu bakim paralarindan anladigim kadariyla benim accord dan cok oldugu soylenemez bakim fiyatlarinin sanirim dikkat edilmesi gereken 100.000 km ve uzerindeki araclar icin 100bin bakiminda neler yapildiginin net olmasi expertizde bunlar cikarmi bilinmez ama detaylara baktirmak sart ve alinacaksada saniyorum kasa degisiminden (makyaj) 2004 veya 2003 makyaj lı donanimlardan dolayida overland alinmali gibime geliyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,085
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR