2003 3,0 td vogue şanzıman problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan niki1212 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,121
merhabalar. 2 ay önce 2003 model 3,0 td 250000 km de vogue satın aldım. 2 hafta önce akşam aracımı park ettim sabah çalıştırdığımda ekranda transferbox neutral yazısı çıktı ve sarı dağ ışığı yanıp sönmeye başladı. vitesi D yada R konumuna getirdiğmde araç tepki vermedi. tekrar P ye alırsam cııırrrr diye bir ses geliyordu. Bu arada bulgaristanda yaşıyorum ve bu olayda bulgaristanda oldu. yani usta konusunda kıt bir ülke. daha sonra aracı bir ustaya götürdük bilgisayara fln bağladılar ve arazi şanzımanı dediler. bende çıkmasını aldım ve takıldı fakat 2 hafta kullandım bugün yine aynı sorun. araç yerinden kımıldamıyor p de ve r de sanki N deymiş gibi hiç tepki vermiyor. bu konu ile ilgli bilgisi olan varmı. aynı parça 2 hafta da tekrar arıza yapabilirmi. bu kadar nazikmidir bu parça. ayrıca hiçbir belirtisi olmadan bir anda arazi şanzımanı arıza nasıl yapabilir. ikinci defa arıza yaptığına, arıza yapmadan önce aracı stop ettim ardından hemen çalıştırdım ve hiçbir tepki yok. bu sanki elektronik bir arıza gibi geliyor??
Arkadaşım boşuna şanzımancıya para vermişsin 2003 model Vogue 3.0td6 bende de var aracı boşa alıp stop edecektin iki yanı boş olan 5 amperlik 37 numaralı sigortayı çekecek ve tekrar çalıştıracaktın yanıp sönen dağ işareti kaybolacak hing range yazacak ekranda ve d ve r normale dönecektir. Bunu ingiliz bir youtube kanalından gördüm.Aslında aracı aldığımda o sigorta alanı boştu. Ben 5 amperlik sigorta takmıştım 2 yıl sonra yukarıda anlattığın arızanın aynısını vermişti. Söylediğin gibi 5 liralık sigortadan kaynaklı

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,661
Kayıtlı Üye Sayımız
166,520
Kaydolan Son Üyemiz
muradilgin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR