selammpejo 2.2 hdi motoruna aseton bile koydum en son.
Merhabalar,
Kısmetse bu hafta içi bende aranıza 2003 2.7 wj ile katılmak istiyorum. Araç alış verişi olana kadar acaba yanlış yoldamıyım diye forumları takip etmek istedim. Ancak USLYS arkadaşın aracında meydana gelen arızalar ve çözüm için uğraşlarını gördükçe bu araç için herşeye değer iması katıyor. Tüm paylaşımları soluksuz okudum ve kısmetse ileride lazım olur düşüncesiyle kısa kısa notlar alıyorum. Paylaşımlar için tekrar teşekkür eder devamının gelmesini dört gözle bekliyorum.
Tanışma kısmına giriş yapmadım henüz lütfen mazur görün.
Herkese selam.
Uzun zamandır post geçmiyorum, sanmayın ki araç öyle yatıyor. Bu süreçte birçok iyileştirme işleminden geçti. Önümüzdeki günlerde fırsat buldukça tek tek ekleyeceğim bu iyileştirmeleri...
İlk olarak araç P0340 hatası (Camshaft position sensor) veriyordu. Türkçesi eksantrik mili pozisyon sensörü hatası.
Bu sensör motorun üst kısmında, motora karşıdan bakıldığında hemen 5inci enjektörün sol taraflarında kalıyor. O bölge erişim olarak sıkıntılı olsada sensöre erişmesi kolay. Motoru sallandırma yada gövdeden parca kesme vs gerektirmiyor değiştirmek.
Dediğim gibi bu sensör motorun üst kısmında bulunuyor ve eksantrik milinin hareketlerinin ecu ya iletilmesini sağlıyor. Araçlarda iki ayrı isimle bu sensörden iki tane var. İkincisi de motorun altında. Bunlardan biri bozuldu mu diğeri iş görmeye devam ediyor lakin ikisi de bozuldu mu araç çalışmaz yada çalışırken bozulursa çalışmaya devam edip stop ettikten sonra tekrar çalışmaz. Tek böbrekle devam etmeye gerek yok deyip, sensörü degistirdim.
Alırken 2 marka var. Tabiki mercedes olanı alın. Daha uygun fiyatı. Ocak 2018 başlarında 120TL ye aldım.
Konuyu baştan sona kadar okudum forumu birkaç aydır takip ediyorum ilk mesajı yazmak bugüne nasipmis öncelikle aracını iyi günlerde kazasız belasız kullanmanı diliyorum.Bende uzun zamandır off-road tarzı araç arayışındayım sanırım son kararı da bir 2.7 alarak vericem inşallah yakın zamanda tabi malum piyasada çok uçuk olmayan bir araç bulabilirsem.Herkese iyi forumlar selamlar.
Arkadaşlar merhaba, foruma yeni katıldım, sürekli bir ara disco td5 yorumlarını okuyordum, ondan vazgeçtim, sonra terranolara odaklandım, fakat o da beni kendinden soğuttu, şimdi 2.7crd cherokee lere dalmış durumdayım. Bir şekilde arazi aracı almadan rahat etmeyeceğim. Bu araçlar aralık 2020 itibari ile ortalama 150bin civarında seyrediyor fiyatları, sizce normal mi? Fazl şişirilmiş fiyatlar mı.. 2003-2004 model, ortalama 250bin görmüş bir araca bulaşılır mu bu saatten sonra? Ne dersinizGüzel seçim. Başlarda adam etmesi biraz yorsada vazgeçilmez oluyor bir süre sonra...
piyasa bir ilginç, sene başı 90-100 e pahalı diyorduk bu seviyeye geldi. ha şu bir gerçek ki aşırı bir şişme var fiyatlarda.Arkadaşlar merhaba, foruma yeni katıldım, sürekli bir ara disco td5 yorumlarını okuyordum, ondan vazgeçtim, sonra terranolara odaklandım, fakat o da beni kendinden soğuttu, şimdi 2.7crd cherokee lere dalmış durumdayım. Bir şekilde arazi aracı almadan rahat etmeyeceğim. Bu araçlar aralık 2020 itibari ile ortalama 150bin civarında seyrediyor fiyatları, sizce normal mi? Fazl şişirilmiş fiyatlar mı.. 2003-2004 model, ortalama 250bin görmüş bir araca bulaşılır mu bu saatten sonra? Ne dersiniz
Edit: 300bini devirmiş olanlar bile 170bin ile 180bin arası seyrediyor, bu neyin kafası
Bütçe suyunu sıksam 150bin maks. arabayı üstüne araç üstü çadır takıp orman dağ sahil kamp gezilerinde kullanmayı, Karadenizi bozuk dağlı taşlı traktör yollarında kullanmayı düşünüyorum. Hafif çıtkırıldım şehir suvu tarzı değil delikanlı gibi jip sınıfına giren bir araç almak niyetim. Bu arada ocağıma da incir ağacı dikmemek. Wh wj gibi ayrımlar ne anlama geliyor forumlarda hep karşıma çıkıyor, tam anlamıyorum ne olduğunupiyasa bir ilginç, sene başı 90-100 e pahalı diyorduk bu seviyeye geldi. ha şu bir gerçek ki aşırı bir şişme var fiyatlarda.
170-180 e WH lar var ki arada ciddi teknoloji ve konfor farkı var..
bütçe nedir bilmem ama 150 üstüne IX35 hyudai de öneririm, ağır arazi olmayacaksa iyi bir lastikle güzel geziler yapılıyor.
konfor teknoloji vs zaten çok daha iyi.
IX35 in işletme maliyeti WH'a göre çok daha düşük, ama bütçe varsa benim önceliğim 2008 makyajlı WH olur.
2.7 ler için ise yorum yapamam. çok göreceli, sorunsuzunu, orijinalini bulmak mesele.