2003 2.7 Crd Aldım, Birkaç Sorum Var...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan uslsy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 285
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 80,427
Aracınızla ilgili bütün konuyu okudum ve aklıma düştü araç. Çok güzel olmuş son yükseltme ile. Bir konu var merak ettiğim ortalama yakıt tüketimi ne kadar. Mümkünse bilgi verirmisiniz.
 

Etiketler
için
ben katkılardan bu tip bir olumsuzluk görmedim. pek çok farklı araçta denemelerim olmuştur. 180 bin deki pejo 2.2 hdi motoruna aseton bile koydum en son. bence katkı tek başına km ile bağıntılı şekilde arızaya sebep olamaz. şanssız bir tesadüf olabilir, kaçak vs var ise onu enjektör uçlarını temizlemek sureti ile arttırmış olabilir mesela. dizel motor yapısı itibarı ile yeteri kadar filtre edilmişse normal ama ince yağ bile yakabilir. benzin ile çalışp 450 km yol gelen 3.0 WK biliyorum yetikli servisten. aracın tüm silindirleri ve enjektörleri haşattı çünkü su jeti gibi zarar vermişti basınç, ama araç hala çalışıyordu. dizel motor ilk icad edildiğinde fıstık yağı ile çalışması amaçlanmış.
 



Merhabalar,

Kısmetse bu hafta içi bende aranıza 2003 2.7 wj ile katılmak istiyorum. Araç alış verişi olana kadar acaba yanlış yoldamıyım diye forumları takip etmek istedim. Ancak USLYS arkadaşın aracında meydana gelen arızalar ve çözüm için uğraşlarını gördükçe bu araç için herşeye değer iması katıyor. Tüm paylaşımları soluksuz okudum ve kısmetse ileride lazım olur düşüncesiyle kısa kısa notlar alıyorum. Paylaşımlar için tekrar teşekkür eder devamının gelmesini dört gözle bekliyorum.
Tanışma kısmına giriş yapmadım henüz lütfen mazur görün.
 




merhaba,

sizin de yazdığınız gibi, bu araçlar gönül işi, seven ceremesine katlanıyor ve sefasını da sürüyor.
dikkat edilmesi gereken ise düzgün bakılmış bir araç bulmak, ondan da önemlisi iyi bir servis..

şimdiden hayırlı olsun diyelim.
 

Bu konuda Antalya da önerebileceğiniz bir yer var mı? Proje 4x4 , yıldızım, ak oto diye bir araştırma yaptım ama daha iyi bir öneriniz olur mu?
 

antalya da benim bildiğim bir yer yok, forumlardan kullanıcılara ulaşın bence. usta işi çok büyük sıkıntı.
 



Merhabai bu ürünü nerde değiştiniz Ankaradayım ben de, söküp temizlenince de düzelme ihtimali varmış ama el uzanmıyor.
 

Merhaba, aracınız gerçekten çok güzel olmuş. Kazasız sağlıkla kullanmanız dilekleriyle.
Geçen hafta aldığım 2004 Grand Cherokee 2.7 CRD ile aranıza katıldım.
Alım süreci ve gelişmelerle ilgili paylaşımlarda bulunacağım.
Şu an alırken bildiğim, direksiyon pompası yağ kaçağı ile uğraşıyorum
 



Herkese selamlar....

Araçla ilgili uzun zamandır paylaşım yapmıyorum. Araçta herşey yolunda ve rutin bakımların dışında herhangi bir yenilik yapmadım bu geçen süreçte. Ta ki bugüne kadar.

Malumunuz pandemi sürecinde yaz ile birlikte bi kalabalıktan sıyrılma ferahlama isteği hepimizde oluştu.
Ben de bu istekle birlikte bir araç üstü çadır arayışına girdim ve hem teslimat süresinin yakın olması sebebi ile ki bu çok önemli bir sebep çünkü yakın tarihe teslimat bulmak çok zor. Hem de çevrede kullananların olması sebebi ile Gezz Çadırı tercih ettim.

Bugün gelen çadırı baskın basanındır kıvamında önceki postlarda sepeti ve ledleri takan Ankara Cesur Otoya (05323913269 - 05448236588) götürerek monte ettik. Montaj için mevcut 1m x 1m olan sepetimi ters çevirdik ve onun barlarını kullandık. Böylelikle çadır hem daha sağlam zemine oturmuş oldu hem de işçilik haricinde bir parça vs masrafımız olmadı.

Montaj 3 saate yakın sürdü ve tam da istediğim gibi oldu. Hatta öyle güzel oldu ki bunca zamandır bu araç üstü çadır işini halletmediğim için pişman oldum... Aşağıya bir iki foto ekledim merak edersiniz diye aracın günlüğünde dursun.

Temmuzun 2. haftası itibari ile bu konsept ile Edremitten başlayarak Ege sahil şeridi turuna çıkıyorum. Bölgede olup tanışmak isteyenler olursa mesaj atarlarsa denk getirmeye çalışırız. Geziyi takip etmek isteyenler olur ise onu da instagramdan sayfamdan yapacağım bol foto ve videolardan takip edebilirler. Instadan ekleyenler dm den Forumdan eklediklerini yazarsa ben de geri takip edeyim.

Ömer Uslusoy (@_omeruslusoy_) • Instagram photos and videos












İlk denemede çadırın açması 3 dakika, kapaması 5 dakika. Altında ekstradan soyunma kabini var. Merdiveni teleskopik. Yağmura ve kış şartlarına dayanıklı. Yatağı kendi içinde. Sineklik ve güneşlikleri var. Merak edenlerin tüm özelliklerine bakabilmesi için aşağıya çadırın linkini bırakıyorum.


Gezz 4 Mevsim Araç Üstü Çadır


Maliyet konusuna gelecek olursak:
  1. Çadır: 3.000
  2. Kargo: 150
  3. Montaj İşçiliği: 300

Herkese sevgi ve selamlarımla...
 
Son düzenleme:

Konuyu baştan sona kadar okudum forumu birkaç aydır takip ediyorum ilk mesajı yazmak bugüne nasipmis öncelikle aracını iyi günlerde kazasız belasız kullanmanı diliyorum.Bende uzun zamandır off-road tarzı araç arayışındayım sanırım son kararı da bir 2.7 alarak vericem inşallah yakın zamanda tabi malum piyasada çok uçuk olmayan bir araç bulabilirsem.Herkese iyi forumlar selamlar.
 


Güzel seçim. Başlarda adam etmesi biraz yorsada vazgeçilmez oluyor bir süre sonra...
 

Güzel seçim. Başlarda adam etmesi biraz yorsada vazgeçilmez oluyor bir süre sonra...
Arkadaşlar merhaba, foruma yeni katıldım, sürekli bir ara disco td5 yorumlarını okuyordum, ondan vazgeçtim, sonra terranolara odaklandım, fakat o da beni kendinden soğuttu, şimdi 2.7crd cherokee lere dalmış durumdayım. Bir şekilde arazi aracı almadan rahat etmeyeceğim. Bu araçlar aralık 2020 itibari ile ortalama 150bin civarında seyrediyor fiyatları, sizce normal mi? Fazl şişirilmiş fiyatlar mı.. 2003-2004 model, ortalama 250bin görmüş bir araca bulaşılır mu bu saatten sonra? Ne dersiniz

Edit: 300bini devirmiş olanlar bile 170bin ile 180bin arası seyrediyor, bu neyin kafası
 
Son düzenleme:

piyasa bir ilginç, sene başı 90-100 e pahalı diyorduk bu seviyeye geldi. ha şu bir gerçek ki aşırı bir şişme var fiyatlarda.
170-180 e WH lar var ki arada ciddi teknoloji ve konfor farkı var..

bütçe nedir bilmem ama 150 üstüne IX35 hyudai de öneririm, ağır arazi olmayacaksa iyi bir lastikle güzel geziler yapılıyor.
konfor teknoloji vs zaten çok daha iyi.

IX35 in işletme maliyeti WH'a göre çok daha düşük, ama bütçe varsa benim önceliğim 2008 makyajlı WH olur.
2.7 ler için ise yorum yapamam. çok göreceli, sorunsuzunu, orijinalini bulmak mesele.
 



Bütçe suyunu sıksam 150bin maks. arabayı üstüne araç üstü çadır takıp orman dağ sahil kamp gezilerinde kullanmayı, Karadenizi bozuk dağlı taşlı traktör yollarında kullanmayı düşünüyorum. Hafif çıtkırıldım şehir suvu tarzı değil delikanlı gibi jip sınıfına giren bir araç almak niyetim. Bu arada ocağıma da incir ağacı dikmemek. Wh wj gibi ayrımlar ne anlama geliyor forumlarda hep karşıma çıkıyor, tam anlamıyorum ne olduğunu
 

SON KONULAR - FORUM