Herkese selam.
Uzun zamandır post geçmiyorum, sanmayın ki araç öyle yatıyor. Bu süreçte birçok iyileştirme işleminden geçti. Önümüzdeki günlerde fırsat buldukça tek tek ekleyeceğim bu iyileştirmeleri...
İlk olarak araç P0340 hatası (Camshaft position sensor) veriyordu. Türkçesi eksantrik mili pozisyon sensörü hatası.
Bu sensör motorun üst kısmında, motora karşıdan bakıldığında hemen 5inci enjektörün sol taraflarında kalıyor. O bölge erişim olarak sıkıntılı olsada sensöre erişmesi kolay. Motoru sallandırma yada gövdeden parca kesme vs gerektirmiyor değiştirmek.
Dediğim gibi bu sensör motorun üst kısmında bulunuyor ve eksantrik milinin hareketlerinin ecu ya iletilmesini sağlıyor. Araçlarda iki ayrı isimle bu sensörden iki tane var. İkincisi de motorun altında. Bunlardan biri bozuldu mu diğeri iş görmeye devam ediyor lakin ikisi de bozuldu mu araç çalışmaz yada çalışırken bozulursa çalışmaya devam edip stop ettikten sonra tekrar çalışmaz. Tek böbrekle devam etmeye gerek yok deyip, sensörü degistirdim.
Alırken 2 marka var. Tabiki mercedes olanı alın. Daha uygun fiyatı. Ocak 2018 başlarında 120TL ye aldım.