2001 model range rover (p38) voge su eksiltmesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan capo28 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,266

capo28

Yeni Üye
Yer
istanbul
selam arkadaşlar ismim oktay istanbuldan

. yaklaşık 5 aydır 2001 model bir p38 vogue sahibiyim. aracı herkes gibi sevinerek ederek aldım.ilk işim servise götürmek oldu (tabi almadan önce) yaklaşık 3.500 tl bir masraf var dedi servis araba işinden biraz anlarım gıvır zıvır işleri tespit etti çoğu neyse sonra kaldırma pompası gözünden kaçmış halbuki bu araçların en çok arıza veren bir kaç probleminin en başında gelebilecek bir olay neyse türkiyede 700- 800 tl olan parçayı ebay vasıtasıyla 300 tl ye ingiltereden halletik posta yoluyla.bunları niye yazıyorum sizlerede belki yardımım dokunur diye.
neyse benim sorunum şu araba su kaçaklarını motorda kaput içinde olanları çok uğraşmama rağmen kestim ama araç yinede 150 --200 km de 2 lt gibi su eksiltiyor nedeni kapak contası olabilir kanısındayım radyatör suyuna yağ karıştırma olayı da yok bir yerde duydum bazı araçlar antifirizi eksik koyarsan su eksilte bilir diye ne derece doğru bilmiyorum gerçi mantığıma hiç yatmadı ama. bu konu da bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum ama lütfen bilgisi olan lütfen.[/size

Etiketler
Ynt: 2001 model range rover (p38) voge su eksiltmesi

Biraz geç bir cevap belki ama su eksiltmesi problemi çok yaşayan biri olarak birkaç tecrübemi aktarayım 1988 rrc sahibiyim araç aldığımda su eksiltiyormuş ama satın aldığım şahıs bunu söylemediği için kontrollerim esnasında farkına vardım.Yoksa arabaya hararet yaptırma ve üst kapak contasına kadar gidecekti olay kayseride yaşıyorum ve su eksiltme problemi yüzünden gittiğim ismini veremeyeceğim servis bana direk olarak motor inecek gardaş senin blok içeriden çürümüş dedi,ama bu bana biraz komik geldi hayırlı işler diledim ve çıktım.Eve döndüm motor çalışır vaziyette iken aracın altına yattım ve su kaçırma ihtimali olan her yeri gözden geçirdim (bu arada radyatörü söküp 2 defa radyatörcüde tamir ettirdim az daha sağlam radyatörü 30 lira yerine 350 liraya yaptıracaktık buda ayrı mevzu)ve araca gaz verildiğinde su kaçağının yerini buldum marş dinamosunun ayağının motor bloğuna bağlantı yerindeki saplama gevşemiş bu yuvada su kanalına denk geldiği için buradan su kaçırıyormuş araca bindim kendi ustama gittim ve burayı söktürüp silikon bazlı yapıştırıcı sürerek geri taktılar şuan için sorun yok ama ileride başka biryerden bir kaçak olurmu bilemiyorum işin sonucu şu şekilde;

1.Tecrübelerime göre sistemde kaçak yoksa araba antfirizde koymuş olsanız su falan eksiltemez.
2.Su eksiltiyorsa radyatör suyunda yağ yoksa contada sağlamdır.
3.Genleşme kabını suyla doldurduktan sonra arabaya gaz verdiğinizde hava kabarcıkları çıkmıyorsa contanız %90 sağlamdır.
4.Bu testlerin sonucunda ihtimali kalan yerler hortumlar,radyatörden hava basılarak sistemde kaçak olan yerin tespitine çalışmak,su kanallarına denk gelen saplamalarda gevşeme ihtimali olan yerler

bütün bunlardan sonra hala su eksiltiyorsa sanırım motor bloğunda bir sıkıntı vardır ama bu düşük bir ihtimal,güvenilir bir ustaya danışmakta fayda var tabii ki ben sonuçta usta değilim ama kendimide keriz yerine koydurup 30 liralık işe 3500 tl vermek istemem o yüzden tek bir yere değil birkaç farklı servisede danışabilirsiniz sabırlı olun çözersiniz.

Hakan ERDENLİĞ

Herhangi bir kaçak yoksa makinede su eksiltmenin tek sebebi silindir kapak contasında ya da motor bloğunun su kanallarındaki çürüme veya çatlaktır.kapak contasındaki "yanma"ya da çatlak herzaman yağa su karışması sonucunu doğurmaz.hasar contanın su ve yağ kanalları arasındaysa yağa su veya suya yağ karışabilir.fakat su kanalıyla herhangi bir silindir boşluğu arasındaki deformasyon;suyun pistonun üzerine sızmasına yol açar.segmanlarda aşınma veya silindirde ovalleşme varsa su aradan kartere inip yağın özelliğini bozar.bunu zaten yağın boza kıvamına gelmesinden anlayabilirsiniz.ancak,böyle bir durum yoksa,sızan su yanma odasındaki yüksek sıcaklığın etkisiyle benzin ve havayla birlikte yakılarak yok olacaktır.biz de;"hiçbiryerde kaçak yok,bu eksilen su nereye gitti "diye soracağız.
bu durumun şöyle bir dezavantajı da vardır;sızan su siz aracı stop ettikten sonra da silindirin içine pistonun üzerine birikmeye devam eder.sabaha kadar buraya biriken su,araç çalıştırılınca sadece hava olması gereken boşlukta birkmiş olacağından ekstra bir direnç yaratarak biyel kolunada ekstra bir yük bindirecektir.böyle bir arıza yüzünden biyel kolu yamultan hatta kol çıkaran araçlar bile gördüm.
sebepsiz su eksiltmeler çok önemlidir ve vakit kaybetmeden tamir edilmelidir.yoksa masraf katlanarak büyür.
saygılar.

bir de yaz kış antifriz kullanın. antifriz çürümeyi önler. ve bazen kaçağın yerinide bulmaya yadımcı olur. kaçağın olduğu yerde antifrizin renginde harelenme olur (özellikle hortum ve radyatör kaçaklarında)

sayın arkadaşlar bu mesajın tarihi eski ama yanıt verme sebebim böyle sorunu olan başka bir p38 kullanıcısının aynı şikayeti olabilir yardımcı olabilirsem ne mutlu.
öncelikle p38 range rover 95/2001 model araçlarda bazı kronik rahatsızlıklar mevcut lakin bazı ustalar ezber yoluyla çözmeye çalıştıkları için hem arızayı bulamıyor hemde fuzuli birsürü masraf yaptırıyor
su eksiltme sebepleri çok lakin şikayete bağlı çözüm daha kolay.
diyelim aracın motor kaputunu açtığınızda su kaçağı görmüyorsunuz ama araç su eksiltiyor.
1) radyatör su haznesinin kapağının contası özelliğini kaybetmiş olabilir ve buhar halinde su kaybı olur
2) silindir kapak contası zarar gördüğü zaman kesinlikle suya yağ veya yağa su karıştıracak diye bir kayde yok çünki contanın yağ kanalının olduğu bölümden zarar görmemiş olasılığı var.yağ kanalının olduğu bölümden zarar görmemiş bir conta suya yağ karışmasına sebep olmadan su eksilmesine neden olabilir contanın olduğu bölüm sıcak bir yer olduğundan dolayı küçük kaçaklarda gözle görülmeden buhar olup uçar
3)çoğu ustanın dikkat etmediği bir hususta kalörüfer peteği ve peteğe bağlı boruların oringlerinden su kaçağı olmasıdır
yine böyle bir kaçak söz konusu ise su eksikliğinin nedenini bulamıyorsanız sağ yolcu tarafındaki paspası kaldırın ve altının nemli olup olmadığını kontrol edin bu nemlilik hafif yağlı bir nemlilik olabilir
4)yine gözle görülmeyen unsurlardan birisi su haznesinin taliye deliğinin tıkalı olması sonucu suyun devirdaimi yani dönüşümü olmaması sebebi ile motor suyunun haznede genleşerek hazneye bağlı ikinci taliyeden dışarı atılması ile olur gözle görüle bilir ama dikkatli bakmak gerekir çünki taliyenin yapıldığı hortum ucu haznenin altına akar haznenin altına bakılmadığı sürece görülemez
daha sayamadım birçok neden var ama onlarda bizim tecrübemizle aracın başında çöze bileceğimiz nedenlerdir saygılar
ADEM KARNUÇU
GSM: 0536-287-75-56 ADRES: ATATÜRK OTO SANAYİ SİTESİ2.KISIM 32.SOK. NO 1351-1352 MASLAK/İSTANBUL
7GÜN 24SAAT SİZ LAND ROVER KULLANICILARIN BİR TELEFON KADAR UZAĞINDAYIZ

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
kalyoncusenol@gmail.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR