2000 Model Discovery Td5 Alınır mı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sudi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,145

Etiketler
Ynt: 2000 Model Discovery Td5 Alınır mı ?

Tempus' Alıntı:
30 000 tl nin altindaki TD5 lere supheyle yaklasin derim ben

merhba sizce nedenleri neler neden süpheyle- fiyat arasındaki bağlantıyı açabilirmisiniz. mesela fiyatı makul olan bir araçla kendisi makul bir araç arasında belkide bir fark olmayabilir. nelere dikkay etmeli

açıkçası ben o aracı gördüm denedim ve almak istiyorum arabada boya var nerdeyse tavana kadar görünüyor bir ustayla beraber gittim. ben aracı zaten çizik içinde bırakacaım için boyalı olması benim için önem taşımıyor.arabanın ön ve arka tamponu çatlak- arka kırık üst kaplama. iç döşeme gerdirilmesi gerekiyor. elektrikli koltuklardan birisinin düğmesi düşmüş ve çalışmıyor. sanruf daöyle yani araba biraz masraf istiyor.

son zamanlara nedir bu disco lara elestırıler anlamadım,dunyayı yakıyor ben gene de memnunum
piyasada temızı kalmadı da blunamayınca mundar mı oldu yoksa meyve veren agac mı taslanıyor?
ınanamıyorum, yuksek otomobıl honda crv ıle bıle kıyaslanıyor:smiley:
bence de honda crv boyutlarına gore dar ve cok yakıyor, onun yerıne renault scıenıc dızel daha ıyı ıkısı de araziye giremiyo nasıl olsa
hem de vergısı dusuk

zapatista' Alıntı:
son zamanlara nedir bu disco lara elestırıler anlamadım,dunyayı yakıyor ben gene de memnunum
piyasada temızı kalmadı da blunamayınca mundar mı oldu yoksa meyve veren agac mı taslanıyor?
ınanamıyorum, yuksek otomobıl honda crv ıle bıle kıyaslanıyor:smiley:
bence de honda crv boyutlarına gore dar ve cok yakıyor, onun yerıne renault scıenıc dızel daha ıyı ıkısı de araziye giremiyo nasıl olsa
hem de vergısı dusuk

kıyas kabul etmez gerçekten.. ama scienic te biraz haksızlık olmuş :smiley:

arkadaslar,

once bir sakin olalim celallenmeyelim. ben kimsenin tavuguna kist demis degilim ;)

nacizane, ben de td5 disco2'leri oldukca begenen bir insanim. bu araci uzun yolda da sehir icinde de surmus, arka koltugunda da seyahat etmis biriyim, ne dedigimi biliyorum ve birebir tecrubemle konusuyorum. arka koltuk konusunda israrciyim, 2005 crv'nin arka koltugu, 2001 disco II'nin arka koltugundan daha genis ve ferahtir binmediyseniz cok iddiali konusmayiniz.

konuyu baslatan arkadasimizin ilk cumlesine dikkatinizi cekmek isterim; sehir icinde binek olarak kullanilacak bir arac ariyor. sehir icinde binek olarak disco'ya gelene kadar cok daha cazip olabilecek secenekler var, ben sadece bunun altini cizmek istedim.

sizler ya arazi odakli dusundugunuzden ya da araclarinizi cok sevdiginizden, disco'nun sehir icindeki handikaplarini gormuyor/hissetmiyor olabilirsiniz. fakat bu forumu takip eden, amaci arazi araci toplamak olmayan, sehir icindeki berbat yollarda, cukurlarda, daha yuksek ve saglam bir araba isteyen, yila 3-5 kere gittigi kayak veya kamp gezilerinde 4 ceker ozelligine ihtiyac duyan, ailesini ve kendisini nispeten buyuk, yuksek ve emniyetli bir aracin korumasina emanet etmenin mantikli oldugunu goren insanlar giderek daha sik bu araclara ilgi duyuyorlar ve bu insanlari da yanlis yonlendirmek istemeyeceginizi biliyorum.

velhasil sadece sehir icinde ve yolda kullanilacak bir arazi araci icin, (ki burda arazi araci iri bir 4 ceker anlaminda kullanilmistir) disco'nun sundugu arazi donanimlarinin cok da gerekli olmamasi bir yana, 2000-2001 model 150-200bin km civarinda bir td5 fiyatina alinabilecek (ki 35-40bin TL civarindadir) 2005-2006 model, 50bin km civrinda bir honda crv veya subaru forester daha sorunsuz/masrafsiz ve daha bile emniyetli olacaktir. (agirlik ve sase'den ziyade modern aktif ve pasif emniyet donanimlarindan bahsediyorum)

belki de moderatorler sehir ici kullanilan arazi araclari icin ayri bir baslik dusunmeliler, zira bu tip bir bilgi ihtiyaci oldugu asikar ve arazi odakli dusunen dostlarimiz istemeden de olsa yanlis yonlendirebiliyorlar.

bir de kulaginiza kupe olsun, kendi aracinizla gurur duyarken baskasinin aracini kucuk gormeyiniz, malum keser doner sap doner... japonlarin aksine, discovery sorunsuzluk endekslerinde oyle cok da iddiali bir arac degildir (bu gercek benim de bu araci cok sevmeme engel degil) yarin oburgun bir crv'nin arkasina baglayiverirler tamirhaneye kadar. ;D ;D ;D

Disco II lerdeki arka koltuk diz mesafesinin darlığı ,oturma pozisyonun sıkıntı oluşuna ,ve arka kapıdan inip binme zorluğuna ,
bende katılıyorum.
Discolardan anlayan bir arkadaşımız,Disco I den sonra ,aracın uzatıldığı buna rağmen yeterli bagaj hacmi sağlamak için ,arka koltuklarında daha öne getirildiğini söylemişti.

skmg' Alıntı:
arkadaslar,

once bir sakin olalim celallenmeyelim. ben kimsenin tavuguna kist demis degilim ;)

nacizane, ben de td5 disco2'leri oldukca begenen bir insanim. bu araci uzun yolda da sehir icinde de surmus, arka koltugunda da seyahat etmis biriyim, ne dedigimi biliyorum ve birebir tecrubemle konusuyorum. arka koltuk konusunda israrciyim, 2005 crv'nin arka koltugu, 2001 disco II'nin arka koltugundan daha genis ve ferahtir binmediyseniz cok iddiali konusmayiniz.

konuyu baslatan arkadasimizin ilk cumlesine dikkatinizi cekmek isterim; sehir icinde binek olarak kullanilacak bir arac ariyor. sehir icinde binek olarak disco'ya gelene kadar cok daha cazip olabilecek secenekler var, ben sadece bunun altini cizmek istedim.

sizler ya arazi odakli dusundugunuzden ya da araclarinizi cok sevdiginizden, disco'nun sehir icindeki handikaplarini gormuyor/hissetmiyor olabilirsiniz. fakat bu forumu takip eden, amaci arazi araci toplamak olmayan, sehir icindeki berbat yollarda, cukurlarda, daha yuksek ve saglam bir araba isteyen, yila 3-5 kere gittigi kayak veya kamp gezilerinde 4 ceker ozelligine ihtiyac duyan, ailesini ve kendisini nispeten buyuk, yuksek ve emniyetli bir aracin korumasina emanet etmenin mantikli oldugunu goren insanlar giderek daha sik bu araclara ilgi duyuyorlar ve bu insanlari da yanlis yonlendirmek istemeyeceginizi biliyorum.

velhasil sadece sehir icinde ve yolda kullanilacak bir arazi araci icin, (ki burda arazi araci iri bir 4 ceker anlaminda kullanilmistir) disco'nun sundugu arazi donanimlarinin cok da gerekli olmamasi bir yana, 2000-2001 model 150-200bin km civarinda bir td5 fiyatina alinabilecek (ki 35-40bin TL civarindadir) 2005-2006 model, 50bin km civrinda bir honda crv veya subaru forester daha sorunsuz/masrafsiz ve daha bile emniyetli olacaktir. (agirlik ve sase'den ziyade modern aktif ve pasif emniyet donanimlarindan bahsediyorum)

belki de moderatorler sehir ici kullanilan arazi araclari icin ayri bir baslik dusunmeliler, zira bu tip bir bilgi ihtiyaci oldugu asikar ve arazi odakli dusunen dostlarimiz istemeden de olsa yanlis yonlendirebiliyorlar.

bir de kulaginiza kupe olsun, kendi aracinizla gurur duyarken baskasinin aracini kucuk gormeyiniz, malum keser doner sap doner... japonlarin aksine, discovery sorunsuzluk endekslerinde oyle cok da iddiali bir arac degildir (bu gercek benim de bu araci cok sevmeme engel degil) yarin oburgun bir crv'nin arkasina baglayiverirler tamirhaneye kadar. ;D ;D ;D

tavuğa kızt demek, keser, sap falan değil kaygı..

derdimiz şu;
bu araç alınır mı? diye soran arkadaşımız belli ki bir yerden gezenbilir'i(belki de benim yaptığım haberlerden:smiley: ) görmüş ve girmiş araştırmış..
daha önce bu yollardan geçen arkadaşlarımız olmasından dolayı ve türkiye de Off-road çı sayısı hızla arttığından kendisinin önce SUV diye tabir ettiğimiz araçlara sonra da sırası ile biraz daha araziye uygun biraz daha derken 3-5 araç alıp satma yoluna gireceğini tahmin ediyoruz..
derdim kendi adıma bir nevi ileriyi görüp arkadaşımızın az zarar etmesi idi..

geçen hafta gülen adam oktayın orda yine benim gibi bir disco cu mert arkadaşımızla deff'li bir arkadaşımızın bizim araçları yerden yere vurması gibi:smiley::smiley:
bunu biraz açayım:smiley: bunlara boşuna para harcıyor ve modif yapıyorsunuz arazi istiyorsanız araç bu(devasa lastikli 10 numara deff olan kendi aracından bahsediyor:smiley::smiley:

bi de ben arazide arızadan dolayı kaldıktan sonra beni crv çekmiş, şahin çekmiş farketmez:smiley:
haa siz çekerseniz kaldığımda, oktayın orda bi balık yapar rakı ısmarlarım size:smiley:

saygılarımla-serkan tahmaz

Bilgi amaçlı belirtmek istiyorum:

Discovery Seri 1'de arka koltuk diz mesafesi 922mm,
Discovery Seri 2'de arka koltuk diz mesafesi 947mm'dir.

Çok açık ve net soyliyim o zaman. Sehir ici arabası istiyorsanız Discovery almayın. Araziyede girebileceginiz bir sehir aracı istiyorsanız alın. Masraflidir, ilgi sevgi ister. Ama iyi bakarsanız harcadığınız her kurusa deger. 30 000 altı td5 lede güvenmeyin iyice baktirin almadan derken sundan dedim. Piyasa ortalaması 35 000 bu aracın temizlerinin ve kimse babasının hayrına 5000-10000 assagi satmaz. 25 000 e td5 alıp 1 ay sonra motoru bitip 12 000 e motor yaptıranlar, 6000 e komple saziman değiştirenler var.

vaay iki disco cu takılmış mesajın pesine:smiley:
kürsatım veremedim videoları bi türlü sana,
mahçubum:smiley:

engin bir ara izin al da sen de katıl maslak balık olayına:smiley::smiley:
muhabbetin tadı damağımda kaldı:smiley:

zapatista' Alıntı:

Serkan, bu hafta yatılı misafirim var. Pek çıkamam. :( sonraki hafta hamsi ayıklamaya büyük zevkle gelirim.

vayy,balık-rakı olayı ha!! afiyet olsun arkadaşlar : )))) nerden aklıma düşürdünüz şimdi gece gece!!! :smiley:) neyse yarın ola hayrola diyelim : )))) tekrardan afiyet olsun, belki bir seferde birlikte denk geliriz, gelirseniz beklerim Afyon'a....

zapatista' Alıntı:
vaay iki disco cu takılmış mesajın pesine:smiley:
kürsatım veremedim videoları bi türlü sana,
mahçubum:smiley:

her zaman varım yeterki işlere çakışmasın :smiley:

alırız videolarıda görüşünce sevgiler :smiley:

Herkese Selam,

Land Rover Discovery 2.5 Td5 ile ilgili bilgi araştırıken konu başlığını gördüm ve tüm yazılanları okudum.

Arkadaşlar, tüm yazılanlarda kimin, ne demek istediği, konuya ne açıdan yaklaştığı anlaşılıyor. Konuya verilen cevaplar biraz fazla sert bir hal almış.
Bu kadar sert ve ters cevaplara, burada ilk defa rastladım ve durumu sizlere iletmek istedim. Konuya cevap veren hiçbir arkadaşın, başka araçları yerden yere vurmak istediği veya bu araca olan düşmanlığını savunduğu gibi bir anlam çıkmıyor. Yazılanlarda algılanan fevri cevaplar, konunun biraz önüne geçmiş.

Aydınlatıcı bilgiler için kendi adıma teşekkür ederim.

İyi çalışmalar,

edaghan' Alıntı:
Bilgi amaçlı belirtmek istiyorum:

Discovery Seri 1'de arka koltuk diz mesafesi 922mm,
Discovery Seri 2'de arka koltuk diz mesafesi 947mm'dir.

Engin Bey tesekkurler,

Bu vesileyle 2005 Honda CRV 'nin arkak koltuk diz mesafesini arastirdim ben de, 1000mm imis.

Forumda bulunsun, ilerde lazim olur.

skmg' Alıntı:
Engin Bey tesekkurler,

Bu vesileyle 2005 Honda CRV 'nin arkak koltuk diz mesafesini arastirdim ben de, 1000mm imis.

Forumda bulunsun, ilerde lazim olur.

Bu bilgi ile beraber, ön koltuk diz mesafesini ve bagaj hacmini de ekler misiniz? teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR