2000 Frontera 2.2 TDI 3 Kapı Modifiyesi ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan meseregan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,903

meseregan

Silence is a Heavy Stone
Yer
Trabzon
Web
www.meseregan.com
Merhaba Opel ci arkadaşlar. :smiley:

Eski bir FRONTİ sahibi olarak. Aracımdan çok memnun oldugumu söylemeliyim. E şimdi neden yok derseniz. Kaza yaptım pert oldu araç :smiley:

Bu aralar, 2000 ve üstü 2.2 DTİ 3 kapı frontiye takmış durumdayım. Neden !!!
Satın alma maliyeti ve işletme maliyeti oldukça uygun. E konforuda baya iyi. E Offroad zayıf, ikinci el zor, yedek parça zor, diyecek olursanız.

OFFROAD: Arkadaşlar bu aracın offroadkonusunda hakkının yendiğini düşünüyorum.
Benim kullandıgım fronti beni hiç bir zaman arazide bırakmadı ki aracı çok zorlamıştım banamısın demedi. Hele ki iyi bir çamur lastiğiniz varsa demeyin keyfine.Özellikle dik meyil çıkış ve inişlerde ve çamurda çok başarılı. Aracı karda deneyemedim. Bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinmirim.

İKİNCİ ELİ ZAYIF: E olsun bu gün hangi arabayı piyasasında 2-3 bin tl aşşagıya verrisen direk satarsın. Ebu işte biraz keyif işi maliyeti olacak tabi.

YEDEK PARÇA : Valla arkadaşlar. Ben aslen Trabzonluyum ama ceyhanda yaşıyorum. Ben ki Ceyhanda bu araç ile ilgili parça sorunu yaşamadım kimse yaşamaz heralde. İş iyi bir ustaya bakar gerçekten. Artık sanayilerimizsde CNC tezgahlarında sıfırdan parça yapıyorlar.

Evet lütfen birileri bana bu aracı aldıgımda, sana warn tampon ve vinç, yükseltme kiti,snorkel bulabiliriz desin :smiley::smiley::smiley:

saygılar.

Etiketler
Ynt: 2000 Frontera 2.2 TDI 3 Kapı Modifiyesi ?..

Almayı düşündüğüm araç bu arkadaşlar söylediğim modifiyelerle aracın nasıl duracagını hayaledebiliyorum :smiley::smiley::smiley:

fronti 1.jpg

fronti4.jpg

fronti 3.jpg

Bahse konu araç hakkında pekde bilgim olmamakla beraber;
Bir ara bende ilgilenmiş, hatta almaya niyetlenmiştim. Turbolarının sık arıza yaptığını duyarak vazgeçmiştim.

Turbo problemleri genelde bakım eksikliğinden kaynaklanır, düzgün bakım yapılırsa araca pek problem çıkaracagını sanmıyorum. Bu noktada aracı iyice baktırıp almak devreye giriyor. Arıza sinyalleri veren bir araç alırsam. Başım agırır sanırsam :smiley:
Siz Suzukiye mi karar kıldınız en son :smiley:

Yani sonuç olarak suzuki v en son :smiley::smiley: :smiley::smiley: Memnunsunuz sanırm. Ben opel de kopamıyorum. Her yönü ile çekiyor beni.
Piyasada çok bulunan hiç bir şeyi sevmiyorum. Illa az bulunan olacak :smiley:

Kişisel tercih o konuda bir şey diyemem:smiley:
Ama motorlarının Isuzu imalatı olup dayanıklı olduğu konusunda da hakkını yiyemem. Ama siz siz olun aracın hikayesinde turbo arızası olup omadığını öğrenin derim.

Konuya biraz geç mudahil oldum ancak şu aralar ben de frontera sport 2.2 dti düşünüyorum. Ankara'da yetkili opel servisi sahibi ahbabımızdan aldığım bilgilere göre, bu araçların kronik bir arızası yok, yani mekanik elektronik gibi şikayetler ve arızalar neredeyse hiç olmamış. Motor şanzuman sorunsuz, yedek parça sıkıntısız. Turbo konusunda da belli başlı konulara dikkat edilirse hiç arıza meydana gelmiyor. Daha önce 1994 model kısa şase vitara kullandım. Çok memnundum model yükseltmek için sattım ve aldıgım 5 kapı 2000 model vitara beni büyük hayal kırıklıgına ugrattı. 2000 ve sonrası vitaraların ispanyol yapımı oldugunu ögrendigimde çok gec olmuştu. Kesinlikle alınmayacak arabalardır. Daha sonra 1996 frontera sport aldım. Genel anlamıyla iyi bir arabaydı ancak bu arabalarda da 4X4 geçiş sistemlerinde sorun var. 4 çekerden cıkmakta problemi vardı, ses yapıyordu vs. Satışı cok zor oldu, piyasanın bayagı altında bir fiyata bile 6 ayda satıldı. sonra 1988 XJ cherokee 4.0 limited aldım. Asfaltta olsun arazide olsun, ikinci el satışı olsun daha önce kullandıgım hiçbir araba yanına bile yaklaşamaz. Zaten satmaya niyetli olmadıgım halde taliplerinden gelen baskılara dayanamayarak sattım. Tek dezavantajı, tüplü bile olsa çok yakması. Bir de 60 litrelik tankı bagaja koyunca yedek lastikle birlikte bagajın aşırı derecede daralması. O nedenle hem dizel olması hem havalı ve konforlu olması ve arazide de gayet iyi işler cıkarabilmesi acısından hem de yedek parca sorunu olmaması acısından yeni frontera 2.2 dti yi ciddi olarak düşünmeye basladım. Gönlüme göre bir tane bulup da aldıgım zaman burda paylaşacagım.

f96rontinin hakkının yendiğinde hemfikiriz.96 sport kullanıyorum arazidede asfalttada memnunum.suzikiden falanda sağlam olduğundan eminim.

Yükseltme kiti ve şnorkel ebuydan satın alabilirsiniz.her ikisinide gördüm .şnorkel biraz pahalı idi ama yükseltme kiti hesaplı.Özellikle ebuy ın ingiltere sitesinde vauxhall frontera olarak aradığınızda birçok parçaya ulaşabilirsiniz.100 paunda kadar gümrüksüz geliyor.bayram ve yılbaşlarına 1 ay kala 300 avroya kadar gümrüksüz alışveriş yapabilirsiniz.ben son zamanda aksesuarda dahil pek çok parçayı oradan alıyorum.en son tie rod takımını yani 4 tanesini 100 tl ye getirttim.

Selamlar ve iyi paylaşımlar takipte fyda var.

hocam e bay dan nasıl alış veriş yapıyosunuz ..normal kredi kartı felanmı ...turkiyeye yurt dışından kargo kac para ortalama yurt içinde başka bir kargo firmasımı dagıtım yapıyo..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

SON KONULAR

Geri