2. Taraklı Karavan Festivali Görselleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Peliss Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 193
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,670
Festivalimiz renkli anlara ve kişilere de sahne oldu tabi ki :D Bu ailenin en kıdemli üyesi. :D Tanışma fırsatım olmadı ama umarım ileriki etkinliklerle tanışabilirim bu amcayla. :D
di-8GAW.jpg

Etraftaki köy evlerinden birinin köpeğiymiş bu sevimli köpek. Ordaki süre boyunca, yanımıza gelip bize eşlik etti. Bazen yaramazlık yapıp, etrafı karıştırdığı da oldu tabi... :D
di-XD36.jpg

Kamp alanına evcil hayvanlarıyla gelen ve bu güzel atmosferi onlarla birlikte yaşayanlar da vardı.. :D
di-O65G14BL.jpg

di-ZQGG.jpg

Etiketler
Bu yıl ikincisini bitirp döndüğümüz karavan Festivalinin ardından bize kalan eb güzel şeylerden birisi sanırım Pelin hanımın görselleri gibi güzel anlar olmalı.
Bu festivaldede çok güzel yeni dostluklar , eski dostlarla birkez daha bir arada olmanın verdiği mutluluk ile emeği geçen herkeze çok teşekkürler.
Pelin hanım görsellerin devamını bekliyoruz.

Herkes çok misafirperverdi. Bunun için katılan herkese çok teşekkür ediyorum kendi adıma. Evlere misafirliğe gitmek gibi bir şeydi insanlarla tanışmaya gitmek. KAhve ve çay ikramlarının ardı arkası kesilmedi.Ben de hayatım boyunca yapmadığım kadar çok kahve yaptım misafirliğe gelen insanlara. ;D Çok mutluydum. Çok güzel bir atmosfer vardı.

Egoları dostluklarının önüne geçmemiş, insanlarla anlaşmayı ve sevip saymayı bilen bir sürü insan...

di-5JOA.jpg

Offroad karavanları
:smiley:
di-6ZLH.jpg

di-7TOL.jpg

di-RHN7.jpg

di-7D5X.jpg
Çekme karavanlardan sadece biri :smiley:

di-OWQG.jpg

di-ANUC.jpg

Trt'nin çekimi
di-EGV0.jpg

di-747G.jpg

Değerli Karavancı dostlarımız,

2. Taraklı Karavan Festivalini 42 karavan ve 3 ünite geceleri pansiyonda, gündüzleri aramızda olmak kaydıyla 45 ünite ile yağmursuz çok güzel bir havada tamamladık.

İlk günler genellikle dinlenme sohbet, karavanları inceleme ile geçti. Daha sonra yöresel pazardan alış verişler yapıldı. Bu arada bazı arkadaşlarımız çocukluk günlerine dönerek "Topaç ve Sapan" özlemlerini giderecek oyuncaklar alarak epeyce eğlenme fırsatını buldular.

Daha sonra Karavan Yaşamı ile ilgili açtığımız fotoğraf sergimiz bir çok arkadaşımız ve Taraklı'lı vatandaşlarımız tarafından gezildi. Taraklı'ya ilk kez gelen arkadaşlarımış Taraklı'yı ve Hıdırlık tepesini gezdiler.

Kaymakam Sn. Muhlis Arslan ve Belediye Başkanı Sn. Tacettin Karaman Kampımızı ziyaret ederek uzun uzun sohbetler yapma ve geleceğe dönük yapılacaklarla ilgili görüşme fırsatını bulduk.

TRT Yolaçık programında yer almak üzere bizlere katılan 4x4 karavanlar ayrı bir renk kattılar. TRT'de karavanların ve Festivalin yer alması ilgili uzun röportajlar ve görüntüler alındı. Akşam konser ve En iyi yazı dalında birinci olan arkadaşlarımıza verilen hediyelerle gerçekleştirilen ödül töreni de çekildi. Ne kadarı programda yer alacak şu anda bilemiyoruz.

Gün içinde "Bocca" yarışmaları yapıldı, birinci gelen arkadaşlarımıza konser sırasında birincilik plaketi verildi.

Sabahları çevre komşularımızdan taze sağılmış soğansız süt ve hamur lokması getirdiler.

Konser ve gece etkinliği sonrasında Belediye Başkanı ve sanatçi arkadaşlarımızın katılımı ile çok neşeli, şarkılı (biraz damardan girerek) ve fıkralarla dolu bir kamp ataşi etrafı sohbeti çok etkili olamasada havai fişek atışı ile sonlandırıldı.

Son gün bir çok arkadaşımız karavanları ile, diğer arkadaşlarımız da Belediyenin temin ettiği araç ile Karagöl Yaylasına gittik. Öğlen sucuk-tavuk-ayran kombinasyonlu yemeğimizle birlikte mis gibi yayla havasını ciğerlerimize depolayarak dönüşe başladık. Yine bazı arkadaşlarımız pazar gününü kısmen yaylada, kısmen de kamp alanında konaklayarak geçirmeye karar verdiler.

2. Taraklaı Karavan Festivaline katılımızdan dolayı hepinize teşekkür ederiz. Umuyorum keyifli bir kaç gün geçirmişsinizdir.

Bizlere bu güzel Festivali yaşatma fırsatı tanıyan ve katkıda bulunan Belediye Başkanımıza, Kaymakamımıza ve Gazeteci karavancı dostumuz Şaban Mertgül'e teşekkür ediyoruz.

Etkinlikle ilgili TV programı Rumeli TV'de 11 Mayıs saat 19:00de, tekrarları 12 Mayıs saat 01:00 ve 11:30 da yayınlanacaktıır. TRT Yolaçık programında ise yayın Eylül ayında olacaktır.

Saygılarımla

Erdal Ötügen

benim açımdan çok güzel bir kamp oldu, uzun zamandır göremediğim arkadaşlarımla dostlarımla hoş vakitler geçirdim, dinlendim, vucut akülerimi şarz ettim, katılan ve emeği geçen, taraklı halkına misafirperliklerinden dolayı, kaymakamızdan muhtarımıza kadar herkese çok teşekkürler :smiley:
resim çekerek ve paylaşan Pelin kardeşimizede teşekkürler :smiley:

Merhaba. Çok teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim.Şu ana kadar yüklediğim fotoğraflar, çektiklerimin çeyreği anca eder.Daha çok yükleyecek fotoğraf var. Bugün akşama kadar bu işi bitiririm diye düşünüyorum. Şimdilik sevgiyle kalın.

Evet Peliss arkadaşımızın çektiklerinden sonra herkes daha dikkatli davranmak zorunda kalacak çünkü hiç farkında olmadan yakalanabiliyoruz mesela benim karavanın önü bildiğin savaş alanı,neden 1-2 dakikalığına çıkan ters rüzgar tentemi 2 kez uçurdu etrafta ne varsa toplamak zorunda kaldık.Sonradan ayaklarını bağladım tabi,hatta son yayla da yaptığımız kampta 2-3 kişi tentenin ayaklarına sarılarak birşey yemek içmek zorunda kalıyordu , hatta Faruk hocam bezini bileğine bağlamak zorunda kaldı.Bende musait olduğumda bir kaç tane fotoğraf ekleyeceğim.

pis böcek.jpg

pis böcek 2.jpg

Harika bir etkinlik olduğu fotoğraflardan açıkça görülüyor. Biz de orada olamamanın hüznünü yaşıyoruz.. :( :( Umarım, bir sonrakilerde birlikte oluruz..

Katılan ve bizim gibi katılamayan tüm arkadaşlarımıza selamlar...

Ülker&Yavuz

Çok güzel başladı çok güzel bitti bizim için.Emeği geçen herkese özellikle Erdal bey e ve belediye başkanına teşekkür ederiz.

Biz perşembe akşamı akşam saatlerinde vardık İlhan ve Firdevs abla kolumuzdan tuttuğu gibi bizi acayip neşeli bir grubun içine attı, burdakilerin hepsinden yenecek ve içilecek dedi ,sağolsun arkadaşların sıcak tavrı ile hepsinden nefes alamayacak duruma gelene kadar yedik eşimle birlikte.
Bu güzel başlangıçtan sonra Erdal bey in anlattığı geziler eğlenceler le cumartesi ye kadar geldik,zaten kurtlu olan karavancı grubu geceyarısı pazar sabahı için karagöl yaylasına gitmeye karar verdiler.Pazar sabahı adımını dışarı atan herkesi davet ettik bazılarını(mehmet mtrs ve eşini,Levent Güngör ü zorla yaylaya götürdük.
Dikkatimi çekenler arasında ;
Bir çok yeni arkadaşla tanıştık,özellikle Bull oyununda ki performansı ve bayan karavancı olarak Işıl hanım.
Mehmet abinin muhteşem MTRS si ile tanıştık.
Taraklı da keşkek yedik ve çok sevdik.
Hıdırlığı ilk defa gördük.
Buralpdi ayvayı yedi.
Tarlalardan taze çilekler toplandı.
Köy yumurtaları ve sütler araçlarımıza kadar servis edildi.
Mehmet abinin klasik kamp ateşi yine herkesi başına topladı.
Taraklı belediye başkanının muhteşem stan-up gösterisi.
2 gün oynadığımız Bull oyununda herkesi yendik.Sucuk da bana kaldı.
90 lık Macit dedemiz de ilk festivalde ki gibi yerini aldı.
Bayanlarımız nefis yemekler yaptılar ve çok emek verdiler , herkesin huzurunda onlara çok teşekkürederim.Nerden biliyorum çünkü hemen hemen hepsinden yedim.
Mürşide abla yine irmik helvasını yaptı , karagöl yaylasında kahvaltıdan sonra göle karşı o kadar güzel yedik ki.

DSCF1620.jpg

DSCF1626.jpg

DSCF1627.jpg

DSCF1629.jpg

DSCF1630.jpg

Yolda İlhan hocam otobüsle giderken elinde hoşaf la giden bir Taraklı lı abinin elinde ki hoşafı bütün otobüse dağıttırdı arkasından da o abimiz elinde kirazla geldi.Bu abimiz ilçesinin sevimli yüzü gibiydi.
He bir de Buralpdi gölün karşı kıyısında ki Tülay ve Tamerlerin yanından yanımıza gelmek için , suyun üstünde yürüyerek geçtiğini söyledi,biz pek inanmadık ama bu aralar bir havalarda var kendisinde.

katar.jpg

kolege ateşi 1.jpg

kolegeler.jpg

suyun üstünde yürüyen adam.jpg

yolda kiraz ve hoşaf molası.jpg

Müzede ki karavan yaşantısı anlatan fotoğraf sergisini gezdik.Serin olunca birazda yattık.
Dönüş yolunda Alifuat paşa köprüsünün ayağında yorgunluk kahvesi ve çaylarını içtik.

müze.jpg

dönüş yorgunları.jpg

kurnaz Tilki.jpg

küpesini yiyen kız.jpg

2.TARAKLI KARAVAN FESTÄ°VALÄ° 071.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR