teos' Alıntı:Ahmet beyin planı da üzerinde düşünülmesi gerekenlerden, burada yanıltıcı olan kayar kapı tarafındaki mesafe. 12m3 araçlarda Arka kapıdan kayar kapının yarısına kadar olan
mesafe 220-225 gibi . Yatağı en az 190 düşünürseniz mutfak tezgahına 33-35 cm kalır ki çok az bir alan. Tahminim yeni model 15m3 ya da 17m3 araçlarda uygulanabilir bir model.
Gel 2012 gel ( 2007 de piyasaya çıktıklarını düşünerek)
Oğuz
gezmen' Alıntı:Hayırdır Oğuz Bey?...(Karavancıda niyet ve proje bitmez ya...)
Cavid Sezen
teos' Alıntı:Cavid bey, ( Levent beyin izni ile )
Uzun soluklu plan yapmak iyidir, hep semi integrated bir model isterken tamamı ile duygusal nedenlerle ertelemek durumunda kaldım. Bu arada yeni model 15m3, 17m3 araçlar
sanki yeterince iç hacim sağlıyor gibi geliyor. bakacağız
Oğuz
gezmen' Alıntı:Levent Beyin konusunu meşgul ediyoruz ama yine de tümüyle ilgisiz değil. Şimdi Ducato'nun ölçülerine baktım. 11.5 m3 olanlar 5.41 m, 13 m3 olanlar, 6 m, 15-17 m3'ler ise 6.36 m uzunluğunda. Sizin şu an kullandığınız araç, 5.60 m. uzunluğunda. Sizin deneyiminiz var, kullanım zorluğu yaratmaz mı bu uzun araçlar? Gereksinimler, kişiden kişiye değişmekle birlikte iki kişi için, 15-17 m3'lük araçlar biraz büyük değil mi?
Cavid Sezen
Merhaba Arkadaşlar,
Oğuz Beyin önerisine uyarak, Levent Beyin (buralpdi) topiğinde gelişme eğilimi gösteren bu konuyu, ayrı bir başlık olarak değerlendirmelerinize sunmak istedim.
Yaş, emekli olup olmama, sosyo-ekonomik durum, beğeni, arzu, istek, beklenti ... gibi ayrımlar, seçimimiz üzerinde doğrudan etki yapmaktadır. Durum böyle olmasına karşın, benzer özelliklere sahip olanların da yakın tercihlerde bulunmaları da doğaldır. Her konuda olduğu gibi, karavancılık konusunda da sosyal etkileşim, bir hayli önemli olsa gerektir.
8 - 11.5 - 13 - 15 - 17 m3 hacme sahip PSA Grubu araçların (2007 sonrası), 2 kişilik bir aile için (çok çok 2+1) değerlendirmesini yapabilir miyiz? 8 m3 olanını elersek, diğerleri için ne dersiniz?
Cavid Sezen
Ölçüler:
[attachment=1]