2 Kişilik Aile İçin PSA Grubundan Camper?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,086

gezmen

Karavan Yönetim
Yer
Akhisar
teos' Alıntı:
Ahmet beyin planı da üzerinde düşünülmesi gerekenlerden, burada yanıltıcı olan kayar kapı tarafındaki mesafe. 12m3 araçlarda Arka kapıdan kayar kapının yarısına kadar olan
mesafe 220-225 gibi . Yatağı en az 190 düşünürseniz mutfak tezgahına 33-35 cm kalır ki çok az bir alan. Tahminim yeni model 15m3 ya da 17m3 araçlarda uygulanabilir bir model.
Gel 2012 gel :smiley: ( 2007 de piyasaya çıktıklarını düşünerek)
Oğuz

gezmen' Alıntı:
Hayırdır Oğuz Bey?...(Karavancıda niyet ve proje bitmez ya...)

Cavid Sezen

teos' Alıntı:
Cavid bey, ( Levent beyin izni ile :smiley:)
Uzun soluklu plan yapmak iyidir, hep semi integrated bir model isterken tamamı ile duygusal nedenlerle ertelemek durumunda kaldım. Bu arada yeni model 15m3, 17m3 araçlar
sanki yeterince iç hacim sağlıyor gibi geliyor. bakacağız :smiley:
Oğuz

gezmen' Alıntı:
Levent Beyin konusunu meşgul ediyoruz ama yine de tümüyle ilgisiz değil. Şimdi Ducato'nun ölçülerine baktım. 11.5 m3 olanlar 5.41 m, 13 m3 olanlar, 6 m, 15-17 m3'ler ise 6.36 m uzunluğunda. Sizin şu an kullandığınız araç, 5.60 m. uzunluğunda. Sizin deneyiminiz var, kullanım zorluğu yaratmaz mı bu uzun araçlar? Gereksinimler, kişiden kişiye değişmekle birlikte iki kişi için, 15-17 m3'lük araçlar biraz büyük değil mi?

Cavid Sezen

Merhaba Arkadaşlar,

Oğuz Beyin önerisine uyarak, Levent Beyin (buralpdi) topiğinde gelişme eğilimi gösteren bu konuyu, ayrı bir başlık olarak değerlendirmelerinize sunmak istedim.

Yaş, emekli olup olmama, sosyo-ekonomik durum, beğeni, arzu, istek, beklenti ... gibi ayrımlar, seçimimiz üzerinde doğrudan etki yapmaktadır. Durum böyle olmasına karşın, benzer özelliklere sahip olanların da yakın tercihlerde bulunmaları da doğaldır. Her konuda olduğu gibi, karavancılık konusunda da sosyal etkileşim, bir hayli önemli olsa gerektir.

8 - 11.5 - 13 - 15 - 17 m3 hacme sahip PSA Grubu araçların (2007 sonrası), 2 kişilik bir aile için (çok çok 2+1) değerlendirmesini yapabilir miyiz? 8 m3 olanını elersek, diğerleri için ne dersiniz?

Cavid Sezen

Ölçüler:

[attachment=1]

Ducato.jpg

Etiketler
Ynt: 2 Kişilik Aile İçin PSA Grubundan Camper

Uzun vadede, Ducato Van Maxi L4H2 120bg 2.3 multijet, düşünebileceğim bir araç. Bana cazip gelen 4.070mm arka bölüm. İki kişinin uzun soluklu yaşamını sürdürebileceği
her türlü ekipman için yeterince yer var diye düşünüyorum. Bir ara Cavid bey, araç uzun değil mi diye sormuştu galiba, bir yerlerden duyduğum bir söz var, "ön tekerin geçtiği her yerden arka teker geçer" diye, doğrudur diye ümit ediyorum :smiley: . Eski 12m3 lere göre öyle çok diramatik bir fark değil.
Oğuz

Oğuz Bey size katılıyorum, 15m3 lük, 407cm arka bölüm mesafesi olan bir araç, başlangıç için 2+1 veya 2+2 kişilk düşünülüp, uzun vadede (çocukların ayrılmasını takiben) mükemmel bir 2 kişilk bir yaşam aracı olur.
Cavid Bey, sizin mevcut aracınızda; benim gibi hiç aracı olmayanlar veya sadece binek aracı olanlar için harika bir araç,
Selamlar, gezekalın...

teos' Alıntı:
Bana cazip gelen 4.070mm arka bölüm. İki kişinin uzun soluklu yaşamını sürdürebileceği
her türlü ekipman için yeterince yer var diye düşünüyorum.
Oğuz

Semi-integrated de düşünmüş olan Oğuz Beyin gerekçesini anladım.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

selsun' Alıntı:
Cavid Bey, sizin mevcut aracınızda; benim gibi hiç aracı olmayanlar veya sadece binek aracı olanlar için harika bir araç,

2-3 günde bir otel-pansiyon türü bir yerde konaklamak ve bahar mevsimlerinde olmak koşulu ile, en çok 2-3 haftalık kısa gezilere olanak sağlıyor. Yılın yarısının geçirilebileceği bir araca terfi etmek, hoş olur sanıyorum...

Cavid Sezen

Cavid bey büyük araç arayışınız başladı galiba.
Uzun soluklu ve çoğunlukla karavanda yaşam için büyük araç bence de en isabetli karar.

Ekonomik olması yönünden kullandığınız Mitsubishinin komple tavanını ayakta durulacak gibi yükseltip, içini de T4 Westfalia gibi uygulamayı hiç düşündünüz mü?

Açıkçası bu uygulamayı ben düşünüyorum. Mitsubishi L300 yada Hyundai H100 panelvanın komple tavanını sabit yüksek tavan şeklinde (ayakta durulacak kadar) yükseltip ,VW T4 Westfalia türü bir iç plan uygulanabilir. Komple tavan yükseltmeye proje çizildikten sonra Karavan ruhsatı alınabiliyor diye okumuştum forumdaki Cevdet Çelikörs beyden. (Yanılmıyorsam "yaybek" Yusuf arkadaşın karavanına proje çizip ruhsat çıkaran bey)

Biliyorsunuz ,böyle küçük panelvanlara WC duş kabini yeri pek sığmıyor. Seyyar portapotti kullanılacak. Ama zaten Camperlerde de WC ve duş kabinin iç alanı ne kadar daraltıığını ve diğer alanları sıkıştırdığını biliyoruz. Bu tabii ki kişinin karavanı kullanma sıklığına ve şekline göre ne kadar ihtiyacı olduğuna da bağlı bir özellik. Bence çok sık gezmiyen için pek gerekli değil. Portapotti yeterlidir sanıyorum. Fakat şahsi fikrim ayakta durma rahatlığı yönünden ,yüksek yada açılır tavan bence şart.

Kullandığınız Mitsubishi L 300 veya Hyundai H100 panelvanların ,küçük ve kıvrak oluşundan,parçasının PSA gurubu gibi kolay bulunmasından beğeniyorum.

Bir Mitsubishi kullanıcısıolarak ,bu konudaki fikirleriniz ve düşüncelerinizi öğrenmek isterim.
Selamlar. Erden...

Erden Bey,

Kararımızı verdik; bir engelimiz çıkmaz ise, önümüzdeki 6 ay ile 2 yıllık bir zaman dilimi içinde, 11.5 - 12 - 13 m3 civarında (Kimbilir, belki de daha fazla)hacme sahip bir camper istiyoruz. Sağolsun, eşim yönünden şanslıyım, o konuda bir engel söz konusu değil. Bunu gerçekleştirdiğim zaman, sanıyorum en az yılın yarısı dışarıda olurum gibime geliyor.

Camper için aracımı değiştireceğim, L300 ile devam etmeyi düşünmüyorum. (Ama yukarıda verdiğim süre için L300 ile devam..)

Bu Mitsubishi L300'ü beğenmediğim anlamına gelmiyor. (H100 ve Kia Pregio kullanmadığım için bilmiyorum. Hacim olarak aynılar bildiğimce) Kent içinde kıvraklık yönünden bildiğim kadar rakipleri yok gibi. Bakım masrafları çok düşük sayılabilir. (Orijinal parça kullanmıyorum desem yeridir.) "Düz dizel" olduğu için mazot seçiciliği de haliyle daha az oluyor.Komple motor da 1.5 milyar gibi sanıyorum. (Bir ara ustaya sormuştum ama gereksinmem yok) Mekanik bir aracı sorun olarak görmeyecek bir arkadaş için, uygun. (Birkaç yıldır da klima standart) Klimalı bir modeli de iyi olur hani...

L300 için bir uygulama düşünseydim, Avustralya ve Yeni Zelanda'da, bu araçlar için çok yaygın olarak gerçekleştirilen camper örneklerini düşünürdüm. Çok hoş örnekler gördüm onlara ait sitelerde. (Campervan diye nette araştırmıştım...) Araştırılırsa çok güzel örnekler var. Bir aralar epeyce araştırmıştım. Ayrıca Ferhat Beyin (fsirin) uygulaması (westfalia) da güzel.

Bursa'ya selamlar.
Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR