2.5 TD DİSCO

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KILINÇ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,406

KILINÇ

Fulltime Outdoor
Yer
Ağrı Doğubeyazıt
Merhabalar 2.5 td disco kullananlar varsa bu aracın performansı hakkında beni biligilendirirlerse sevinirim bu araca 2.5 motor zayıf kaçar gibime geliyor ama tabi kullananlar daha iyi bilir şimdiden teşekkürler

Etiketler
Ynt: 2.5 TD DİSCO

KILINÇ' Alıntı:
Merhabalar 2.5 td disco kullananlar varsa bu aracın performansı hakkında beni biligilendirirlerse sevinirim bu araca 2.5 motor zayıf kaçar gibime geliyor ama tabi kullananlar daha iyi bilir şimdiden teşekkürler

zayif derken 2.5 dizel disco 2 TD5 motordanmi bahsediyorsunuz?

euzlu' Alıntı:
öyle öyle ;D ;D ;D ;D ;D

valla bunun daha guclusu bir tek bildigim toyota LC larda var. Yada yeni nesil TD6 motorlarda. Onun disinda bundan guclusu yok. Ayrica chip, egr iptali, orta susturucu iptali ile standartinin %30-35 ustune cikiyor daha ne olsunki drag mi yapicaz

öncelikle merhaba bende td5 almak istıyorum bu gun ilk defa kullandım arac kalkışda biraz hantal gibi uzun yola cıkmadım en fazla 2 vitesde kadar cıkabıldım kısa mesafeydi yani bir karar vermek zor bır kac kişiye danışdım chip olayını söylediler kımısı zarar verir diyor kımısı süper diyor onun haricinde bir diyer konu arka diff. kiliti kullanabılırmıyım neler yapmam gerekir bu konularda bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum şimdiden teşekkurler

ALPERKUCUKENGİN' Alıntı:
öncelikle merhaba bende td5 almak istıyorum bu gun ilk defa kullandım arac kalkışda biraz hantal gibi uzun yola cıkmadım en fazla 2 vitesde kadar cıkabıldım kısa mesafeydi yani bir karar vermek zor bır kac kişiye danışdım chip olayını söylediler kımısı zarar verir diyor kımısı süper diyor onun haricinde bir diyer konu arka diff. kiliti kullanabılırmıyım neler yapmam gerekir bu konularda bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum şimdiden teşekkurler

Hantal , neye gore hantal? yani beklentiniz ne . Stadnart hali ve standart lastikleri ile TD5 agir degildir, ama lastikleri buyutulduyse agirlasmis olabilir. Ama siz cok seri bir arac istiyorsaniz o zaman zaten direk gidip v8 olani alin. hem dizel alip hem 2000 kilo ustu arac alip hemde neden serin diil demek bana manasiz geliyor. Chip olayinda hicbir sorun yasamadik, tanidigim 3 kiside var. Ve performansi cok ciddi artiyor. Arka kilit tabiki bulursunuz, yaptiranlar var. En fazla siparis verirsiniz 1 ayda gelir.

işin uzmanları birazdan sana cevap verirler : )) ama arka diff kilidi kullanılabiliyor bildiğim kadarı ile, en azından onu söyleyeyim, chip işi ise tamamen keyfine kalmış. Yanlızzz!!!, TD5 cidden güçlü bir araçtır, cidden!!! kalkışına aldanma derim...

Tempus' Alıntı:
Hantal , neye gore hantal? yani beklentiniz ne . Stadnart hali ve standart lastikleri ile TD5 agir degildir, ama lastikleri buyutulduyse agirlasmis olabilir. Ama siz cok seri bir arac istiyorsaniz o zaman zaten direk gidip v8 olani alin. hem dizel alip hem 2000 kilo ustu arac alip hemde neden serin diil demek bana manasiz geliyor. Chip olayinda hicbir sorun yasamadik, tanidigim 3 kiside var. Ve performansi cok ciddi artiyor. Arka kilit tabiki bulursunuz, yaptiranlar var. En fazla siparis verirsiniz 1 ayda gelir.

vermişler bile : )))) teşekkürler Tempus....

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=47763.0

bu linkde benim aracin tum modifikasyonu ve en son halinin videosu var siz bir bakin agir bir araca benziyormu :smiley:

Verdiğiniz bilgier icin sağolun .yanlız ben hantal derken ilk defa land kullandım oda dediğim gibi kısa mesafedeydi yapabıleceğım bir kıyas yok beklenti derken yeni gelin gibi kalkışda patinaj cekecek diye bir şey beklemıyorum tabiki td5 gücünü dayanıklığı tartışılmaz bunda hem fikirim dış görünüş benim icin ikinci planda ama bu arac icin kımse laf edemez sanırım o yonden de 10 puan ben sadece mekanık bir proplem olmasından endişeliydim onuda servisde cözdük hicbir sıkıntısı yok birtek turbo kaldı . normal devirle kalktığımızda turbo kac devirde devreye giriyor bir bilgi alabilirsem sevinirim . saygılar

Normalde turbolarinin ortalam omru 150 000 km diyor ustalar. benimki 180 000 de ve hala sorunsuz calisiyor fakat bir firsat buldugumda bozulmasini beklemeden degistiricem. Kac devirde devreye giriyor hic bilmiyorum benimki surekli devrede oldugundan ;D

100 000 de ise cok cok az kilometresi iyi birkac ustaya baktirin almadan. kilometresi ile oynanmis olabilir. 255 55 18 orjinal lastik ebadi, muhtemelen ferrari desen jantlari vardir benim orjinallerle ayni. aracda ekstra bir hantallik varsa bir sorun da olabilir. Turbo, egsoz manifoltu vs problemli olabilir. Veya Sanzuman bunlara iyice baktirmak lazim.

ALPERKUCUKENGİN' Alıntı:
Verdiğiniz bilgier icin sağolun .yanlız ben hantal derken ilk defa land kullandım oda dediğim gibi kısa mesafedeydi yapabıleceğım bir kıyas yok beklenti derken yeni gelin gibi kalkışda patinaj cekecek diye bir şey beklemıyorum tabiki td5 gücünü dayanıklığı tartışılmaz bunda hem fikirim dış görünüş benim icin ikinci planda ama bu arac icin kımse laf edemez sanırım o yonden de 10 puan ben sadece mekanık bir proplem olmasından endişeliydim onuda servisde cözdük hicbir sıkıntısı yok birtek turbo kaldı . normal devirle kalktığımızda turbo kac devirde devreye giriyor bir bilgi alabilirsem sevinirim . saygılar

hayırlı olsun hocam o zaman...... en çok benim aracı çekeceksin çamurlarda ;D s, yani inşallah bir organizasyonda görüşebilirsek : )))

Aslında belirtmek istediğim disco 2 lerin 2500 cclik motorları birde nette baktım bir td5 hse ler var birde 2.5 tdi var bu ikisi arasında ne fark var biliyormusunuz?Bir soru daha disco 2 lerde eğim iniş ve eğim kalkış kontrol sistemleri varmıdır?

KILINÇ' Alıntı:
Aslında belirtmek istediğim disco 2 lerin 2500 cclik motorları birde nette baktım bir td5 hse ler var birde 2.5 tdi var bu ikisi arasında ne fark var biliyormusunuz?Bir soru daha disco 2 lerde eğim iniş ve eğim kalkış kontrol sistemleri varmıdır?

2.5 motor TD5 ler dizellerin iyi motorlarındandır.
onun dışında 300 tdi
ve 200 tdi motorlar var. ama sanırım disco1 lerde 300 tdi var. discovery dizel motor istiyorsanız ve yüksek performans bekliyorsanız tek seçeneğiniz TD5.
eğim iniş vs gibi bişeyler discovery 2 lerde arkada havalı körükler var. ama sadece arkada olduğu için pek işe yaramıyor. Aracın arkasının yüksekliğini ayarlayabiliyorsunuz. Ama araziye sokucaksanız zaten bu havalı sistem dayanmadığından söküp yay ve amortisöre dönmeniz gerekiyor. Siz bu tip sistemler olan araçlar bakıyorsanız yeni model araçlara bakmalısınız. Yanlış yoldasınız

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR