2.2 Benzinli Hilüx Arıyorum Yardım Lütfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mustafa E Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 126
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 79,902
Ynt: 2.2 Benzinli Hilüx Arıyorum Yardım Lütfen

HASAN_5434' Alıntı:
arkadaşlar dün gece hılux 2.8 dizeli sazlıbosna barajında kullandım barkurda baya iyiydi ama ne yazık hüsrana uğramış gibiyim araçta yükseltme ve 31 mt lastik var araçı çamurda zaptetmek neredeyse imkansız arkasını topluyorum önü kaçıyor önünü topluyorum arkası gidiyor suzuki jimny cj vs takır takır gidiyor ben sankı buz pistinde kayak yapıyorum hidrolik direksiyon olmasına rahmen beni öyle bir yorduki en az 2 kg verdim parkur bitene kadar arkasına kum torbaları atılmıs ama yinede çok kaydı :smiley: :smiley:

Hasan bey lastikleriniz neydi çok merak ettim dün bende çamurdaydım hatta çamura çöktüm kaldım traktörle çektirdim ama araç dere içinde bataklığa saplandı hatta atka tampon camurun içindeydi.
silvertone extreme lastikle deneyin derim birde eğer lastikleriniz kumho kl 71 ise çamurda dans etmeniz normal ayrıca cj ve suziler kısa şase olduğu için daha az kaymaları normal lada nivada çamurda iyidir ama geri kalan parkurda tırt.

Etiketler

Mustafa E' Alıntı:
Hasan bey lastikleriniz neydi çok merak ettim dün bende çamurdaydım hatta çamura çöktüm kaldım traktörle çektirdim ama araç dere içinde bataklığa saplandı hatta atka tampon camurun içindeydi.
silvertone extreme lastikle deneyin derim birde eğer lastikleriniz kumho kl 71 ise çamurda dans etmeniz normal ayrıca cj ve suziler kısa şase olduğu için daha az kaymaları normal lada nivada çamurda iyidir ama geri kalan parkurda tırt.
Lastikler maxsis mt idi ama at lastikle gelenler vardı extrem bir araçta vardı marmara bölümünde hudoff sazlıbosna barajına giriyor diye konu açtım ordan bakablirsiniz hatta bir iki sefer kanala yatırdık aracı

HASAN_5434' Alıntı:
arkadaşlar dün gece hılux 2.8 dizeli sazlıbosna barajında kullandım barkurda baya iyiydi ama ne yazık hüsrana uğramış gibiyim araçta yükseltme ve 31 mt lastik var araçı çamurda zaptetmek neredeyse imkansız arkasını topluyorum önü kaçıyor önünü topluyorum arkası gidiyor suzuki jimny cj vs takır takır gidiyor ben sankı buz pistinde kayak yapıyorum hidrolik direksiyon olmasına rahmen beni öyle bir yorduki en az 2 kg verdim parkur bitene kadar arkasına kum torbaları atılmıs ama yinede çok kaydı :smiley: :smiley:

lastikler den dolayı olabilir.ben 2 yıla yakındır tek araç olarak kullanıyorum silverstone extremlerle.asfalta ıslak yollarda 2 çekerde viraj alırken dikkatli kullanmak gerekiyor ( bütün araçlar için geçerli) zira arka hafif olduğu için kaymaya çok müsait.arazide şimdiye kadar yaptığım hiç bir gezide (üstelik ağır offroad yaparım ) zaptedemediğim olmadı.araca alışmak lazım uzun şase nedeniye dönüşler de dikkatli olmak lazım ama alışınca binek araç gibi kullanılıyor.cherooke ler konforlu araçlar tek araç kullanmaya müsait taki extrem lastik takıp ağır offroada geçiş yapana kadar.extrem lastikle cherooke de asfalta kullanım zor olucak ayrıca arazide kullanmış olduğunuz çamurlanmış ıslanmış ekipmanlarınızı koyucak yer sıkıntısı olucak (Hiluxda kasaya at gitsin :D) yani 2 aracında eksileri ve artıları var ama arazi için derseniz tabiki Hilux.

HASAN_5434' Alıntı:
Lastikler maxsis mt idi ama at lastikle gelenler vardı extrem bir araçta vardı marmara bölümünde hudoff sazlıbosna barajına giriyor diye konu açtım ordan bakablirsiniz hatta bir iki sefer kanala yatırdık aracı

fotolara baktım kusura bakmayın ama o lastiklerle macera aramışsınız ;) o lastiklerin ağır çamurda iş yapma şansı yok malesef

hakkı57' Alıntı:
fotolara baktım kusura bakmayın ama o lastiklerle macera aramışsınız ;) o lastiklerin ağır çamurda iş yapma şansı yok malesef
lastikler belki marka olarak iyi değildi ama yeni lastik ve at lastikli araçda vardı

HASAN_5434' Alıntı:
lastikler belki marka olarak iyi değildi ama yeni lastik ve at lastikli araçda vardı

marka değil yapısı itibariyle iş yapmaz demek istemiştim.aracı çamurlu yolda kaydırması tutunmaması normal yani.lastik bu işin etkenlerinde sadece biri tabiki bununda dışında araç ağırlı şase uzunluğu kilitli diff olup olmadığı gibi.mesela eğimli bir yolda kısa şaseli araçlar daha avantajlıdır. örnek olarak aşağıdaki video da var eğimli yerlerde küçük arçlar daha rahat geçiyor.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=82GtS6b0TBE

hakkı57' Alıntı:
marka değil yapısı itibariyle iş yapmaz demek istemiştim.aracı çamurlu yolda kaydırması tutunmaması normal yani.lastik bu işin etkenlerinde sadece biri tabiki bununda dışında araç ağırlı şase uzunluğu kilitli diff olup olmadığı gibi.mesela eğimli bir yolda kısa şaseli araçlar daha avantajlıdır. örnek olarak aşağıdaki video da var eğimli yerlerde küçük arçlar daha rahat geçiyor.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=82GtS6b0TBE

Bence marka olarakta beş para etmez maxiss kullandım daha önce dişleri bitmek bilmez çünkü sert lastik dolayısı ile tutunma oranı çok düşük çamurda kaymaya kesinlikle etki ettiğini düşünüyorum.

hakkı57' Alıntı:
Peki ayna değiştirmeden bu araç 35-12,5-15 extreme lastiği çevirirmi 2.2 benzinli

HASAN_5434' Alıntı:
Peki ayna değiştirmeden bu araç 35-12,5-15 extreme lastiği çevirirmi 2.2 benzinli

çevirir ama çekiş düşer.ağır devirde farkına varmazsınız ama asfalt 2 çekerde baya hissedilir.

hakkı57' Alıntı:
çevirir ama çekiş düşer.ağır devirde farkına varmazsınız ama asfalt 2 çekerde baya hissedilir.
o zaman 33-12,5-15 mi takmak lazım sizce 35 in 10.5 ğu yok galiba veya ben mi bulamadım 10.5 olsa biraz çekişi normale döner gibi geliyor ve tabiki birde debriyaj durumu var 35 lastikte sizde debriyaj sıkıntı yaptı mı hiç çok soru sordum ama 2.8 dizel 31 lastikle 58 krş civarı yakıyormus benzınlı bundan az yakar gibi geliyor bana siz ne dersiniz.

HASAN_5434' Alıntı:
o zaman 33-12,5-15 mi takmak lazım sizce 35 in 10.5 ğu yok galiba veya ben mi bulamadım 10.5 olsa biraz çekişi normale döner gibi geliyor ve tabiki birde debriyaj durumu var 35 lastikte sizde debriyaj sıkıntı yaptı mı hiç çok soru sordum ama 2.8 dizel 31 lastikle 58 krş civarı yakıyormus benzınlı bundan az yakar gibi geliyor bana siz ne dersiniz.

12.5 derken hangi lastik acaba? silverstone ise o ölçü zaten yok en büyük 35x11.5x15 oda son partide gelmedi zaten.10.5 ile 11.5 arasında 4 cm yükseklik farkı var yakıta pek bi etkisi yok.ben her 2 ölçü extrem lastiği de kullandım.35x11.5x15 extremler ile şu anda 2 çeker şehir içi en son 60 krş civarı yakıyorum lpg ile. 31 lastikle daha az yakıcağından eminim.debriyaj sınıtısıda yaşamadım doğrusu ama baskı balatayı keyfi olarak değiştirdim.arkadaşın 2.4 dizel aracı 35 extremlerle 50-55 krş civarı yakıyordı yanılmıyorsam.bir de şunu net şekilde söyleyebilirim 33 lastikli dizel hiluxları 35 lastikli lpg li hiluxumla rampalarda geçiyorum yani benzinlinin dizele göre çekiş daha iyi ama tabi su geçişlerindede dizeller daha garanti stop etme derdi olmuyor.

hakkı57' Alıntı:
12.5 derken hangi lastik acaba? silverstone ise o ölçü zaten yok en büyük 35x11.5x15 oda son partide gelmedi zaten.10.5 ile 11.5 arasında 4 cm yükseklik farkı var yakıta pek bi etkisi yok.ben her 2 ölçü extrem lastiği de kullandım.35x11.5x15 extremler ile şu anda 2 çeker şehir içi en son 60 krş civarı yakıyorum lpg ile. 31 lastikle daha az yakıcağından eminim.debriyaj sınıtısıda yaşamadım doğrusu ama baskı balatayı keyfi olarak değiştirdim.arkadaşın 2.4 dizel aracı 35 extremlerle 50-55 krş civarı yakıyordı yanılmıyorsam.bir de şunu net şekilde söyleyebilirim 33 lastikli dizel hiluxları 35 lastikli lpg li hiluxumla rampalarda geçiyorum yani benzinlinin dizele göre çekiş daha iyi ama tabi su geçişlerindede dizeller daha garanti stop etme derdi olmuyor.
sizin araçtaki lastik 35-12.5-15 değil mi öyle zannedip yazdım bu arada inç hesabı lastiklerde yükseklik 30 lu rakamlarda değil mi 10.5 ile 11.5 arasında 4cm yükseklik demişsiniz ya ben 10 lu rakamları genişlik olarak biliyorum yanlışmı biliyorum

HASAN_5434' Alıntı:
sizin araçtaki lastik 35-12.5-15 değil mi öyle zannedip yazdım bu arada inç hesabı lastiklerde yükseklik 30 lu rakamlarda değil mi 10.5 ile 11.5 arasında 4cm yükseklik demişsiniz ya ben 10 lu rakamları genişlik olarak biliyorum yanlışmı biliyorum

12.5 değil zaten öyle ölçü sileverstone da yok malesef.doğru biliyorsunuz ama taban genişledikçe yanak yüksekliğide artıyor işte ;)

Benimde yaza doğru lastik ihtiyacım var silvertone düşünüyorum bakalım kısmet.

Arkadaşlar bildiğiniz iyi bir lastik kaplamacı varmı...

Benim lastikler kaplama ve deseninden aşırı memnunum silvertone den daha iyi desem abartıyosun dersiniz fakat gerçekten daha iyi .
Geçen hafta kulüpten bir arkadaş cj 8 aracına sıfır dört tane silvertone aldı ama yine benim çıktığım yere çıkamadı bu sebeple yaptıra bilirsem aynı desenden sıfır yaptırmak istiyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR