2.2 Benzinli Hilüx Arıyorum Yardım Lütfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mustafa E Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 126
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 79,900

Mustafa E

Doğada Olmak Güzel Şey...
Yer
Yozgat
Kısıtlı bir bütçem var özellikle donanım yapılmamış tedaştan çıktığı şekliyle bir araç arıyorum yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: 2.2 Benzinli Hilüx Arıyorum Yardım Lütfen

Sahibindene bakim Nurullah Ateste 2 tane vardi en son.
Bakimlari yapilmis Lpg li yeni muayeneli sanirim.
İstanbul ilanlarinda rahatca bulursunuz. Yada faceden Nurullah Ateş i
Ekleyin görürsünüz.

Nurullah Ateşteki araçları biliyorum hatta sahibinden deki bütün araçları biliyorum ama fiyatlar bana yüksek ben 10000 civarı bişeyler bakıyorum dediğim gibi kısıtlı bütçe :smiley:

Hakan 555 kardeşim ilgin için teşekkür ederim fakat ben 8 yıla yakın 4x4 araçlarla ilgilenen biri olarak bazı tecrübelerimi aktarmak isterim.
Ne yazıkki türkiyede arazi araçları son üç dört yıldır inanılmaz oranda pahalandı bu ani pahalanmanın sebebide insanların araçlarına modifikasyon yapmaya başlamaları oldu örnek iki yıl öncesine kadar tam donanımlı (MT lastik, yükseltme kiti, arb tampon, vinç, ofset jant vs ) bir xj cherokenin fiyatı ikinci elde 20-25 bin civarıydı şimdi siteleri kontrol ederseniz fiyatların 35-40 bin civarı olduğunu görürsünüz bunun sebebiyse donanımlı araçların fiyatına bakarak dananımsız araç sahiplerinin araçlarının fiyatlarını yükseltmesidir.
Gelelim hilüx e 2,2 benzinli toyotalar tedaş çıkmasıdır ve bu araçlar abartısız yazıyorum 2500 ile 4500 tl arasında piyasaya satıldılar yani şuan ikinci el sitelerinde 15-16-20 bin gibi rakamlar istenen araçlarınn maksimum maliyetleri 6000 tl dir. İki üç yıl öncesine kadar 8000-10000 arası rahatlıkla bulunabilen araçlardı halada buluna biliyolar.
Bizzat kendi arkadaşım kırıkkale hurdasanda 2800 tl ye aldığı ve toplamda 4000 tl ye malettiği defender aracına malüm sitede 13500 tl gibi bir fiyat istemektedir.
Bu sorun hepimizin sorunu bu saçma sapan fiyatlara pirim verildiği sürece bu araçların fiyatları yükselmeye devam edecektir.

peki tavsiye eder misiniz ?sağlamlar mıdır?alırken neresine dikkat etmeliyiz

maceraavcısı' Alıntı:
peki tavsiye eder misiniz ?sağlamlar mıdır?alırken neresine dikkat etmeliyiz

Valla arkadaşım toyota lar şuanda arazi taşıtları arasında en sağlam olanları bu araçlar arıza nedir bilmezler eğer sert araç kullanıyosanız kesinlikle toyota derim.
Size en basit örnek resmi kurumlarda 20-25 yıl hiçbir araç görev yapamamakta toyotalar hala kullanılmaktadır.
İkinci sırada ise bence nissan patrol var üçüncü sırada da mitsubishi pajero bence.

Bir off road çı abimizin dediği gibi ''Toyotası olanlar kıymetini bilsin, öteki japonlarıda severiz diğerlerine Allah kolaylık versin''

Tabi bunlar benin şahsi fikirlerim şuana kadarki tecrübelerim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-sahibinden-1992-model-toyota-4x4-hilux-2,2-benzin-pluslpg-126951028/pasif-ilan/
böyle bir araç işinizi görmesi gerek sanırım

böyle bir araç işinizi görmesi gerek sanırım
[/quote]

Teşekkür ederim o aracı ve o sitedeki bütün araçları biliyorum telefonla pazarlık ettim. Kısmetse yarın bir görüşmem olacak inşallah bu hafta toyota sahibi olma olasılığım gayet yüksek.
İlginize teşekkür ederim.

Mustafa E' Alıntı:
Hakan 555 kardeşim ilgin için teşekkür ederim fakat ben 8 yıla yakın 4x4 araçlarla ilgilenen biri olarak bazı tecrübelerimi aktarmak isterim.
Ne yazıkki türkiyede arazi araçları son üç dört yıldır inanılmaz oranda pahalandı bu ani pahalanmanın sebebide insanların araçlarına modifikasyon yapmaya başlamaları oldu örnek iki yıl öncesine kadar tam donanımlı (MT lastik, yükseltme kiti, arb tampon, vinç, ofset jant vs ) bir xj cherokenin fiyatı ikinci elde 20-25 bin civarıydı şimdi siteleri kontrol ederseniz fiyatların 35-40 bin civarı olduğunu görürsünüz bunun sebebiyse donanımlı araçların fiyatına bakarak dananımsız araç sahiplerinin araçlarının fiyatlarını yükseltmesidir.
Gelelim hilüx e 2,2 benzinli toyotalar tedaş çıkmasıdır ve bu araçlar abartısız yazıyorum 2500 ile 4500 tl arasında piyasaya satıldılar yani şuan ikinci el sitelerinde 15-16-20 bin gibi rakamlar istenen araçlarınn maksimum maliyetleri 6000 tl dir. İki üç yıl öncesine kadar 8000-10000 arası rahatlıkla bulunabilen araçlardı halada buluna biliyolar.
Bizzat kendi arkadaşım kırıkkale hurdasanda 2800 tl ye aldığı ve toplamda 4000 tl ye malettiği defender aracına malüm sitede 13500 tl gibi bir fiyat istemektedir.
Bu sorun hepimizin sorunu bu saçma sapan fiyatlara pirim verildiği sürece bu araçların fiyatları yükselmeye devam edecektir.

bu denli artan benzin-lpg-dizel yakıt ve lastik aynı zamanda dolar - euro nun artmasıyla yükselen yedek parçalardan sonra araçların fiyatlarının sabit kalması imkansızdı. aynı problem binek taksiler içinde geçerli. benim 2003 senesinde 6500 e satmış olduğum 1993 model araç şuanda 10.000 tl :smiley:

şu anda hangi ihaleye girerseniz girin en ucuz arazi aracının fiyatı ihale açılışı 10.000 den başlıyor. bunun üzerine açık artırma başlıyor, ardından %18 KDV ve bilimum vergi harç çekme belgesi ve ruhsat parası ödeniyor. yani sonuç olarak fiyatların yükselmesi gayet normal. hele ki toyota ların ihalesi 16-17 lerden aşağı düşmüyor. ihaleye girip denemesi bedava :smiley: saygılar.

sehzata' Alıntı:
bu denli artan benzin-lpg-dizel yakıt ve lastik aynı zamanda dolar - euro nun artmasıyla yükselen yedek parçalardan sonra araçların fiyatlarının sabit kalması imkansızdı. aynı problem binek taksiler içinde geçerli. benim 2003 senesinde 6500 e satmış olduğum 1993 model araç şuanda 10.000 tl :smiley:

şu anda hangi ihaleye girerseniz girin en ucuz arazi aracının fiyatı ihale açılışı 10.000 den başlıyor. bunun üzerine açık artırma başlıyor, ardından %18 KDV ve bilimum vergi harç çekme belgesi ve ruhsat parası ödeniyor. yani sonuç olarak fiyatların yükselmesi gayet normal. hele ki toyota ların ihalesi 16-17 lerden aşağı düşmüyor. ihaleye girip denemesi bedava :smiley: saygılar.

Bu fiyatlarin kaderi 2014 butcesine konan egzos emisyon hesabina gore cikacak mtv ye bagli.
Vevreyi en cok dizel sonra benzinli kirletiyor. LPG ise sorunsuz. Benzinli araçtan vergi alir ama lpg takiliysa daha az almasi gerektigi icin pratik
Cozumude buldular. Lpg ek ağırlıktan dolayi agir kusur sayilmaya calisilacak.
Piyasayı o zaman gorecegiz.

Hakan555' Alıntı:
Bu fiyatlarin kaderi 2014 butcesine konan egzos emisyon hesabina gore cikacak mtv ye bagli.
Vevreyi en cok dizel sonra benzinli kirletiyor. LPG ise sorunsuz. Benzinli araçtan vergi alir ama lpg takiliysa daha az almasi gerektigi icin pratik
Cozumude buldular. Lpg ek ağırlıktan dolayi agir kusur sayilmaya calisilacak.
Piyasayı o zaman gorecegiz.

Aynen katılıyorum çıkacak yasa avrupadaki yasalara benzerse bu fiyatlar çok değişir ama bizim için iyi olacağı kanaatindeyim ozaman belli olur kim off road çu kim kullanıcı.

Son on gündür gezmediğim hurdalık bakmadığım mezarlık kalmadı kırıkkale hurdasan, ankara yenimahalle, ivedik hurdacılar sitesi, gölbaşı tedaş hurdalığı yok bulamadım bikaçtane dizel var onlarında fiyatları sitedekilerden fazla neyse yapacak bişey yok aramaya devam. :(

mustafa e arkadaşım öncelikle aranıza yeni katıldım bu benim ilk mesajım tam senin aradığın gibi bi araç biliyorum samsunda bi tanıdığımda 10500 11000 civarı satıyodu tedaştan çıkma hiç bir yerine ellenmedi olduğu gibi satıyo

salih342' Alıntı:
mustafa e arkadaşım öncelikle aranıza yeni katıldım bu benim ilk mesajım tam senin aradığın gibi bi araç biliyorum samsunda bi tanıdığımda 10500 11000 civarı satıyodu tedaştan çıkma hiç bir yerine ellenmedi olduğu gibi satıyo

Aramıza hoş geldin kardeşim. İlk mesajının bana kısmet olması çok güzel :smiley:
Araç için yarın öğleden sonra görüşebiliriz telden ben şuan çalışıyorum ve bizde telefon yasak o yüzden yarın öğleden sonra görüşelim tel numaram 0544 597 07 85
İlgin için teşekkür ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR