2.0 v6 yakıt hakkında endişe

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rocco Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,741

rocco

Ana Kamp
Yer
Kayseri
Selamlar..
2.0 v6 nın kullanıcısından LPG ve benzindeki, şehiriçi ve uzunyol yakarını merak ediyorum yardımcı olursanız sevinirim..

Etiketler
Ynt: 2.0 v6 yakıt hakkında endişe

bu forumda'ki eski v6 'tıcılardan biriyim..

standart v6 istanbul trafiğinde 13 lt yakar..uzunyolda az basmasını bilebilirseniz ..6-7 lt lere kadar düşebilir..

136 beygır motor..basınca yerleri kazımaz...anca kendini götürür..klima acılınca bayılmaz..

otomobil kadar güvenli sürat yapmaz ..azcık kelle koltukta muhabbeti olur..otomatık vites için + %20 yakıt ilave edersiniz..o biraz hantal olmakla beraber + konfor verir..

lpg hesabı için her arac icin lt bazında %20 ilave edin derim..misal= 10 lt benzin yakan arac ..12 lt lpg tüketir..para olarakta 1000 tl ye benzinle gideceginiz yere lpg sizi 650-700 tl gibi bir rakama götürür..

>>>bu forum içinde standart v6 kullanan yoktur gibi bir şey ..araziye uygun hale gelince yol'.dan oldukca uzaklaşıp tüketimi vs si artar konforu gider..bambaşka bi zevk canavarı olur gider.. ;)
1.6 jlx kullanıcı sayısı coktur..zevki alıp ufak gelince 3000-4000 cc arac alırlar sonradan..
v6 alırsanız da son sahibi olursunuz.. ;D
bulunduğunuz yerde motoru elletmemeniz gerekir biraz zor bir makinaya sahiptir.. ;) 4 eksantirik 24 sibob motorculara ters gelen bir motor..hiç biri ben anlamam yapamam demez paranızı alır bozup bırakırlar genelde..ıstanbulda 1 sefer bakımını yapar ..senelerce yag+ filitre degiştirip kullanabileceginiz bir aractır.. :smiley:

uzun yolda benzinde 9 litre yakıyor.uzun yolda lpg de sürat yük klima gibi etkenlere göre 10-12 litre arası değişiyor.şehir içinde 14-15 litre.

Evden uzaktaydım girmeye pek fırsatım olmadı, anca şimdi teşekkür edebiliyırum gerçekten ayrıntılar yardımcı oldu.
Çok korkmama gerek yokmus aslan besleyen yemine katlanır :smiley:
Teşekkürler saygılarımla..

Bende oguz abiye katılırım 1998 v6 otamatik vitara sahibiyim benzinde hic tecrubem olmadı yalınız lpg olarak duzenlı olcum icindeyim bu haftaya kadar km 400 krs dusmuyordu ama arabada bir sorun vardı.Ara tara bobinler tırt olmus yarısı calısır durumda yarısı bozuk bende hepsini degiştirdim.600tl lık olduk ama şimdi 2500 devirde ortalama bir trafikte 315 krs memnunum.V6 sesine 500 bile deger aslan gibi kukrer standart halıyle her yere girip cıkıyorum.selamlar

aranıza yeni katılan ve büyük ihtimalle yarın 98 model v6 almak üzereyim. yazdıklarınızdan dolayı bilgilendim. bundan dolayı teşekkür ederim. bu konuda bir-kaç sorum olacak.

almayı düşündüğüm araç brc lpg li düz vites 98 model V6 ne kadar eder üst limit olarak ne kadar vermeliyim.. biliyorum aracı görmeden zor ancak ortalama bir fikir vermek için yardımlarınıza ihtiyacım var.

oğuz beyin vitaranın geçirdiği evrim yazısından

"Suzuki Vitara 2.0 V6 24v..enjektörlü... 4.625:1 difransiyel oranı 136hp/100kw ....* 1995<*>1998"

ifadesini okudum. özellikle bahsettiğim araç japon mu ispanyol mu, aracın japon olduğunu nasıl anlarım üzerinde hangi kısma bakmam gerekir. özellikle 4.625:1 difrensiyel oranı ne demektir ve diğerleriyle farklı bu oran hangisinin lehinedir.

cevaplarınız için teşekkür ederim.

selamlar.kaputu açınca aracın akü tarafında plakası var orda gerekli bilgiler yazıyor.ruhsatta 98model gözükür mesela orda 97 olabilir.1995-1998 v6 ların hepsi japon imalatı.1998 2.0 motor ispanyollar 4 silindir piyasada yok yada ben rastlayamadım satılık ilanlarında.baktığınız araç standart ise 17-18bin tl ffiyat makul sanırım.difransiyel sıkıntısı standart kullandığınız sürece olmaz.extrem kit takıp yükseltmek isterseniz büyük lastik takamıyorsunuz.bu konuda sitede bir çok başlık bulabilirsiniz.standart lastik ölçüsü 215/65/16. bu haliyle hem şehir içinde hemde gezilerde kamplarda sıkıntı çıkarmıyor.rampalarda bayılmaz.araç sollarken sizi sıkıntıya sokmaz.dikkatli kullanımda 25 kuruş şehir dışı 35 kuruş şehir içi yakar.
diğer difransiyellerin avantajlarını ağır offroad tecrübesi olanlar daha iyi anlatıcaklardır.

baktığınız aracı v6 dan anlayan bir servise gösterip almanız sizin yararınıza olucaktır...

Sn. Mete74 cevabınız için teşekkür ederim..

Aracı göstermek ve alınmasını tavsiye etmesi halinde sonrasında gidebileceğim Ankara'da önereceğiniz işinin ehli usta tavsiyeniz olabilir mi?

sağolunuz..

özellikle 4.625:1 difrensiyel oranı ne demektir ve diğerleriyle farklı bu oran hangisinin lehinedir. ?

37 'ye 8 'diş ayna mahruti demektir.

>>hesap makinasında 37 sayısı 8 rakamına bölünürse ..>>sonuç dişli oranı demektir..

kafamda kaldığı kadarı ile..>>5;72 takılırsa %25+ tork alır 5;125 takılırsa %11 +tork alır .....>>>aynı oranda da son sürat'ten düşer..

>>5;72 cuk diye olmaz bir püf noktası var.. ;)

o yıllarda bizim araclar sport modeli diye gecer ..yani diğerlerinden hızlı olsun diye bu oran artı o motor kullanılmıştır..fren diskleri digerlerinden büyüktür..mesela iyi dursun diye ama 15 jant olmaz bizimkine digerleri gibi falan filan.. ;) :smiley: ;D

oğuz bey sadece bu cevap için değil bir-çok başlıkta yazdıklarınızdan dolayı çok teşekkür etmek isterim.

98 2000 V6'nın 6 aylık vergisi ne kadardır acaba.. vergiler motor hacmiyle ilgili olduğu kadar silindirde belirleyici midir?

benim ki 95 sonu 96 model .

geçen yıl 105 TL idi 2012 de bazı MTV hesaplama linklerinde 115 TL çıkıyor 6 aylık vergisi

saygılar

Sn. oktay_1975 teşekkür ederim buradan edindiğim bilgi ve tecrübe ile umarım çok yakın zamanda v6 vitaracı olaracağım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.