1998 Zj 5,2 İlk Motor Çalıştırmada Hemen Stop Ediyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan toporomboz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,253

toporomboz

Ana Kamp
Yer
muğla--datça
merhaba;
geçen hafta başıma geldi aracımı çalıştırdım tuhaf çalıştı tekler gibi yola çıktım D de giderken 300 metre sonra motor stop etti araç yürüyordu viteste.durdum biraz bekleyip çalıştırdım çalışıp anında duruyordu;izmirden arkadaşımı aradım deneyimliydi 3 defa aç kapa kontağı öyle çalıştır dedi yaptım yine olmadı defalarca denedim araç çalışıyor ayak gazda olunca ama bir garip çalışma tekler gibi,derece yükseldi lpg devreye girdi yine durdu sonra lpg ile çalıtırmayı denedimçalışıp durdu lpg yi devre dışı bıraktım yine aynı netice..şimdi çok anlamsız gelecek size...VİC gösterge service km yi sıfırladım yani vic gösterge ile tarihi km si vs vs değişiklik yaptım kontağı çevirdim saat gibi çalıştı buyrun bunun izahı nedir?
2 gün sonra sabah yine çalıştırdım aynı işi yaptı yine vic göstergede service km dil tercihi değişikliği kmyi 5000 e getirdim çalıştırdık saat gibi çalıştı bu yaptıklarım bana çok anlamsız geldi ama araba çalıştı o günden beri sorun yok!!!! birde arıza kodlarını göremiyorum kontağı 5 sefer açkapa yaptım ekranda bir şey çıkmadı iptalmi edilmiş acaba?aynı zamanda uzaktan kumanda çalışıyor.kilitleyince tek korna çalıyor.ekranda yanan bir uyarı lambası yok araç avrupa versiyon avusturya üretmi immo uyarı lambasıda yanmıyor bu durum hakkında deneyimiolanların bilgilerini paylaşmasını rica edeceğim teşekkürler...

Etiketler
Ynt: 1998 Zj 5,2 İlk Motor Çalıştırmada Hemen Stop Ediyor

Öncelikle geçmiş olsun. buji ve buji kabloları, distribitör kapağı ve tevzi makarasını değiştirdikten sonra benim araç (1996 zj 5.2) çalıştıktan sonra stop etmeye başladı ve bazen hareket halinde iken de stop ediyordu. çözümünü bulmak zor olmadı. distribitör kapağı kapatılırken iyi sıkıştırılmadığından elektiriği kestiğini söyledi usta. distribitör kapağı sıkıştırılınca stop etme sorunu çözüldü. Umarım bunun gibi basit bir çözümü vardır...

Ynt: 1998 Zj 5,2 İlk Motor Çalıştırmada Hemen Stop Ediyor

TEŞEKKÜRLER ilginize artık kapsamlı bakıma baharda ist a gittiğimde buji-kablosu-tevzi makara-dist kapağı değiştireceğim tüm yağlar vs iyi bir bakım yaptırıcam bu aralar stop etmiyor.izmirde lpg enjektörlerim değişti şık şık ss çıkarıyordu 2008 de takılmış miyadı dolmuş :smiley:yakıt sarfiyatı düştü ama bu sefer biraz yokuşta gaz verince kikdown yapınca hemen benzine atıyor araba :smiley: 16 yaşında araba olacak bu kadar da datça da yaşayınca usta bulmak çok zor ist git gel tamir masrafından daha masraflı bakalım en azından 1 sefer kapsamlı bir bakıma girinde ne var ne yok bilelim.... kazasız günler diliyorum...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,850
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR