1998 Zj 5.2 Hakkında Birkaç Soru

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BozkurTürk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,871

BozkurTürk

Yunus
Yer
Van/Samsun
Merhaba. Daha önceki konumda da belirttiğim gibi 2 senelik hayalimi gerçekleştirmek için araştırmalara başlamıştım. Pazartesi günü 1998 ZJ 5.2 alarak bu hayalimi gerçekleştirdim. Şimdi sormak istediğim birkaç soru var.
1- Aracın anahtardaki hafıza ayarını nasıl değiştirebilirim?
2- Aracın kaloriferini son hızda açtığımda gelen gürültü sesi neden olabilir ya da normal midir? (hızı düşürünce ses kesiliyor)
3- Aracın koltuk ısıtmalarının zayıf çalışmasına ne sebep olabilir?
4- Aracın 1 gün yattıktan sonra çalıştırılmasında geç marş alması normal midir?
Araçta LPG var lakin benzinde kullanılıyor.

Etiketler
ilk 3 saydığın şey bence olsada olur olmasada kritik değil,

4. biraz sıkıntı gibi, iyi bir ustaya baktırsan iyi olur inş basit bişeydir

ilk 3 saydığın şey bence olsada olur olmasada kritik değil,

4. biraz sıkıntı gibi, iyi bir ustaya baktırsan iyi olur inş basit bişeydir
İlk üçü dediğiniz gibi sıkıntı değil ama çözümü varsa neden olmasın. :smiley:
Son sorduğum soru ise sadece ilk marşta sıkıntı oluyor. Araç mesela 10 saat çalışmasın biraz geç çalışıyor. Ama çalıştırdıktan hemen sonra stop edip tekrar çalıştırayım direk alıyor marş.

Hafıza olayını bilmiyorum,kalorifer son ayarda gürültülüdür eğer içeriyi ısıtıyorsa sorun yok,yine koltuk ısıtıcılar çok sıcak değil ama koltuğu ısıtır yine de,geç marş olayına gelince bu araçlarda illa ki elektrik kaçağı olur,elektrikçiye gösterin basit birşeyse bulurlar detaylı bir işse bızıklatmaya değmez.Akü eski ise değiştirin,yaptırabilirseniz akü kesici yaptırın o kolu çevirdiğiniz zaman sanki akünün - kutup başı çıkartılmış gibi elektriği keser ya da direk - kutup başını sökün,ben aracı 3-4 gün veya daha fazla kullanmayacaksam - kutup başını söküyorum en garanti yol bu.Yine çok soğuk havalarda da aynısını yapıyorum. Ama 1 gün de olmaması lazım,aküyü garanti olsun diye baktırın veya tamamen şarja verin bir tam şarj olsun elektrikçide.

Hafıza olayını bilmiyorum,kalorifer son ayarda gürültülüdür eğer içeriyi ısıtıyorsa sorun yok,yine koltuk ısıtıcılar çok sıcak değil ama koltuğu ısıtır yine de,geç marş olayına gelince bu araçlarda illa ki elektrik kaçağı olur,elektrikçiye gösterin basit birşeyse bulurlar detaylı bir işse bızıklatmaya değmez.Akü eski ise değiştirin,yaptırabilirseniz akü kesici yaptırın o kolu çevirdiğiniz zaman sanki akünün - kutup başı çıkartılmış gibi elektriği keser ya da direk - kutup başını sökün,ben aracı 3-4 gün veya daha fazla kullanmayacaksam - kutup başını söküyorum en garanti yol bu.Yine çok soğuk havalarda da aynısını yapıyorum. Ama 1 gün de olmaması lazım,aküyü garanti olsun diye baktırın veya tamamen şarja verin bir tam şarj olsun elektrikçide.
Elektrik kaçağı olduğunu sanmıyorum. Ama akünün kapaklarından birini açıp kontrol ettiğimde suyunun azalmış olduğunu gördüm. Acaba bu tetikliyor olabilir mi?

Marşın geç basması?
Aracın geç basma sebebi rail içindeki yakıtın, depo geri dönüş borusundan olabilir. Yakıt sabit kalmayıp geri depoya gidiyor ise çalışma esnasında depodan raile gelen yakıt süresince geç kalır.
Koltuklarda ki hareket hızın azalması?
Aküyü kontrol etmenizi tavsiye ederim. Büyük ihtimal çok eski bir akü veya daha önceki kulanıcı aküyü değiştirmedi ise artık zaman aşımı içindeki plaklar tam elektrolize edemiyor olabilir ve sadece aracın belirli aksesuarlarını çalıştırabilir.
Yüksek hızda kulanılan hiç bir kalerufer mantık işi değildir, göğüslüün içindeki klapeleri yorar ve ileride güçten düşer. Orta derecede kulamaya devam edin, eğer ısıyı güzel aktarıyorsa zaten orta derece size yeter.

1.Anahtardaki hafızadan kastın nedir anlamadım.
2.kalorifer fanı balans yapıyor muhtemel rulman gidik.
3.koltuk ısıtman bölgesel olarak çalışmıyor olabilir,koltuk derisinde tadilat varsa zarar görmüştür .
4.akün kaç yıllık eski olabilir.3 yıllıksa bitmiştir yeni al.

Konunun akülük olduğunu sanmıyorum. Araç geç marş aldıktan sonra hemen stop edeyim hemen tekrar marşa basayım araç hemen marş alıyor. Akünün zayıf olduğu öngörürsek şarj olması için bir gezinti yapmamız lazım. Araç ilk marşı aldıktan sonra gezmeden şarj olması olası gelmiyor bana.

Borudaki yakıt geri kaçıyor o zaman,bu yakıtın depoya geri kaçmasını engelleyen boruda kalmasını sağlayan bir sistem var o arızalı gibi.

Bir de kontağı marş pozisyonuna getirin basmayın tekrar kontağı kapatın,birkaç defa yine böyle yapın ondan sonra marşa basın bakalım o zaman araç hemen çalışacak mı yoksa yine geç mi marş alacak?

Aynı sorun bende de var 8 9 marsta alıyor geçen akuyu bitirdim bu yüzden. cumaya yakıt pompası siparişi verdim elimde olur.Büyük ihtimal pompa sıkıntılı yakıtı alamıyor

Aynı sorun bende de var 8 9 marsta alıyor geçen akuyu bitirdim bu yüzden. cumaya yakıt pompası siparişi verdim elimde olur.Büyük ihtimal pompa sıkıntılı yakıtı alamıyor

Borudaki yakıt geri kaçıyor o zaman,bu yakıtın depoya geri kaçmasını engelleyen boruda kalmasını sağlayan bir sistem var o arızalı gibi.

Bir de kontağı marş pozisyonuna getirin basmayın tekrar kontağı kapatın,birkaç defa yine böyle yapın ondan sonra marşa basın bakalım o zaman araç hemen çalışacak mı yoksa yine geç mi marş alacak?
Denedim değişen birşey yok gene aynı.

Yok devrem benim ilk marşta da alıyor ama 3-5 saniyede alıyor. Diğer marşlarda hemen alıyor. Ama benim yakıt pompasında da sıkıntı var benzinde binemiyorum arabaya. Kaça aldın pompayı?

Yok devrem benim ilk marşta da alıyor ama 3-5 saniyede alıyor. Diğer marşlarda hemen alıyor. Ama benim yakıt pompasında da sıkıntı var benzinde binemiyorum arabaya. Kaça aldın pom

780 tl ye aldım amerika na bizim fuat var tanıdık ıstanbul dan o gönderdi cuma elimde​

Yok devrem benim ilk marşta da alıyor ama 3-5 saniyede alıyor. Diğer marşlarda hemen alıyor. Ama benim yakıt pompasında da sıkıntı var benzinde binemiyorum arabaya. Kaça aldın pom

780 tl ye aldım amerika na bizim fuat var tanıdık ıstanbul dan o gönderdi cuma elimde​
Maşallah bizim araçların da ucuz bir parçası yok. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,761
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

SON MESAJLAR

SON KONULAR