1998 Vitara 1.6 JLX 3 Kapı Otomatik Vites

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VAHITG Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,551

VAHITG

Yeni Üye
Yer
Çanakkale
Herkese Merhaba,
Sonunda Vitara sahibi olmaya karar verdim, sayenizde
Forumda Vitara ile ilgili hemen,hemen herşeyi okumaya çalıştım ama 2 gün içinde karar vermem gerektiğinden bitiremedim.
Bulamadığım ve merak ettiğim birkaç şeyi sormak istiyorum.

- Yükseltilmiş ve Lastikleri büyütülmüş Vitara asfaltta nasıl bir sorun yaratıyor, yol tutuşu ve viraj kabiliyeti ne oluyor ( Süratli araba kullanıyorum)
- 1998 1.6 JLX Vitara nın asfaltta güvenli max. hızı nedir.(Modifiye edilmemiş)
- Asfalt ve şehir içi sürüş konforu hakkında ne diyebilirsiniz. ( Hidrolik Direksiyon yok sanırım kimse bahsetmemiş)

Teşekkürler

Etiketler
Ynt: 1998 Vitara 1.6 JLX 3 Kapı Otomatik Vites

Merhaba, 1999 5 kapı vitara sahibiyim, yükseltilmiş ve MT lastikli , full off road donanımlı. Güvenli yolculuk istiyorsanız 80 i geçmemeniz lazım 100 ve sonrasında anca otobanda düz yoldaysanız sorunsuz, ama virajlı bir yolda 100 lerde ciddi tehlikeli olabilir. Hele ki sizin bahsettiğiniz kasası daha kısa ve hafif, yükseltilir ve MT lastik takılırsa çok dikkatli kullanmak gerekli. Onun dışında hız limitlerine uyar, virajlarda gazlayıp girmezseniz şehir içinde gayet tatminkar konforlu ve iyi. düz vitesleri baya atik olabiliyor :smiley:

Merhaba.aracım 92 model 5 kapı JLX aracımı yukseltmeden once standart yol lastikleri ile gayet suratli we guwen konsunda hic sıkıntıya dusurmeycek bir kullanıma sahibtim.aracımla her gun 100 km ciwarı yol katetmekteyim.Su an aracımda 3"yukseltme we 30*9.5*15 bfgoodrıch mud serisi lastik war.aynı sekılde seyir yapmam imkansız ama aracımın arazi kabiliyeti inanılmaz sekilde arttı..arcımla en cok 80 km lik suratte seyır ediyorum we cok da keyif werici..bu durum bana o kadar haz werdi ki su an aracıma 2" kupa yukseltmesi yapıyorum.. bence aracınızı yukseltın kullanımı we etlılemesi sizede zewk werecektir ;)

walla bnm suzukıdede 30-9,5-15 war 120 le cok rahat gıdıyo ayna mahrutılerı degıstırınce 140 ları cok rahat gorur dıe dusunuorum

1996 Suzuki X90 kullanıyorum (kupa hariç herşeyiyle 3 Kapı vitaradır) şimdiye kadar 195-80-15, 225-60-15, 205-70-15 ve son olarak da 195-80-15 lastikle kullanıyorum. 225-60-15 lastiklerle 160 la çok rahattı istediğin hızda ve riskte kullandım asla kaymadı dengesini kaybetmedi ama yere çok yakındı. 195-80-15 lastiklerle süper az yakıyordu ama arazide felaketti, 205-70-15 bf at lastiklerle motor zayıf kaldı sanki ama eminim ayna mahruti değişimiyle süper olabilirdi. Şu an 195-80-15 lastiklerle epeyi memnunum, önceleri biraz yüksek olduğundan denge problemi yaşamıştım ama şu an istediğim viraja istediğim süratle giriyorum otobanda da 160 yapıyorum. Eğer 4 kişi taşıma derdiniz yoksa ve hızlı kullanıyorsanız daha dengeli olması açısından X90 tavsiye ederim.

İyi akşamlar.
Kullandığım araç 1998 JLX 3 Kapı manuel vites. 1 1/4" yükseltme var, 215 80 15 AT ve 235 75 15 MT lastiklerle kullanıyorum. Benim araçtaki yükseltme miktarı ve kullandığım lastik ebatları mütevazi sayılır.

Binek otomobil ile de 90 km. den fazla hız yapmadığımdan, Vitara'da yükseltme ve büyük çaplı lastikle ilgili sorun yaşamadım. Ancak MT lastikler ile 80 km üzerine çıkıldığında gürültü çok artıyor.

Kullandığım araçta hidrolik direksiyon var. Aracın konforu benim beklentilerimi karşılıyor. Bence, özellikle 3 kapılı arazi araçları hızlı kullanılacak araçlar değil.

Selamlar.

Teşekkürler Arkadaşlar,

yarın test sürüşüne çıkacağım sonucu sizlere yazarım.

Vahit Bey, Ben de 1997 model aynı özelliklerde almayı düşünüyorum. Test sonuçlarını ne zaman yazacaksınız?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.