1998 model jlx 1.6 16V 3 kapı vitara akü degişimi.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan uzman06 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,979

uzman06

Ana Kamp
Yer
ANKARA
Arkadaşlar öncelikle sizlerin geçmiş bayramınızı kutlar saglıklı mutlu nice bayramlar dilerim. Benim tercübeli arkadaşlardan örenmek istedigim aracımın aküsünü degiştirecegimden dolayı kaç AMPER akü almam gerektigidir şimdiden yardımlarınız için tşk ederim.

Etiketler

Ynt: 1998 model jlx 1.6 16V 3 kapı vitara akü degişimi.

arac standart ise 45 A. yeterlidir.

güçlü müzik seti + sis farı spot aydılatma (ampuller yüksek watlı ise 100 w. gibi) + vinc varsa >>>> ihtiyacı sizin belirlemeniz gerekir .

60-72-74-90 yerine girebilen en güçlüsü fayda getirir.bagajda yer varsa 2 akülü sisteme de gecebilirsiniz.

bu iş çocukken bindigimiz tahterevalliyede benzer... ;D

aracınızda 70 a şarz dinamosu mevcuttur bu 45 a aküye göre tasarlanıp imal edilmiştir.. ;)

şarz dinamosu boşalan aküyü doldurup kısa sürede işini bitirmeli ve kendini boşa alıp dinlenmelidir . ;)uzun süre aküyü doldurmak için ugraşıp durur da tırmalarsa yorgun düşer diyot tablası ve bobinlerde ısınma olur ömrünü cabuk tamamlar.hızlı yaşar genc ölür de dedilebilir. ;D ve + olarak devamlı yükte kaldıgından %3-5 gibi performansta düşme yakıtta yükselme ile karşılaşabilirsiniz.

ben 120a dinamo kullanıyorum ..2 si 100w lık 11 spot +vinc+m.s. var oldugundan aküm 74 a.

winc lerin teknik bilgileri ni bir kurcalasanız 400-500 amper cektigini görürsünüz. bunu icad edenler o amperlerde akümü var yoksam şarzmı ? her halde hesaplamışlardır.vinc ile fazla haşır neşir olanların aküleride 1 senede yamuluyor lar bildigim. ???

suzuki vitara 1.6 jlx bu aküden taktım harika tavsiye ederim...

swl-2500fr.gif

SWL 2500

12 Volt

90 Ah

173

305

223

36 kg

299,90 EUR
akü nüz hoş bir akü merak ettim araştırdım . :smiley: üstünde ah ve mah bilgileri yoktu kutup başları bir acayip hiç görmedim.. ;) fiyatını sevmedim..o ayrı ..!
üretim amacı kesintisiz güç kaynagı için sanırım şu bankalarda filan kullanılan en büyük modeller için ..
otoda sarsıntıya karşı bir sıkıntı cıkarmaz ise..? oto şarz dinamosunlada iyi gecinip şarz olabiliyor ise güzele benziyor güle güle kullanın derim. :smiley:

akü fiyat olarak 400 tl ye aldım.
92 ah sarsıntı oalyını yuasa sordum sıkıntı olmaz deediler akünün iç yapısını araştırdım bencede sıkıntı yaratacağını sanmıyorum.
kutup başları farklı oluşundan dolayı bende tedirgindim satın aldığım bayi kutup başlarını yeniden standart haline getirdi.

selamlar oğuz bey.benim aküde uzun zamandır göstergesinde şarz eksik diyor.4 saatlik yol yapıyorum genede dolmuyor.sanırım ömrünün son demleri.45 a v6 içinde standartmıdır?aracımda vinç ve sis farı yok.standartı bu ise hem alırken daha makul hemde yakıttan tasarruf edebilirim diye düşündüm.saygılar..

göstergesinde şarz eksik diyor...?

>>gösterge derken akü üstündeki yeşil göz 'ümü kastettiniz..? 6 adet üstünde şökülüp takılan kapak varmıdır..bahsi gecen aküde..? var ise saf su degil...asitli saf su ilavesi ile göz normale gelir..ama önceden safsu yada su ilave edilirse >>o boncuk nappsan iş yapmaz.. ;)

aleti edevatı olan teknolojik bir oto elektirikci bulun ilk iş.. :smiley:

akünün üstünde yazan ah ve vah degerini yazınca ekrannda akün %50 kalmış gibi belirtenleri var.. ;)

ve aynı zamanda çalıştırıp şarzınıda görebiliyorsunuz aynı ekranda.. ;)

aynı aletin ibre göstergeli ve ısınan resistanslı modelleride var eski teknoloji olmadı onunla baktırın ..derim.. :smiley:

akü içinde 60lık derim v6 için.. :smiley:

93 jlx 3K hard top. tudor 60 amper kullanıyorum. 5. yılında. sıkıntısız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,936
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR