1997 Model Grand Cherokee Almayı Düşünüyorum Yakıtı Korkutuyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berkayszl Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,367
2009 model bindiğin araçla 2003 modeli kıyaslamak olmaz tabi, benim kıyasım yine 2004 model 2.7 ler ile. 2009 model bir araç off-road dan çok asvalt kullanımı için iyi , en azından daha modeli yeni kırmaya gelmez:smiley:

Etiketler
Benzinli ve dizel konusunda herzaman benzinden yanayım.Dizel motor torku erken yakalıyor olabılır ama bi okadar da erken nefesi kesiliyor. Ama benzınlıde ise durum tam tersi bastıkça daha da torklanıyor araç :smiley:
Ses konusunda ise v8 veya v6 olmadan sonrada takılan egzosla orjınal ses gibi olmayacagını düşünüyorum..
Yakıt konusunda ise her zevkin bi bedeli var..V8 'in bedelide buna değer bence.Zaten yakıt ekonomisi düşünmek öncelığım olsaydı v8 e değilde 1,2 araca binerdim :smiley:

değerli jeep kullanıcıları gerçek değerleri hangi yol şartlarında yakaladığımızı yazarsak daha bilgilendirici olur

2000 model Jeep Grand Cherokee Wj aracım standart lastikler ölçüsünde a/t,flowmaster egzos var,biraz abanarak kullanıyorum. Şehiriçi 18-20 lt arası,uzın yolda 15 lt yakıyor. Daha ne olsun

Xperia Z

Aslında mesele;aracın çok yakıt tüketmesi değil,memleketimizde yakıtın pahalı olması.

Jeep grubunda fabrika kılavuz verileri ve yol bilgisayarındaki değerler tam örtüşüyor.

İşin mantığında,V8 bir araca binip, binek tip bir aracın tüketimini beklemek zaten hayal. Ki aslında 0,45-0,50 gibi bir lpg tüketimi sunduğu güce göre piyasadaki araçların çok çok üzerinde bir değer değil.

1997-2004 arasında Jeep Amerikan tarzının yansıması.Evet maço ve bu durum tercih sebebi.Zaten binici salon erkeği aramıyor.Benim gözümde yeni araçların çoğu aynı torna mahsulü.WJ kasa sonrası Grand Cherokee benim için yok hükmünde.İstisnai olarak Hemi motor kategori dışı.

5.9, 5.2, 4,7 motorlar Jeep'i Jeep yapan,karakteriyle bütünleşen mekanik donanımlar. "Bigger-is-better", Amerikan tarzının jargonu.

Amerikadaki forumları okuyorum,çoğunluk o şaşalı büyük motorları ve sunduğu konforu özlemle yad ediyor.Rubicon ile bir nebze de olsa Jeep'in özüne döndüğü savunuluyor.

Velhasıl herşey nerden bakıldığıyla ilgili.Ama ZJ ve WJ kasalar bence haksızlık edilecek araçlar değil.

En merak ettiğim,bugün satılan yüzbinlerce TL tutarındaki arazi taşıtlarının 15-20 sene sonra bir ZJ ya da WJ kadar hayata tutunup tutunamıyacağı.

Dediklerinize katımakla beraber ek olarak;
Şu anda yüzbinlerce lira verilerek araçlarda bile bazen olmayan özellikleri adamlar kaç sene önce standart olarak koymuşlar.
Bence şasi sağlamlığı olarak ta üretildiği yılları baz alırsak halen dipdiri ve özellikle wj kasalar çok güncel duruyor
Benim wj yi 2006-2007 model desem çoğu kişi inanır
Yakıt konusunda ise herşeyin bi bedeli var. O v8 sesinin kükremesinin bedelide bence o motora ve şasiye göre gayet normal.
Bi sorun bakalım şahinler,doğanlar lpg de kaç krş yakıyor

Xperia Z

Sn.erolkan,hemi motor vergi nedeniyle bence uzunca bir süre ihtimal dışı...

Bence bir ZJ-WJ sahibinin bir sonraki hamlesi şartlar uygun olduğunda Rubicon olur

Sn.erolkan,hemi motor vergi nedeniyle bence uzunca bir süre ihtimal dışı...

Bence bir ZJ-WJ sahibinin bir sonraki hamlesi şartlar uygun olduğunda Rubicon olur
Wj den sonra Rubıcon bizim aileye hem küçük hemde içi biraz kaba..
Zaten hemi motoruda 15 yaşını geçince almayı düşünüyordum ☺

Xperia Z

Ynt: 1997 Model Grand Cherokee Almayı Düşünüyorum Yakıtı Korkutuyor

tesekkur ederim yorum için
bende 97 model kullanıyorum gücüne ve rahatlığına göre yakıtı çok iyi şehir içi ve uzun yol ortalaması 38 kuruş yaktım fakat uzun yolda 2500 devir ortalamayla kullandım tabi bu durum lpg ayarı ve motorun durumuna göre değişe bilir

Sıkışık şehir içi trafiği hariç bu araçlar LPG'de fazla yakmıyor.Çoğu kişi 50 krş ve altında tüketimlere sahip.Arazi işler değişir tabi,zeminin zorluğuna göre 1-2 TL hatta daha fazla da yakar ama aynı ortam da Lada Niva gibi araçlar bile 75 krş üstü yakıyor kısacası sert arazi de yakar.

En az yakan yüksek hacim Jeep'ler arasında Cherokee XJ 4.0 lt 'dir.İki sebebi var birincisi araç çok hafif 1550 kg civarı,bir de 2 çeker modu var. Standart hali 10-15 lt arası LPG yakar, yani 30-35 krş gibi birşey günümüz fiyatları ile. Yükseltilmiş,donanımlı vs olanları bile 40-50 krş arası yakıyor 15-20 lt 100km de yani.Ağır arazide de genelde 1 TL'yi geçmez 25-30 lt civarı.

Bunlardan aşağı yok diyebilirim, birçok şehirli 2.0 lt dizel SUV 8-12 lt arası dizel yakıt tüketir. Yani 35-50 krş yakıyorlar o da asfalt yollarda.Çünkü yeni nesil araçlar ağırdır genelde,yakıt tüketimin en çok etkileyen faktörlerden birisidir.

Bende 1995 5.2 var. Tüpsüz. Ankara çayyolunda oturuyorum, yani biraz şehir trafiğinden uzak. Ortalama 14,5 l/100km lerde dolanıyor. kışın 15-16 l/100 km civarında oluyor ortalamalar. çok şehir içi trafikte 18-19 l/100 km'ye çıkar tüketim ortalaması...
Rekorlarım şöyle;
Ank-İst Toplam 430 km. 10,9 l/100km (sbt 115 km/sa ile)
Ank-İzmir Toplam 580 km. 10,4 l/100 km ( 100 km/saat civarı bir ortalama hız)
Yukarıdakiler hep benzin değerleri.
Ben lpg'de kullanmadım ama lpg'de litre cinsinden %20 fazla yaktığı söylenir; hesabı siz yapın...
Yalnız sakin sakin kullanacaksınız bu aracı. Yukarıdaki değerleri okuyup, iyi o kadar abartıldığı gibi yokmuş ya deyip, aracı alıp, sesi de çok hoşmuş diye gaza yüklenirseniz istasyonda göz yaşlarınızı tutamazsınız.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR