1997 Grand Cherokee Zj 5.2 Bakımları Hakkinda

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan denizcaliskan1985 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,147

denizcaliskan1985

Balıkesir
Yer
Bandırma
Web
www.kapidag.net
Merhaba arkadaşlar,

1997 model 99bin milde 5.2 zj sahibiyim.

Bugun aracın hava filtresi, yağ filtresi, on kayis ve yağını degistirdim.
Yağ filtresi olarak fill marka taktım, bir sorun olur mu? Daha öncekisi mopar mıs.

Direksyon yagi kaçırıyor, bunun için direksiyon yagi kutusu gerekiyor nereden temin edebilirim?

Birkaç kere yağsız kullandığım içinde, pompa ses yapıyor. Eger set şeklinde pompa ve kutu bulursam değiştirmek daha mantıklı olacak.

Saga sola dönüşler de kut kut ses çıkıyor, sebebi ne olabilir?

Arkada lsd kilit olabilir fakat çalışmıyor, bunun için ne yapalim?

On arka diferansiyel yaglarina bakildi yeni değişmiş sıkıntı yok. Sanzuman yagida sikintisiz gözüküyormus.

Teşekkürler

Etiketler
bilmiyorm gittiniz mi ama bence en iyisi vakit ayırıp Bursa birlik oto ya bir gidin ve araca komple baktırın, eksik / bozuk yerlere göre de çözüm arayın

Merhaba arkadaşlar,

Yağ filtresi olarak fill marka taktım, bir sorun olur mu? Daha öncekisi mopar mıs.

Direksyon yagi kaçırıyor, bunun için direksiyon yagi kutusu gerekiyor nereden temin edebilirim?

Birkaç kere yağsız kullandığım içinde, pompa ses yapıyor. Eger set şeklinde pompa ve kutu bulursam değiştirmek daha mantıklı olacak.

On arka diferansiyel yaglarina bakildi yeni değişmiş sıkıntı yok. Sanzuman yagida sikintisiz gözüküyormus.

Teşekkürler
Dreksiyon pompa olayına birşey diyemem. sıfırda alınır tamirde ettirilir.
dönüşlerde küt küt ses nereden geliyor önden mi arkadan mı? önden ise aks kafalarından yapabilir. arkadan ise LSD yapabilir.
Arkada LSD muhtemelen vardır. Çalışmıyor demişsiniz. neye göre çalışmıyor?
Yağları yeni değişmiş olsa da LSD katkısı konulması gerekir. ne marka ve tipte yağ konulduğunu bilmiyorsunuz sanırım.
üst mesajda bahsedilen yere giderseniz sorunlarınız giderilir.

Mobil 75-90 GL5 yağ ve mopar kilit katkısı yağ'ın litresi 60tl civarı 2lt alacaksın arka difransiyel yaklaşık 1,5lt yağ alıyor birde katkıyı koydunmu ses kaybolur. Katkını fiyatı 70-80tl civarı

Yağ filitresini çok km yapmadan mopar ile değiştireceğim, çünkü bir öncekisi mopardı. Ayrıca dif. yağ katkısı koyacağım yine mopar. Dif yağlarında sıkıntı yokmuş daha.

Gelen kut kut sesi arkadan geliyor ama nerden gelir bilemedim.

Bu direksiyon pompası veya yağ haznesini nereden temin edebilirim acaba?

Yağ filitresini çok km yapmadan mopar ile değiştireceğim, çünkü bir öncekisi mopardı. Ayrıca dif. yağ katkısı koyacağım yine mopar. Dif yağlarında sıkıntı yokmuş daha.

Gelen kut kut sesi arkadan geliyor ama nerden gelir bilemedim.

Bu direksiyon pompası veya yağ haznesini nereden temin edebilirim acaba?
tak tak ses geliyorsa arkadan şaft istavrozlarına baktırarak başlayabilirsin teker bilyaları yine hala sorun varsa aks olabilir ayna mahruti olabilr açılıp bakılması lazım direksiyon pompası yağ haznesi ikisi bir zaten direksiyon kasnağı diye geçer tamiri çok ozr yenisini alman lazım o da ortalama 1200 tl ile 1700 tl arasında bi rakam çekerler direksiyon pompası tam yağ aktaramadığı için yapar o sesi kafana takam kasnak değişnce hallolur o sorun eğer yine hallolmazsa yağsız bindiğinden dolayı bıçaklarını felan eğmiş olabilirsin. adanada talip arslan ustamız var aynı zamn da jeep yedek parça satıyor geçenlerde ben sorudğuımda elinde vardı 0532 586 50 04 bu numaradan ulaşabilrsin tarsustan olduğumuzu söylersen yardımcı olur hocam

Merhaba arkadaşlar,

Teşekkürler

Merhaba

2000 senesınde aynı aracın 1998 modelını alıp 4 sene kullandık fill markasını duymadım ama mopar filtreyı hatırlıyorum.

Bence çıkmacılara bakın orda istediğiniz parcaları temin edebilirsiniz

Son olarak çok keyifli bir araç o senelerde üretilmiş olmasına rağmen şimdilerin araçlarına taş çıkartırlar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ankara'da şanzıman yağını vakumlayarak komple boşaltan bir yer var mı? filtre değişiminde 4,5 litre boşalıyor sadece, şanzımanda toplam 12 litre yağ var.
Bir de alt ve üst bant ayarını yapan bir yer lazım. Sorduğum bir kaç yerin bant ayarından haberi yoktu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,892
Kayıtlı Üye Sayımız
166,686
Kaydolan Son Üyemiz
dygdg

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR