1997 Grand Cherokee İçin Orjinal Teyp ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ase1603 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,041

ase1603

Yeni Üye
Yer
istanbul
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve uzun bir süre Alfa Romeo ya bindikten sonra brr 1997 model grand cherokee 5.2 ye sahip oldum.çok kısa bir süre kullanmama rağmen forumlarda belirttiğiniz kadar keyifli bir makinaymış.
sizin bazı konularda bilginize ve yardımınıza ihtiyacım var

1.orjinal cd li teybini nerden temin edebilirim?
2.lpg konusunda hangi marka tavsiyeniz nedir

şimdiden teşekkürler

Etiketler
Ynt: 1997 Grand Cherokee İçin Orjinal Teyp ?..

Orjinal teybini (RAZ serisi diye geçer) ebay vb sitelerden sipariş edebileceğin gibi, buradaki servislerden de araştırabilirsin. Sitedeki diğer arkadaşlar çıkma sistem konusunda yardımcı olabilirler, ancak çıkma pek tavsiye edilmiyor.

LPG hakkında ise ben BRC kullanıyorum, çok memnunum. Diğer BRC kullananlardan da bir şikayet duymadım. Bu arada benim araç 96 model ve 5.2.

Kazasız belasız güle güle kullan.

Edit: Bu arada şimdi fark ettim, tecrübeli üyeler söylemeden ben söyleyeyim;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9726.0;topicseen
ve
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15.0;topicseen
linklerine kendini tanıtan bir mesaj göndermelisin ki herkes seni tanıyabilsin. ;)

Serhat bey teyp hususunda diyeceklerim şunlardır ;
Siz bu teybi sadece görsel tamamlayıcı olarak düşünüyorsanız 150-200 TL arası çıkmasını bulabilirsiniz. Ama dediğim gibi görsel tamamlayıcı olur sadece. Çünkü hiçbirinin cd lensi çalışmaz. Radyo frekansıda amerikan versiyon olduğu için sonu tekli rakam atlar. Buda Türkiye'de yayın yapan en önemli radyo kanallarını dinleyemeyeceğiniz anlamına gelir. Bir tek çakmaklığa takılan teknoloji faciası zımbırtı! lardan takıp müzik dinleyebilirsiniz.

Ben bir iki ay evvel sitede cd si orjinal cd leri nazlada olsa okuyan eski teybimi satılığa çıkarmıştım. Orjinalin kıymetini bilen birine gitsin istedim her teklife açığım dedim. Gerekliilgiyi görmeyince de kıymetini bilecek birine hediye ettim.

Ben Amerika'dan hem cd hem kaset çalar olan ZJ'ler için üretilmiş son versiyonunu getirttim. Türk parası ile 1200 lira. Değer değmezini tartışmayacağım. Orjinal çünkü. Ve orta konsolun en önemli tamamlayıcısı. Ama tabiki sadece track çalıyor.

İlla orjinal olsun diyorsanız 1200 lirayı gözden çıkarmalısınız. Çalışır vaziyette olması için. 150-200 liraya cd okumayan bir sistem alıp 150-200 dolara cd okur halede getirtebilirsiniz...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=31231.0

Diğer sorunuz bu başlık altında güncel olarak cevap aradı. Faydası olabilir karar vermeniz için. Bir inceleyin.

İsterdim ki bu arkadaşımız bie sitede gezip biraz okuyup hem keyif alsın hemde aradığı bilgi ve bilgilerin dahada fazlasını bulsun ....İlk mesajınıda böyle bir soru için atmış olmazdı ...dilerim bu ilk ve son mesajı olmaz gene gelir siitede gezer ve keyif alır ......Sorularından birine şöyle bir öneri yapacağım ....lpg bölümlü soruya...........fazlazı ile ilgi alanım olur ............. ;D ;D anlatmak olmaz kelimeler yetmez ben arkadaşa böyle bir iki link verip kolaylık sağlıyayım aradığını mutlaka bulacaktır ;)..........http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=24750.0.............................http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=31231.0

verdiğiniz bilgi için teşekkürler

aracın üzerinde olan teybini incelediğim zaman changer çıkışının olduğunu farkettim ve araç (bana verilen bilgiye göre) avrupa için üretilen ZJ lerden olduğu için radyo frekansları konusunda herhangi bir sıkıntı yok.bu sebeplerden teyb ile uyumlu çalışabilecek bir changer la sıkıntıyı ortadan kaldırmayı düşünüyorum.

bu arada çakmak girişinden çalışan teknoloji faciası ürünüde denedim.gerçekten tam bir facia.sağlıklı çalışabilmesi için frekans çakışmalarını önlemek anlamında yalancı kaset denilen bir kaset takılıyor ve ortada hiç hoş gözükmeyen kablo sallanıyor ve yinede müziğin altından haşır haşur sesler.

ona uygun changer bulman belki zj de başarabileceğin en zor iş.. bulursan changerin ne olduğunu yazarsın artık.. ben çok araştırdım uyumlu changer bulmak kabir azabı gibi.. hemen hemen aynı dönemde üretilmiş olucak bilmemne olucak falan.. bence en iyisi usb girişli bi teyp al mp3 de dinlersin rahat rahat.. bende orjinal teyp duruyo hiçbi cd yi okutamıyorum bi ara yaptırayım dedim gittiğim bi yer benden öyle bi fiyat istediki gece gidip yakıcaktım dükkanı o kadar sinirlendim. uzun süredir çakmaklığa takılan aparattan dinliyorum hışır hışır.. mp3 çalarlı bi teyp düşünüyorum bence en iyisi, zj nin kendi ses sistemi zaten tatminkar onlarla oynamana gerek yok

memorian' Alıntı:
ona uygun changer bulman belki zj de başarabileceğin en zor iş.. bulursan changerin ne olduğunu yazarsın artık.. ben çok araştırdım uyumlu changer bulmak kabir azabı gibi.. hemen hemen aynı dönemde üretilmiş olucak bilmemne olucak falan.. bence en iyisi usb girişli bi teyp al mp3 de dinlersin rahat rahat.. bende orjinal teyp duruyo hiçbi cd yi okutamıyorum bi ara yaptırayım dedim gittiğim bi yer benden öyle bi fiyat istediki gece gidip yakıcaktım dükkanı o kadar sinirlendim. uzun süredir çakmaklığa takılan aparattan dinliyorum hışır hışır.. mp3 çalarlı bi teyp düşünüyorum bence en iyisi, zj nin kendi ses sistemi zaten tatminkar onlarla oynamana gerek yok

Daha pratik bir çözüm önereyim sana, teknoloji marketlerde, kaset şeklinde zımbırtılar var. Kaset çalara takıyorsun, üzerinde de bir jack var. O jackı nereye takarsan onu dinliyorsun ve canavar gibi. Fm vericisi gibi cızırtı filan da yok. Ayrıca çok da ucuz. Ben devam ipodumu bu şekilde kullanıyorum. Çok memenunum. ;)

keşke kasetçalarım olsaydı o şekilde ses kalitesi bu çakmaklığa takılan aparata nazaran kat kat iyi biliyorum. hatta büyük ihtimalle teyp de aramıyo olurdum evde yükle bilgisayardan ipoda arabada aynen devam.. ama benim teyp cd çalar.. acaba bu kasetin cd olarak satılanı var mı diye de bayaa bi aradım ama bulmayı geçtim tarif bile edemiyorum anlamıyolar böyle olunca demekki yok böyle bişey diye düşündüm vazgeçtim aramaktan

Bence ZJ niz için Cd çalarlı teyp aramanıza hiç gerek yok.

Herhangibir elektronik satış firmasından Kaset adaptörü satın alın . Ben Sony marka yı 2005 de 40 YTL ye almıştım. Kasetçalarınıza takın. Adaptörün çıkış jakına da , hangisi olursa olsun farketmez bir Mp3 çalarınızın kulaklık çıkışına takın ve Jeepinizde digital ses kalitesini infiniti gold amfinizde dinleyin.

cd çalar olduğu için kaset adaptörleri kullanılamadığından dolayı içerden direk bağlantı yapılarak bir Aux girişi elde edilebilir.

Adaptör kullanmaktan çok daha mantıklı en azından ses önce analog sonra tekrar digital hale gelmediği için kalitesi daha iyi içinde ki entegreye göre şemasını bulup bağlantı yapabiliyorlar ve jack girişini araçta istediğiniz yere bağlayıp ortalıktan kablo fazlalılığınıda kaldıbilirsiniz.

Elektronik işinden anlıyorsanız evde yapma şansınız var ama en kesin çözüm iyi bir elektronikçiye yaptırmak.

umarım aradığınız ses kalitesini bulursunuz

www.jeepgaraj.com Teybinden tekerine kadar her konuda bilgi alabilirsiniz. Amaçları "bu adam jeep sahibi fiyatı kastırırız" değil son derece düzgün kişiler.

LPG kit konusunda ise pimpirikli bir adamımdır. Çok araştırdım. Bir çok italyan markası distrbütörlüğü var ama bakıyorsunuz iki abi ortak olmuş İtalyan b ir LPG markasının Türkiye bayisi olmuş. Yolda kaldığınızda size cevap verenyok. Belki çok iyiler belki değil ama Türk Markası olarak ben araçlarımdan birinde Atiker'i tercih ettim. Daha çok yeni sayılır ama sorunsuz. Tek sorunum 5.000 devir üzerinde aracın LPG yetiştirememesiydi. Sorunu 5 dakikada minicik bir program yüklemesiyle çözdüler. Sonuçta öyle reklamlarda söylenen gibi %50 tasarruf falan yok ama duruma ve yol şartlarına gçöe %35 kesin ve efendi gibi basmadan kullanımlarda %40 fayda kesin.

Benim Türk mallarına, girişimciliği ve zekasına güvenim sonsuz.

lpg konusunda bende tercihimi Atiker den kullandım ve bazı parçaları (regülatör ve enjektör) değiştirerek yeni bir sistem yapmışlar.şu an için bir sıkıntı yaşamadım ama aracın son süratinde bariz bir düşüş yaşadım.

Evet, Atiker regülatör ve enjektör değiştirdi yiksek CC li araçlarda. Enjektörler mili saniyede daha iyi reflex veren Horizon enjektörler. Horizon enjektörler çok sessiz değiller ama araç motor kaputu kapandığında inanın sesi duymuyorsunuz bile. Aslında ben yukarıdaki mesajda söylemeyi unutmuşum. Aracınız 6 veya 8 silindir ise mutlaka her silindir gurubu için ayrı bir gaz filtresi taktırın. Yani benim sorunumun asıl çözülme sebebi 2. gaz filtresinden sonra oldu. Normalde enjektörler gaz yetiştiremiyor ama her bir gaz filtresinin ayrı bir rezervi olduğundan ani gazlamalarda yetersiz kalmıyor. Ayrıca servisim sorunu çözdü ve extra ikinci filtreyi taktı diye her hangi bir ücret talep etmedi. Israrla borcumu sorduğumda "bu aracı benzin ya da gazla aynı performansla kullanacaksınız sözü verdik bu bizim sorunumuz, borcunuz yok dediler." İlk zamanlarda 5.500 devir üzerinde araç ıkınııp benzin geçiş düğmesine bastığımda roket gibi fırlayıp vites değiştirirken şimdi en ufak sorun kalmadı. Benzinde ne ise aynı şekilde yürüyor.

Son olarak eklemek istediğim ise; gaz biliyorsunuz benzinden daha kuru bir yakıt. Manifolt üzerine belirli aralıklarla silindir kafasını yağlamak amacıyla damla damla mazot (mazot yağlı bir yakıttır, 50 TL maliyetli) veren bir sistem takıldı. Öncesinde kafama yatmamıştı ama Jeep Garaj a açıp sordum. Aldığım cevap "hiç zararı olmaz! Aksine çok faydası olur" idi.

Dediğim gibi tavsiyem ikinci gaz filtresi, manifolt yağlayıcı sistem ve 1.40-1.45 arası basınç ayarı. Ben şu ana kadar LPG kiti uygulayalı 700 km oldu ve tüketimde maliyet olarak 37% gibi bir tasarrufu yakaladım. Söylenen en az 1.000 km alışma süreci. Bakalım daha da olumlu olacak mı maliyet...

Pimpirikli bir son kullanıcı olarak tarafımdan test edilip onaylanmıştır. ;)

lpg takılırken 2 gaz filtreli olarak takıldı. aslında normalide buymuş.sadece bazı akıllılar daha fazla para kazanmak için 2. yi takmıyorlarmış.manifolt yağlama sistemini nerede yaptırdınız?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR