1997 Grand Cherokee Hakkında Bir Kaç Soru

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan syam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,909

syam

Ana Kamp
Yer
Kayseri
Merhaba arkadaslar; 6 aylık jeep kullanıcısıyım. Bu sure zarfında aldııgm aracı toparlamaya yonelik calısmalarım oldu.
Keyfe keder agar agar son noktalara geldim; aracın oz duzeni elden gecti; ufak tefek eksiklerinide gidermye
calısıyorum.
Sizlerden su konularda yardım bekliyorum; aracımın sunroof u yok, yani camı kırılmıs yerine mika silikonlanmıs;
dugmesine basıldıgında motor sesi geliyor. Yani sadece cam işimi cozer ama tabi işi bilmediğim için gostermekte
yarar var; aracıma sunroof camı yada işime yarayacak cıkma komple sunroof u nerede bulabirim?
Aracın yol bilgisayar ekranı calısmıyor. Acıkcası yapalım derken bozmasın diye kimseyede gostermedim. Guvendiğim
motorcu ustam; klima hızını ayarlayan anahtarın bozuk oldugunu bundan dolayı bu sisteme ayrı bri fan anahratı
koyuldugunu soyledi. (tamamen uyanık bi elektirkci uydurmasyon cozumu) bundan dolayı sıkıntı yasıyor olabilecegim
aklıma geliyor.Dugmeyle kalorifer ekranı acılıyor klima devreye girip cıkabiliyor ama fan o uydurma anahtarla tek hızda
devreye girebiliyor ve de ekranın oradaki tuslara basınca ekrana tarih ve saat cıkıyor ve yanıp yanıp sonuyor.Baska hiç
bisey gozukmuyor. Ustteki pusula kısmı hiç çalışmıyor.
Bu sıkıntıları asmamda bana yardımcı olursanız sevinirim.

Etiketler
Ynt: 1997 Grand Cherokee Hakkında Bir Kaç Soru

Selamlar Syam bey, Öncelikle aracınızı iyi günlerde sorunsuz kullanmanızı diliyorum.

Aracınızın sunroofunu, klima potansiyımetresini ve yol blgisayar ekranını Ankara daki Yıldız sanayiinde çıkma olarak bulabilirsiniz. Yıldız sanayiinde jeep parçaları satan yerlere bakmak lazım. Birkaç işyeri var orada.

Jeep'inizi kesinlikle özel jeep servislerine veya tabiiki yetkili servislere baktırın derim, çünkü herşeyi ile farklı bir araç sahibisiniz. Basit klima arızası bile olsa hata kodlarını herhangibir usta bilemeyeceğinden bolca zaman kaybedecek ve sorunu çözemeyecektir.

Gezenbilir İçerisinde servis ve yedek parça konularına bakacak olursanız, çok yeterli bilgilere ulaşırsınız.

Hoşçakalın,

Zakof Hocamın dediklerine katılıyorum . İyi bir servise göstermek en güzeli . Evet bu araçları her usta yürüyecek kadar halledebiliyor amam araçları tanıyan bir ustanın bakması inanın bambaşka

Hemen hemen hertür parça Yıldız sanayideki hurdacılarda var . Ama iyi araştırmak lazım . İstanbuldanda sormak lazım vs . Zira bazen inanılmaz fiyatlar çekiliyor . Ayrıca karlınızdaki gerçek esnafsa sıkı pazarlıktanda geri durulmamalı .

Alttaki büyük ekran VIC (Vehicle information center) ekranıdır . Burada saat , tarih , açık kapılar ve arıza mesajları görünür . Araç grafiği üzerinde arıza olan yeri işaret eden kırmızı işaretler yanar . Saatin yanıp sönmesi ayarsızlıktandır . Saat tarihi nasıl ayarlayacağınız konusunu forumdaki kullanım klavuzunda inceleyebilirsiniz .

Tavandaki ekran neden çalışmıyor bakmak lazım . Acaba mıdül mü arızalı yoksa hiç elektrik gelmiyor mu acaba ?

Saygılar ...

Eksik ifade etmişim. Alttaki bilgi ekranında normalde hiç goruntu yok. Tuslara basınca saat ve tarih yanıp sonuyor.

merhabankarada ostimde yıldız sanayi sitesinde çok sayıda var bu istediğiniz parçalar sıkı bir pazarlıkla ucuza alırsın...

Kayseri de oturduğunuza göre bir günde gelip parçaları alıp dönebilirsiniz. Hatta Jeepiniz ile gelirseniz Şaşmazda Özel servislerden birine gösterebilirsiniz bence.

montajıda yaparlar orda nette bi kaç site var ankara yıldızsanayi yazarsanız telefonda yardımcı olurlar arkadaşım almış o ekrandan fiyat vermek doğrumu bilmem ama 50-60 tl diyor.

Telefonla internetten buldugum biri 800 sunroof ve ayaklarına 400 de klima kontrollerinin tamamına
fiyat verdi. 2 parcayi 1000 lira yaparim dedi. Sizce nasil? Bu arada dugme degistikten sonra serviste
programlanirsa alttaki ekran calisirmis, bunuda Mercedes ozel servisi soyledi.

Bunu en iyi bilenler Jeep servisleridir. Yetkili Servisler Benim bidiğim kadarıyla çıkma parçaları takmazlar ama yinede sormak lazım. Özel Servisler tabiiki takıyorlar hatta sizin bulamadığınız nadir talep olan parçaları da çıkmacılardan bulabiliyorlar.

Eğer Ankara'ya gelecek olursanız, Şaşmaz Sanayiinde kime sorsanız Jeep servislerini gösterecektir. Amerikan oto servisleri diye de sorabilirsiniz.

Selamlar,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.