1997 GRAND CHEROKEE 5.2 (LPG TÜKETİMİ..?)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahmet034 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 71,293
Ynt: 1997 GRAND CHEROKEE 5.2 (LPG TÜKETİMİ..?)

hunter06_1' Alıntı:
arkadaşım,sen milletin dediğini boşver, arabanın bujilerini ,buji kablosu,distribitör kapağı ve tevzi makarasını beraberce değiştir yakıtının şehir içi 500-550 aralığına düştüğünü göreceksin bu arabaların yakıtı daha aşağıya düşmez .. selamlar..
denek istersen istanbulda ikamet ediyorsan bu aracı nasıl 350 kuruşa kadar hatta 300 e kadar düşürdügümü test edebiliriz saygılar

Etiketler

memnuniyetle test ederiz....çök süper olur....ben hunter in dediklerinden başlayım önce sonra haberleşelim...fakat şu gaza basma konusunda inanırmısın ne yaptım...birdepo lpg ile yaklaşı 160-170 km gidiyorum..ve ben bu bir depoyu neredeyse rolantide kullandım...sonuç aynı...

fakat hoş olan ne biliyormusun alpay...bu tüketimi düşürmenin olabilirliği...sanada hunter'ede çok teşekkürler

duyarlı arkadaşlar duyarsız arkadaşa gereken cevabı vermiş teşekür ederim.
85 kuruş gerçekten yüksek benzinle o kadar yakması lazım ,arkadaşların yukarıda yazdığı tavsiyeleri uygularsanız muhtemelen 60 kuruş civarına gelirsiniki zaaten ortalamada bu civarlarda.

Sattığım 5.2 araç std lastiklerle 50 krş civarı sakin kullanımda yakıyordu, benzinli olarak düşünemiyorum ;D lpg+ benzinide hesaplayın araç ısınana kadar benzinde gidiyor, eğer ısınma süresi uzunsa yada kısa mesafe kulalnırsanız lpg tüketimi az olur,hesabı zor olur

Ahmet Bey,
Aracınızı sakın elden çıkarmayın derim.Bu makinalara alıştıktan sonra diğer araçlar size keyif vermeyecektir.
Gelelim sormuş olduğunuz sorulara, öncelikle değerli dostlarımızın tavsiye ettikleri gibi, buji, buji kabloları vs donanımlarınızı mutlaka elden geçiriniz.
Birde benim naçizane tavsiyem, aracınızın benzinli durumda çalışırken, Jeep'ler konusunda tecrübeli bir servis tarafından sarfiyat değerlerinin bilgisayar vasitası ile kontrol edilmesi. Zira bu araçların ayarları OBD II protu üzerinden bağlanan el cihazları ile çok kolaylıkla gözden geçirilebiliyor. Ana yakıt ile (benzin demek istiyorum) çalışırken bir problem var ise, bu durum LPG'ye geçtiğiniz zamanda kendini tekrarlayacaktır.

Sevgi ve saygılarımla,

Burak Dirican

eminönü taksim yoğun trafiğinde kısa mesafelerde kullanıyorum.
245x70x16 lastıkler standart yukseklıkve ayar (bugune kadar öyleydi)

58litre lpg ile ortalama 250 km kullanıyorum,
şehir dışı ortalama 120km hız ile 370 km yol gidebiliyorum.
buna göre kıyaslayın isterseniz.

Benim 32 lastik makine 697 krs yaktı en son bı yanlışlık var bu iste bakım zamanına falan bakın filtreler falan tikali olmasın

teşekkürler diablo2barbar ve menecer ve barbecue ve pancarmotorcu !!!!!!

çıkan sonuçlara göre şehir içi 65 kuruşlara falan inerim gibi geliyor ki ben bu zevki yaşamak için 70 kuruşada razıyım...5.2 V8 GRAND CHEROKEE LIMITED gerçekten çok farklı bişeymiş...ufak ufak off-road a doğru gidiyorum galiba :smiley:

99 xj 4.0 motr 100 km de 21 -22 lt arası yakıyor . şnorkel de var 31" cooper stt lastık ,vınc tamponlar ust sepet gıbı agırlıklarda....

bu araçlar düz ve sabit hızda 18-20 litre(100 km'de) şehir içi dur kalk faslıyla 25 litre cıvarı.dik yokuş agresif kullanımlarlada rahat 30 litreyi görecektir.(hesap; 100 km de yakan litredir.)siz bunu ister benzinle isterseniz lpg ile çarpıp hesaplayın.ben cherokee nin dışındada amerikan kullanıyorum mesela Ford LTD 30/40 aralığında (429) bir grand lemans(350)25/30 cıvarıdır.cherokee yi günlük ve yıllardır kullanıyorum.ayrıca ekrandakine değil gösterge ve yakmiş oldunuz litreye bakın derim.

Ynt: 1997 Grand Cherokee 5.2 (lpg Tüketimi..?)

aslan besleyen yemine katlanır lafınada iğreti olmaya başladım .. 2 aydır bu arabalara bakıyorum.. ne yani memuruz diye bu arabaya binemeyecekmiyiz..

Ben zamanında arazide 1 tl yakıyo dediğimde olay çıkmıştı forumda ozaman bazı arkadaşlar araçlarının 30-35 krş yaktığını iddaa ediyolardı özelliklede ikinci el satış sitelerinde verilen yakıt değerleri fabrika değerlerinin bile yarısıydı.
Şimdi konuda verilen değerlere bakıyorum gerçekçi değerler. :smiley:
Aslan besleyen yemine bakmaz ama MEMUR da aslan besleyemez. Not: Bende memurum. :smiley:

Bence bu işte bir yanlışlık var.

Bende VX 100 var benzinde uzun yolda tam 65 kuruş yakıyor.. LPG takdırdım ve şehiriçi 45-50 uzun yolda 40 kuruş sarfiyat yapıyor..

Bir 5.2 motor LPG de85 kuruş yakamaz diye düşünüyorum. Araçta muhtemelen bir sıkıntı var sanırım..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,124
Kayıtlı Üye Sayımız
166,855
Kaydolan Son Üyemiz
iyilerdenbiri

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR