1996 vitara v6 otomatik vites sol tarafı yağlamama sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan i.k1965 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,196

i.k1965

Yeni Üye
aracımı alalı 4 ay oldum gayet normal çalışır durumdaydı 1 sabah çalıştırdığımda şakırtılı çalışmaya başladı bir ustaya sordum yağını değiştir dedi değiştirdim şakırtı kesilmedi aldığım arkadaşın tanıdığı bir ustaya çekiciyle gönderdim işim çok 10 gün bakamam dedi 20 gün oldu zinciri dedi olmadı gergisi dedi olmadı sol taftan yukarıya yağ çıkmıyor dedi iticilerde olabilir dedi oda olmazsa motor komple açılacak diyor. arızanın nerden olduğunu bulamıyor kalkıyor 1000 tl sökme takma istiyor bana bu konu hakkında bilgisi olanın yardımlarını bekliyorum.

Etiketler
Ynt: 1996 vitara v6 otomatik vites sol tarafı yağlamama sorunu

Selam.aracınıza mutlaka 10-40 tam sentetik yağ koymanız lazım.ucuz ve kalın yağlarda şakırtıyı kesemessiniz.zincir ve gergi değişim zamanı 150-200 bin km aralığı.bu km lerde ise aracınız zincirde uzama olmuştur.komple yeni takımla değiştirmek gerekir.baya zahmetli işçiliği var.her usta yapamaz.sente ayarı vs.yağ pompası ve iticilerin yağ dolmasını sağlayan siboplarında kontrolü lazım.
bunları başımdan aynı şekilde geçtiği için yazabiliyorum.zincir seti ve iticileri değiştirdiğim halde kesilmeyen şakırtı yağ pompası ve siboplar değişince düzeldi.kolay gelsin..

Mete bey cevabınıza teşekkür ederim yalnız zincir seti , yağ pompası ve iticiler 6 ay önce aldığım kişi bu ustaya değiştirtmiş usta bizi oyalıyor olabilirmi tanımıyorum telefonda görüşüyoruz.

20 gün çok uzun zaman.v6 motor tecrübe gerektiren bir motor.yaşadığınız şehri bilmiyorum fakat istanbulda işin ehli ustalar servisler mevcut.aracınızı işi bilen referansı olan bir serviise sokmanız yararınıza olur.forumda bu adresleri bulabilirsiniz.kolay gelsin..

yan sanayii parcaların fiyatlarıda kaliteleride 40 türlü ve ilğinç arızalara sebeb verirler.

yag pompasıda cok ceşidi var orjinal servisten yada japon olanını alın..

kapak contasında bir gariplik olabilir bir yag kanalı deliği üstünde kapalı olup yaga gecit vermiyor olabilir..

zincirin 400 tl lik olanı max 1 sene içinde motorunuzu parcalar.. ;) 1000 t lik olanı iyidir japon ..servisten orj olnı 2000 üstü anırım o mükemmeldir.. ;)

v6 motoru 3-5 binlik masraffla ayaga dikilemez..yakın zamanda bir o kadar daha harcar gene adam edemezsiniz.. ;)

8-10 bin gibi bir rakamı gözden cıkarın baş agrısı istemiyorsanız..

yada cıkmacıdan komple motor alıp ruhsata işletin bulabilirseniz en makulu o olur bulduğunuz saglam sa..tabii.

yan sanayii takım contası 150-200 -300 gibi ceşitleri var.. ;) ama üstünde S.G.P. yazan orjinal kapak contaı ve sadece 24 sibob lastiği..600-700 tl gibi..takım degil..orjinal connta +,,,mecbur bir de yan sanayii takım conta gerekiyor..yani motorda hiç arıza yoksada şöyle söküp bakıp tekrar kapamak için gerekli olan malzemeler..bilmem anlatabildimse.. ;)

bilip bilmeyen yazıp konuşuyor suzuki parcası ucuz..deniyor..20 tl lik termostatın bile orjinali 120 tl >üstünde SGP yazıyor ise..

>>1 sabah çalıştırdığımda şakırtılı çalışmaya başladı ..? zincir oldugu kesin..yag pompasının iyiyisi..kapak contasının iyisi kapak taşlama motor indir bindir vs..buradan bakınca en az 5000 görünüyor. ;) bin lira zincirinizi bile almaz .. ;)
aracı ordan uzaklaştırıp yapacak adamı bulmanız gerek ..sakın motoru çalıştırmayın zorda kalırda kamyona falan yüklerken calıştıracaksanızda devir vermeyin derim..gecmiş olsun.. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,522
Kaydolan Son Üyemiz
Melihsuzuki

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR