1996 RAV 4 (100.000 km); Arazi Aracı Olarak Ne Dersiniz ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BarZef Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,345
Ynt: 1996 RAV 4 (100.000 km); Arazi Aracı Olarak Ne Dersiniz ?

Bende 1-2 yıldır rav4 kullanıyorum (1998 model otomatik vites).

Konu başlığı altında eksik kalmış bir bilgiyi tamamlıyayım dedim.
Differansiyel kilidi otomatik vitesli modelde yok, sadece düz vitesli olanda var.
Şu ana kadar pek ihtiyacım olmadı ama sonradan eklenebiliyor olması lazım.

Etiketler

98 rav 4alınırmı alımazmı araziyakıt parça problemleri nedir saygılşar

Ariza pek cikarmaz.Yakit ortalama 100 km de sehir disi 9 sehir ici 12 lt(2lt motorlu otomatik vitesli benzinli versyon icin degerler). Kullanim sartlarina gore degisir duz yollarda yavas kullanirsaniz sehir disinda 9lt den daha az yaktigini veya sehir icinde dur kalk trafigine fazla girdiginizde 12 ltden fazla yaktigini gormeniz olasi. LPG taktirirsaniz masraf yaklasik yariya duser ama litre hesabiyla biraz artar (%15 kadar).

Ben bu klasmanda vitara derdim ama tecrübeli kardeşlerimizin fikri çok önemli.

Eski vitaralar icin soylediginiz dogru da olurdu. Yenileri ayni rav4 gibi oldu, 1.6 motor secenegi disinda bir artilari kalmadi.

sa bende bı rav 4 96 3 kapı gorunuz acısından cok begendıgım bı arac dıferansıyel kılıdının oldugunuda duydum.bulundugum mekan ıtıbarı ıle arazı bı araca ıhtıyacım var.bu aracın ıhtıyaclarıma cevap verebılecegını dusunuyyorum.sızce almalımıyım

Arazi aracından ne anladığınıza bağlı. Dağda bayırda kumda karda çamurda gezeceğim diyorsanız uygun lastiklerle işinizi görür.
Askeri usul jip gibi kullanıp kayalara tırmanacağım off road yarışlarına katılacağım diyorsanız uygun bir araç değil.
3 kapılı kısa kasa olan modeller gezi amacı için daha uygun dağ yollarında U dönüşü yapmanız daha kolay olur.
Mümkünse düz vitesli olanını tercih edin. Derin çukurlardan çıkmanız daha kolay olur (çünkü bu araçlarda arazi vitesi yok.)
Differansiyel klidi düz vitesli olanlarda manual, anladığım kadarıyla otomatik vitesli olanlarda da var ama ben hiç devreye girdiğini görmedim, ya da girdiyse de fark etmedim. Zaten muhtemelen pek ihtiyacınız olmaz. Daha önce differansiyel klidi otomatik vitesli modelde yok yazmıştım, varmış. Sadece manual olarak aktive edilemiyor.
Bir not daha.. Sol tekerlek ile sağ tekerlek arasında büyük yükseklik farkı yaratacak çukurlara girmeyin, benzer tümsekleri de es geçin... Yoksa aks kırılabilir (sabit akslı bir araç değil fazla zorlayamazsınız, üzerinde normal araba aksları var - ama bu sayede asfalt üzerindeyken arazi araçlarına kıyasla çok daha iyi yol tutar. ) Kısaca hem şehirde hem uzun yolda hemde belli sınırlar çerçevesinde arazide kullanılabilecek bir araç ama sınırlarını bilmek lazım.

96 rav aldım aracı aldıgım ıcın degıl ınsanalra guvendıgım ıcın pısmanım.arac guzel yada guzeldı anlamıs degılım 4 gun oldu yakıt ne yakıyor onun pesındeydım ama daha buyuk sorun cıkardı yada sorunluydu dıf kılıdı devreye sokmadıgım halde sureklı 4 ceker gıdıyor.buda yakıtın artması demek sıkıntı oldu benım ıcın ne yapmalıyım sızce.

Rav4 zaten sürekli 4 çeker gider 4x2 modu yoktur.
Benzinle normal tüketim değerleri şu şekilde

Şehir dışı 8.7-9 lt/100 km
Şehir içi 12lt/100km.

Lpg şehir dışı 11 lt/100 km
Şehir içi.. bilmiyorum ölçmedim.

Kullanım tarzına göre bunlar değişiklik gösterebilir. Spor kullanıyorsanız biraz artacaktır.

Diferansiyel ile ilgili anormal bir durum mu var? Sürekli 4x4 olmasına rağmen normal bir araba gibi kullanılabiliyor olması, herhangi bir garip davranış sergilememesi lazım.

kusura bakmayın bılgınızı sınamak mahıyetınde degılım.ama kafama takılan bazı sorunlar yada sorular var dıyelım.pekı bu dıferansıyel kılıdı ne ıse yarar ben onu araba 2 cekr ıhtıyac halınde 4 gecer 4 tekerı kıtleyrek dıye bılıyordum yanlıssam duzeltınız lutfen

Diferansiyel normalde her tekerleğin farklı hızlarda dönmesine imkan tanıyarak asfalt üzerinde iken aracın sağa sola savrulmasına engel olur. Diferansiyel klidi bu özelliği kapatır ve çekişin kolay dönen tekerleğe daha fazla gitmesine engel olur. Çamura battığınızda kullanırsınız ve bu sırada aracın direksiyonunu düz tutmanız gerekir aksi halde araç zarar görür. Bol çamurlu yerlere çok fazla girecekseniz çamur lastiği de almanız gerekir yoksa çamura batmasanız da istediğiniz yere gidemezsiniz çünkü lastiklerin yüzeyini çamur kaplar ve bu durumda çamura batmıyor oluşunuz çok ta bir anlam ifade etmez. 4x4 modunun sürekli açık olması ise tekerlek başına düşen çekiş miktarını azaltarak çamura batma ihtimalinizi azaltır. İş işten geçtikten sonra diferansiyel klidi ile kurtulmaya çalışmaktansa çamura hiç batmamak daha iyidir.

tesekur ederım bıraz bılgı sahıbı oldum hatta kesınlıkle oldum orta dıferansyel kıldı dıye gecıyormus şaftı kıtlıyıormus dagılım su sekılde onler % 40 arka %60 devrede degılken devredeyken % 50 -% 50 ımıs dedıgınız gıbı camura batma gıbı durumalrın dısında kullanmayın on aksama zarar verır gıbısınden uyarıalrda var.Orta diff kilidinin tek esprisi ön ve arka şaftları bağlayarak gücün öne ve arkaya eşit şekilde bölünmesini sağlamakmış. Bu sayede örneğin çamurlu bir yokuşu tırmanırken arkalar tutunarak ilerlerken önler boşa kürek sallamamış olur dıyolar.benım arac kesınlıkle sureklı 4 ceker :smiley:).dugmeye basmayınca 2 basınca 4 geçıyor geyiğide boylece tarıh oldu.

RAV4'e tam arazi aracı demek yanlış olur, 10-15 cm çamurdan sonra geçmeme ihtimali var, ama konfor-sürüş keyfi ve sağlamlığı mükemmeldir. Diğer taraftan differansiyel kilitli pickup ların geçemediği yerden geçtim ben bu arabayla üstelik motoru öncekilere göre daha az güçlü olan 2001 modeliyle.

barda06' Alıntı:
Arkadaşlar konu ya sonradan katıldıgım için özür keşke daha önce katılsaydım en azından yanlış yönlenmemenize faydam olurdu
1996 model rav4 tek kapı otomatik vitese yaklaşık 4 yıldır biniyorum yani kulaktan duyma degil ( youtubede videolarını görebilirsiniz / 1996 çorum offroad )
1: Viraj konusu asfaltta daimi 4x4 olması vitara ve kia 1996 sportageden çok ama çok daha iyi helede ıslak ve kaygan yollarda inanın çogu bineklerden daha mükemmel giriyor.
2: Arazi konusunda agır arazi diyenler neyi kastediyor dikey tırmanmada ve inmede suzikiler eger 55 derece tırmana biliyorsa başım üstüne ama ben tırmanıp inebiliyorum.
3: Suzukiler buzlu yolda üzerinde 140 150 klm süratle gide biliyorsa ve dengesini kaybedince toplana biliyorsa hemen alın :smiley: ama ben gidiyorum
4: Konfor ve iç hacim genişligi ve sesizligi rav4 gibi ise hemen alın
5: Parça yönünden ve arıza yönünden rav4 gibi performanslı ise inanın hemen alın

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR