1994 Range Rover Vogue Hakkında Genel Bilgi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan murat can Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,674

murat can

Yeni Üye
Yakın bir zaman içinde bildiğim 1994 model bir RR aracın sahibi olacağım. Sizlerden bu araç hakkında birkaç danışacağım konu olacak
1-)Bu model araçların fiyat aralığı nerelerdedir.?
2-)Alım satım masrafı ne civarlardadır.?
3-)Yıllık bandrolleri nerelerdedir.?
4-) Bu model ve kasa araçlara takılabilecek en iyi sıralı LPG sistemi ve markası hangisidir,tavsiyeleriniz.Gerçekten yakıt yarı yarıya azalırmı ,en önemliside LPG lerden memnun kalırmıyım motora fazla zararı dokunurmu?
5-)Parça durumları nasıl kolay temin edebilirmiyim fiyatları pahalımı ve bu parçaları nerelerden elde edebilirim (çıkma,yan sanayi ,orjinal )
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim...

Etiketler
hakkında
Murat bey,
Öncelike foruma hoşgeldiniz. Bildiğim kadarı ile yanıtlayayım. Abilerim eksikleri / yanlışları düzeltir.

1- Aracın durumuna, motorunun, içinin, dışının kondisyonuna göre fiyatı değişir. Klimalısı, sunroof'lusu pahalıdır. 94 model bir RRC için sahipleri genelde 10-20 arası fiyat talep ediyorlar. Ederi sizin cebiniz ve satıcının "satma isteği" arasındaki ilişkiye göre şekillenecektir.
2- Çok emin değilim, ikinci el araçların satışı noterlerden alınacaktı. Eğer bu yasa yürürlüğe girdiyse masrafı azalmıştır. Trafik kaskosu, ruhsat değişimi felan 300-400 rahat tutar. Noter bu yaşta bir araç için heralde 300 civarı alırdı.
3- Almayı planladığınız araç 90% ihtimalle 3.5lt hacme sahip. Piyasada Amerikan versiyonları da var, onlar 4.2lt. 3.5lt olanı 2008 yılında 1338 YTL yıllık bandrol ödüyor. Ancak aracın kasko değeri olarak gösterilen rakam 27000'den düşükse, bu bandrol bir alt dilimden ödenir.
4- LPG markası öneremem ama sıralı sistemin yakıt masrafını yarı yarıya azalttığını görmüştüm. Sıralının zararları hakkında bilgim yok, eski tip olanları zamanla akışmetreyi bozardı.. bu yeni tip LPG sistemleri hakkında tecrübem yok.
5- Parçaların sıfırını en uygun Kayalar Oto, Yedpa - İstanbul'dan alırsınız. Yan sanayi çok yok. zaten tavsiye de etmem. Çıkması için İkitelli ve Ankara (ostim, ivedik) taraflarına bakabilirsiniz. Forumun Offroad başlığının altındaki Servisler kısmında bazı bilgiler mevcut.

Aracı alacaksanız da, tanıdık olsun olmasın, mutlaka en az bir yetkili Land Rover servisine ve bir de ustaya gösterin. İyi günler.

Ynt: 1994 Range Rover Vogue Hakkında Genel Bilgi

Engin bey, konuya ayırdığınız zaman ve kafama takılanlara verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim . Araba işi çok acil oldu araştırmaya fırsat bulamadım bu yüzden çok yanlız ve cahil kaldım bu konuda bu gün noterdede araştırma yaptım modeller 95 ten başlıyor 14.000 ve 24.000 ytl arası beyan değerleri var alım satım yeni yılda kalkıyormuş dediğiniz gibi 100-150 arası olur diyorlar . Yinede yeni bigiler edinirseniz haberdar ediniz lütfen iyi günler diliyorum...

1994 RR.lar 3.9 olmalı, şu an alsanız 2009 yılında vergi ödeyeceğinizi düşünürsek 16 yaş grubuna girer. Bu durumda eğer kasko değer indirimine girmezse 700 YTL civarı vergi ödersiniz, kasko indirimine girerse 490 YTL olur tabi seneye buna bir %10 daha gelir...

yau bunlardan piyasada çok var ve tipleri de fena sayılmaz, misal:

misal: http://www.sahibinden.com/emsalsiz_1993_vogue_se_at_114000_km_de_sanrouflu_ruhsat_sahibin-91WQQaXQQ14453644WQQpXQQdisplayitem

Peki neden forumda hep Disco 1 önerilirken Range Rover önerilmiyor? ???

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,906
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
mcanerf

SON KONULAR

Geri