Ynt: 1993 model zj hakkında yardım
Levent hocam hakli. Bence de uzak dur. 1000 lira icin galeri arabayi yatirmaz yaptirir satar.
Yunus bu ZJ lerin hastaligi. Motor onde yani agirligin fazlasi onde ve nerdeyse hepsi otomatik. Bizim insanimizda tum arabalari sahin kullanir gibi kullandigindan yani bir gaz bir fren araclarin on yaylari cokuyor.Ozellikle sag on cok daha fazla cokuyor. Ara gazi verince arac saga yatar goruntu olarak muhtesem de maliyeti daha cok benzinci ziyareti ve sag yayin cok daha fazla cokmesi olarak geri donuyor.Eski konularda benim aracin resimleri var alindigi zaman jant/lastik get ve yay degisimi ayni goruntu.
Simdi gelelim araca ana beyin derken hangi beyin ECU ise bir sekilde bulunur.
Ama su anda gozukenler
Aracta komple carsaf boya var neden var ?.
On yaylar basmis degisecek
Jantlar boyanmis. Tamami sari degildir jantlarin sadece ic tarafi saridir.
Yan kaplamalar boyanmis kontrast yaratmak istemis boyaci kardesimiz ama canim kaplama caret bir sari olmus. Orta citalar ise beyaz.
Ayni sekilde logolar boyali
Yani arac aslnda cok yipranmis. Hani bilindik bir atasozu vardir. Kayserili abilerimiz kardeslerimiz alinmasin durum bu.Makyaji yapilmis nikahina alacak birini ariyorlar.
Eger cok param var ben bunu alip extreme modifiye yapacagim diyorsan 8500 - 9000 arasi alinir. Cunku bir cok hayati oneme sahip parcayi zaten bu modifiye esnasinda degistireceksin. Yok tek aracim olacak hard off road degil ekspedisyon tarzi takilacagim diyorsan sakin alma. Ilanda dedigi gibi sahin parasina jeep o para ile sahin almak daha mantikli. En azindan aninda nakite donersin.
En azindan aldigin zaman yapacagin masraflari soyleyeyim Levent`in dedigi gibi 1000 lira ile kurtulamazsin
Bunlar standart yapilmasi gerekenler
Kayis 50
Avare bilyasi 80
Devirdaim 170
Termostat 40
Yag motor 110
Yag sanzuman 160
Sanzuman filtresi 30
Yag filtresi 20
Hava filtresi 30
Buji 80
Buji kablo seti 80
On yaylar cikma 175
Toplam 1025
Bir de eger diye baslayanlar var
On duzen parca 950
Aks laleleri 2 adet 360
On fren balata+disk 260
Arka fren 250
Toplam 1820
Bunlar hep pazarlik ile onceden alinmis fiyatlar %10-15 daha yukari cikabilir. Daha beyin yok isin icinde.
Adasimin da dedigi gibi
bende fronteramı kendi paramla ve son kuruşuna kadar denkleştirerek aldım. hatta ailemin alma oğlum diye baskılarına rağmen... baya masraf da yaptım. şimdi keyifle kullanıyorum. eğer satmazsam. komple boya bile düşünüyorum
Ben kendi aracimin durumunu bilerek aldim. Cunku yapacagim coook fazla is var uzerinde.Onlarida yavas yavas yapiyorum acele etmeden. O yuzden sende acele etme.Simdi bask abir arac buldum parayi denklestirirsem onu alip su ankini satisa cikartacagim. Kondisyonu benimkinden cok daha iyi ve uzerinde LSD var.Sirf o yuzden aliyorum.