1993-1997 Grand Cherokee

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yeşil33 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,539

yeşil33

Yeni Üye
Öncelikle Merhabalar.
Cherokee hakkında araştırmalar yaparken burayı buldum ve saatlerdir inceliyorum.
Siz tecrübeli insanlardan öğrenmem gereken yardıma ihtiyacım oldugunu hissettiğim birkaç konu var.

Son 1 aydır şehir içinde gezmek amaçlı bir araç arıyorum ve JEEP GRAND CHEROKEE'ler çok hosuma giden bir araç. Bunun içinde elimdeki param 16.000 TL.

Siz değerli abilerimden öğrenmek istediğim. aracı tamamen şehir içinde kullanacağım, araziye çıkma durumum yok. Aracın vergisinide kafama takmıyorum yanlız benim için önemli olan yakıtı. Belirli bir meblada geliri olan öğrenciyim. Elbette kimseden netbir rakam beklemiyorum fakat ortalama olarak bu araçların yakıtı nedir ? Ayrıca yaşından dolayı çok masraf çıkartırmı bana ? Kısacası diyorum ki bu araçlara hayranım ama öğrenci basıma altından kalkabilirmiyim. Şuanki aracım 0.60 krş yakmakta bunu çok üzerine çıkar mı ?

Yardımlarınızı bekliyorum çok teşekkürler.

Etiketler
Ynt: 1993-1997 Grand Cherokee

16000 tl ye ancak 93-95 arası ZJ serisi (temizini de zor )alabilirsin.Bende 95 5.2 zj var. Yakıt tüketimim sıralı tüp sistemi ile sakin kullanımda ş.içi 65 krş.ş. arası 50 krş. Günlük ve şehirçi kulanacaksan ben tavsiye etmem ama tercih sizin tabikide.

16.000'e temizi de bulunabilir belki ancak kenarda köşede birikmiş para ya da düzenli bir gelir yoksa zor. 20 yaşında araç alıp da şanzuman, devirdaim, sunroof, motor, yürüyen gibi şeylerde büyük masraf çıkmayacağını beklemek olmaz. Çok sağlam araçlardır, sağı solu zırt pırt bozulmaz. Ama yaşını dolduran parçalar olacaktır elbette. Ben de öğrenci halimle alıp köşede birikmişim sayesinde bir süre binebildim. Hiçbir masraf çıkartmadı ama yine de düşündüğümden ağır geldi ekonomik olarak. Kampüs içinde daha bölümden çıkışa kadar giderken 2 lira verdiğimi düşündüğüm gün vazgeçmek zorunda kaldım :smiley:. Onun dışında heves kırmak istemem, parasına alınabilecek en şahane araçlardan biridir. Eğer 65-70 kuruş km'de yakıt, senede 1000 lira vergi ve yan giderler muhtemelen 1000 lira göze alabildiğin bir şeyse alın binin, çok da memnun kalırsınız.

sehir ici durkalk bol olursa 20 litre civarı yakıt yakar.

Şehir içi dur kalk bol olursa lpgde 25 litre altına inmez :smiley:. 20 litre fazla iyimser hani. Dur kalk arttıkça 5.2 huysuzlaşıyor, akşam 6'da çıktığım Eskişehir Yolu'nda bir keresinde 100kmde 40 litre bile yaktığım oldu Hacettepe-Armada arasında. Ateşlemede ya da bakımlarında bir sıkıntı olan bir araç değildi de bendeki. Şehirlerarası 12.5 litreye bile düştüğü oldu ancak şehir içi mümkün değil 22-23'ün altına inmiyor lpgde. Tepe ekranına %10-15 eklemek gerekiyor gerçek lpg harcamasını bulmak için.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,943
Kaydolan Son Üyemiz
senol52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR