1990 Rrc Hızlanmıyor Gaz Yemiyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serbetcim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,620

serbetcim

Ana Kamp
Yer
Gaziantep
1990 model Range Rover Classic (3.9 L V8 - otomatik şanzuman) sahibiyim. Aracı alalı 1 ay kadar oldu. Atiker klasik lpg takılı (sıralı sistem değil) araba kalkışta çok ağır hızlanıyor. her türlü yolda asfalt arazi yokuş yaklaşık 1900 rpm'e kadar çıktıktan sonra (yaklaşık 40 km hıza) hızlanmıyor. uzun bekleyişlerle 2800rpm e ulaşıp vites yükseltiyor. Rölantide gaza basınca hiç sorun yok devir yükseliyor. Ancak, araba hareket halinde iken gaz yemiyor benzin motoru değişti, platin bujiler takıldı, karbon clean yapıldı ama sorun çözülmedi. Asfaltta yokuş çıkarken 20km hızdan 65 km hıza ulaşmam 3 dakika sürdü. Arazide ise -L- pozisyonuna aldığınızda ise biraz daha güçlü olduğunu hissediyorsunuz. Lütfen yardım çözüm bulamıyorum. Ayrıca motora - şanzımana - direksiyona ve frene hangi yağlar koyulmalıdır.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

969411_10151630661185909_902336902_n.jpg

9883_10151630659525909_467295634_n.jpg

943385_10151630967980909_731915603_n.jpg

Etiketler
Ynt: 1990 Rrc Hızlanmıyor Gaz Yemiyor

Merhaba.Hava akışmetreniz arızalı olabilir yada teklemesinden bahsetmemişsiniz ama contanız yanık olabilir.

Motor yağı castrol 10 w 40 6.5 lt

Şanzıman yağı Dextron 3 ATF kırmızı yağ

Transfer kutusu 80 w 90 GL4 veya GL5

Ön ve arka difransiyeller 80 w 90 GL4 veya GL5

Fren hidroliği Dot 4

Koyabilirsiniz ...

enis beyin dediği gibi contanız yanık olabilir ilave olarak avans ayarınızada baktırmanızı tavsiye ederim

Aracı Ankara bilkent veya yaşamkentten mi aldınız??

Akışmetreden de olabilirmotorun kompresyonuna bi baktırın bence ..sanırım o aracı bende kullanmıştım ankara yaşamkentte 1 yıldan fazla oldu bahsetttiğiniz sıkıntıları bende farketmiştim...

murat bey iyi akşamlar bize uğrarsanız yardımcı olabiliriz. göktug bey de telefonum var başarılar

sorunu çözmeye baştan başlanmalı.. her ustanın dediğini alıp değiştirirsen sonunu bulamazsın.. Bunun en güzel yolu egzoz dan çıkana bakmakta..

oky' Alıntı:
Akışmetreden de olabilirmotorun kompresyonuna bi baktırın bence ..sanırım o aracı bende kullanmıştım ankara yaşamkentte 1 yıldan fazla oldu bahsetttiğiniz sıkıntıları bende farketmiştim...
Evet bahsettiğiniz araç. Ankara Yaşamkentten Aldım :(

Hocam geçmiş olsun öncelikle böyle sıkıntılar adamın acayip canını sıkar hayattan soğutur o derece , aynı sorunu bende Cherokeee 4.0 XJ aracımda yaşamıştım şanzıman burç takımını değiştirince sorun çözüldü tabi o zamana kadar neler yapıldı neler ama sorun burçta çıktı işte , kolay gelsin...

Akışmetreden olsa rolantı cok bozuk olur benzınde arac zor calısır ve calısmayabılır gaz yememesı bu derece olmaz. Bende 90 RRC sahıbıyım yalnız manuel bana sanzuman ıle ılgılı problem gıbı geldı.

aracınızın durumu ne oldu acaba? arıza bulundu mu ? nasıl bir masraf çıktı ? üzerinden geçmiş biraz ama biz de bilgilenmiş oluruz paylaşırsanız sevinirim.

Her ne yaptıysak başarılı olamadık. Araçta 10 larca sensör ve kötü bir elektronik var. Aslında bu tüm RRC lerin sorunu. Sonra Sevgili Hakan Bastoncu'nun en başta yap dediğini en son yaparak sorunu çözdük. Aracı elektronik çöplükten kurtardık. Amerikadan Edelbrock manifold ve Holley karbüratör getirttim herşey rüya gibi araba güçlendi daha az yakmaya başladı vs vs sadece kickdown roketteli problemi hariç hiç bir sorunum kalmadı. keyifle biniyorum....

serbetcim' Alıntı:
Her ne yaptıysak başarılı olamadık. Araçta 10 larca sensör ve kötü bir elektronik var. Aslında bu tüm RRC lerin sorunu. Sonra Sevgili Hakan Bastoncu'nun en başta yap dediğini en son yaparak sorunu çözdük. Aracı elektronik çöplükten kurtardık. Amerikadan Edelbrock manifold ve Holley karbüratör getirttim herşey rüya gibi araba güçlendi daha az yakmaya başladı vs vs sadece kickdown roketteli problemi hariç hiç bir sorunum kalmadı. keyifle biniyorum....

Anlaşıldı rrc 'de elektronik kısım sıkıntılı. Adınıza sevindim dertten kurtarmış. Bize de akıl olur bu konuda çok teşekkürler.

Bize uğrarsanız yardımcı oluruz,demişsiniz. Siz kimsiniz? Merak ettim burası paylaşım sitesi ya ondan sordum...
Slm kardesim benimde ayni sorunum war sen bu arabalarda iyi anliyorsun yorumlatini takip ediyorum bu arada.benim land rover 4.6 var sanzumanini yeni yaptirdim.fakat araba gaza bastigim zaman hiz almiyor ve tekliyor ve sonradan hiz almaya basliyor tamirciye gosterdim buji ust kapaktan olabilir dedi eenin yorumunu alabilirmiyim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri