1990 Pajero İçin Diff-Lock

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan leeroy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,715

leeroy

Ana Kamp
Yer
İSTANBUL
1990 model kısa şase aracımıza diferansiyel kilidi ve yükseltme kiti arıyoruz.
elinde olan veya yardımcı olacaklardan ilgilenmelerini rica ediyorum.
saygılar

Etiketler
Ynt: 1990 Pajero İçin Diff-Lock

Off of çok zor bişey istedin yaw :( :( Pajeromu satmamın an büyük nedenlerinden biriydi şu yükseltme meselesi.Gerçi yükseltmeyede pek ihtiyacı olmayan bir araç (kısa şase) ama insan istiyor biraz yüksek olsun diye ;)
Pajeroların yükseltme kitleri malesef yok bende zamanında çok araştırmıştım.Önleri torsiyonlardan enson ayarına getirip,arkalarıda makaslara kavis veya takviye atarak yükseltebilirsin.Ayrıca kupa takozlarını değiştirerek yükseltme yapabilirsin.31-10.5-15 lastikler zaten sorunsuzca sığıyor.Bilemiyorum belki daha dar ama daha yüksek lastik koyabilirsin.
Diff kilidi bulmak mümkün.Ben daha önce arka diff.%100 kilit taktırmıştım malesef 6 ayda dağıtmıştım ;D Bu konuda sana en iyi yardımcı olabilecek kişi kartal oto sanayide İlyas usta dır.Kendisi benim bildiğim en iyi pajerocudur.

ilyas ustanın irtibat numaraları varsa alabilirmiyim?

ön torsiyonlar en yüksek halinde ve aracın altında 31" e denk gelen atr desenli kaplama lastikler var.
genel olarak bir sıkıntı yok.belki de biz biraz zorluyoruz hadiseyi.
yılda 2-3 kez karlı yerlere gidiyoruz ve ön diferansiyel karpuzu önüne toplanan kardan araç ilerleyemiyor.
kuru zeminde veya çamurda sıkıntı olmuyor.

Yarın özelden mesaj atıp telefon numarasını veririm.Daha büyük ama dar lastiklerle diff. yüksekliğini biraz daha arttırabilirsin.Bunu yapabilmek içinde kupayı yükseltmek gerekir.

Birde aracın önüne kısmen ön diff.de kapatacak,7-8 mm alüminyum dan bir muhafaza şacı yaparsan.Derin karlı yollarda aracın önden kızak gibi katmasını sağlar.Aynı zamanda çamurda da işe yarıyor.

Merhaba. Pajero 5 kapı 3.5 motor benimde seçeneklerim arasında ve almadan önce yükseltme kiti durumunu mutlaka öğrenmek istiyorum. Yüksel Bey mümkünse İlyas Usta'nın telefonunu bende alabilir miyim? Teşekkürler.

emretaskin servisler bölümünde ilfer otonun (İlyas usta) bilgilerine ulaşabilirsin.Aşağıdaki linkden ulaşabilirsin.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13215.0

selam bende defransiyel kilitleri var oranını biliyorsan yaz bilmiyorsan etiketinde devir sayısının bağlı olduğu numara vardır mesala5750 gibi onu yazarsan sana ayna maruti sayısını söylerim yükseltme kitine gerek yok çok basit yükseltilebilir www.eksperoto.com sitesinden bana ulaşabilirsin telefonlarım ve adresim yazıyor

Bana kalırsa, Pajeroların yükseltilmesi için çok da fazla kite ihtiyaçları yok. Zaten yüksekler ayrıca. Dif lock işinde de Serkan Kara Bey'e güvenmenizi öneririm. Ben kendisinden bir tane aldım, gayet memnunum. Bu arada teşekkürler Serkan Bey...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri